Bestsellery I kwartału 2018: Agust Natura Equa, La Brasiliana Marfisa i Varesina Silver

2018-05-17
Bestsellery I kwartału 2018: Agust Natura Equa, La Brasiliana Marfisa i Varesina Silver

Agust Natura Equa

Natura Equa to jedna z naszych najlepiej sprzedających się kaw. Wypaliła ją dla nas mała, lombardzka palarnia, która istnieje już od 1956 roku. Dzięki niewielkiej produkcji możliwe jest skupienie się na optycznej selekcji ziaren, co przyczynia się do uzyskania najlepszej jakości kawy.

Mieszanka została doceniona nie tylko przez Was, naszych klientów, lecz także przez sędziów International Coffee Tasting 2008 oraz 2010, którzy przyznali jej złoty medal. Co w niej takie wyjątkowego?

Kawa Agust Natura Equa ceniona jest przede wszystkim ze względu na swój zbalansowany smak i łagodność. Ziarna użyte do stworzenia tej mieszanki pochodzą z niewielkich plantacji w Ameryce Środkowej i Południowej ulokowanych na wysokości od 1400 do 1900 m n.p.m. W smaku odnajdziemy przede wszystkim nuty czekoladowe, dzięki którym ziarna idealnie nadają się do espresso lub kaw mlecznych.

La Brasiliana Marfisa

Kolejna kawa, która przypadła Wam do gustu wypalana jest również w palarni z długimi tradycjami. La Brasilianę założył Carlo Govani w 1948 roku w historycznej części Ferrary. Wtedy był to niewielki sklepik, w którym wypalano ziarna. Obecnie to nowoczesna palarnia znana na całym świecie ze swoich doskonałych mieszanek i singli.

Jedna z kaw z palarni La Brasiliana cieszy się szczególną popularnością. Chodzi oczywiście o Marfisę, która uznawana jest za jedną z ciekawszych i bardziej prestiżowych włoskich mieszanek. Co w niej urzeka? Przede wszystkim to, że w jej składzie znajdziemy 3 rodzaje rzadkich arabik, które pochodzą z plantacji w Brazylii, Salwadorze i Kolumbii. Smak Marfisy jest pełny i łagodny, a na języku jeszcze długo będziecie czuć słodką i wyraźną czekoladę.

Varesina Silver

Trzecia z najchętniej wybieranych przez Was kaw pochodzi z jednej z najstarszych włoskich palarni, która przyczyniła się do wypracowania smaku tradycyjnego espresso. Chodzi oczywiście o Varesinę, która zajmuje się wypalaniem kawy od roku 1919. Ciężka praca, dbałość o najwyższą jakość ziaren i samego procesu wypalania sprawiły, że Varesina trafiła do ekspresów na całym świecie. Również Wy chętnie po nią sięgacie. Szczególnie upodobaliście sobie kawę Silver, która jest 100% arabiką. Ziarna, które wchodzą w skład tej doskonałej mieszanki pochodzą z Ameryki Południowej i Środkowej. Kawa charakteryzuje się wyjątkowym balansem i mocno czekoladowym posmakiem. Goryczka jest w niej niemal niewyczuwalna. Znawcy doceniają fakt, że stworzyć z niej można bardzo gęste espresso.

Sprawdźcie koniecznie inne kawy z naszych palarni. One również zasługują na Wasze uznanie. Wrócimy do Was z zestawianiem bestsellerów z II kwartału. Zobaczymy, czy na podium zaszły jakieś zmiany.

Pokaż więcej wpisów z Maj 2018
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel