Etno Cafe Yellow Bourbon – polska palarnia kawy przeniesie Cię w tropiki!

2018-03-11
Etno Cafe Yellow Bourbon – polska palarnia kawy przeniesie Cię w tropiki!

Jeśli w kawie cenisz przede wszystkim nietuzinkowe nuty smakowe, a podczas picia myślami bujasz w obłokach wybór ziaren Etno Cafe Yellow Bourbon powinien być oczywisty. To kawa, która przeniesie Cię wprost do słonecznej Brazylii, gdzie zrelaksujesz się w pełnym słońcu! Co skrywają te tajemnicze ziarna?

Doskonale wyważona, z wyczuwalną nutą słodyczy

Polskie palarnie kawy co chwile oferują nam coś nowego – co jednak ważniejsze, Polacy przekonują się do tego, aby palarnie odwiedzać samodzielnie, wybierać i testować kawy z różnych stron świata i poznawać nowe smaki. Wśród licznych palarni bez wątpienia warto wymienić Etno Coffee, która szczyci się nie tylko wieloletnim doświadczeniem, ale i wielkim poszanowanie dla ziaren, pasją wydobywania cennych aromatów. Ziarna palone w tym miejscu pochodzą z całego świata! Wybór Etno Cafe Yellow Bourbon przez znawców kawy nie jest przypadkiem. Ta stuprocentowa arabika zachwyca swoim wyjątkowym, słodkim smakiem, który jest efektem odpowiedniej obróbki ziaren. W tym przypadku zastosowano metodę pulped natural, która łączy zarówno metody na mokro, jak i na sucho. Jak to możliwe? Tuż po zbiorach wiśnie kawowca są pozbawiane skórki, jednak samo ziarno pozostaje okryte miąższem. W takiej postaci przeprowadzany jest proces suszenia na słońcu. Efektem tego zabiegu jest przenikanie słodyczy z miąższu do samej kawy, co jest wysoce wyczuwalne podczas picia naparu. W przypadku Etno Cafe Yellow Bourbon słodycz jest wyczuwalna od razu – nawet niewprawieni kawosze bez trudu odróżnią także nuty cytrusowe, migdały, miód czy masło orzechowe. Niewielka kwaskowość nadaje kawie wyraźniejszego charakteru i doskonale zamyka doznania smakowe. Jak przygotowana Etno Cafe Yellow Bourbon smakuje najlepiej? Ze względu na sporą słodycz kawa ta doskonale nadaje się do przygotowywania latte czy cappuccino. Miłośnicy porannego espresso także nie będą zawiedzeni jej smakiem!

Najlepszy sposób na przyrządzenie Etno Cafe Yellow Bourbon

Eksperci z palarni Etno Cafe bez chwili wahania wskazują na ekspresy kolbowe, automatyczne oraz niewielkie kawiarki, jako najlepsze narzędzia do przygotowania kawy z ziaren Etno Cafe Yellow Bourbon. Warto mieć na uwadze jednak czystość wszystkich mechanizmów – subtelny i delikatnie słodki smak kawy wyczujemy najmocniej, kiedy nie będzie on „zagłuszony” innymi nutami, pochodzącymi z wcześniej parzonych kaw.

Pokaż więcej wpisów z Marzec 2018
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel