Nowość
( ilość produktów: 331 )FIGA Indonezja Nola Wonga washed 250g | PRZELEW
Indonezja Nola Wonga washed 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Indonezja
Farma: Bajawa, Wyspa Flores, Małe Wyspy Sundajskie
Odmiana botaniczna: S795
Wysokość upraw: 1300-1600 m n.p.m.
Profil sensoryczny:Kwiaty czarnego bzu, pomelo, karmel
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa z Wyspy Flores, jednego z głównych obszarów uprawy kawy w Indonezji. Ziarna z Flores są bardzo złożone w smaku, rześki, czyste, z silnymi kwiatowymi i cytrusowymi nutami.
FIGA Kenia Gathaithi AA washed 250g | PRZELEW
Kenia Gathaithi AA washed 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Nyeri
Odmiana botaniczna: Batian, SL28, SL34, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1120-2300 m n.p.m..
Profil sensoryczny:jeżyny, brzoskwinie, pomidory, karmel
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa komponowana z microlotów dostarczonych do stacji myjącej Gathaithi jednego dnia. Napar o wyjątkowo złożonym charakterze, nawet jak na kawy afrykańskie - obok soczystych owoców pojawia się intensywny karmel, a nawet... pomidory!
FIGA Kolumbia Dulce Suenos DECAF 250g | PRZELEW
Kolumbia Dulce Suenos DECAF 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Antioquia
Odmiana botaniczna: różne
Wysokość upraw: 1400-1800 m n.p.m..
Profil sensoryczny: zielone winogrona, wanilia, jagody
Metoda obróbki: sparkling water decaf
Przeznaczenie: omniroast
Proces dekofeinizacji sparkling wate polega na łączeniu naturalnego dwutlenku węgla z wodą w celu stworzenia warunków "podkrytycznych". Jest to delikatny, naturalny i organicznie certyfikowany proces, a dobra selektywność kofeiny w dwutlenku węgla zapewnia zachowanie walorów smakowych kawy.
Kawa jest palona jako omniroast, doskonale sprawdzi się zatem zarówno jako "jasne" espresso, jak i w metodach alternatywnych.
FIGA Kolumbia Misael Guarnizo washed 250g | PRZELEW
Kolumbia Misael Guarnizo washed 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Tarqui, Huila
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Wysokość upraw: 1900 m n.p.m..
Profil sensoryczny: zielone winogrona, wanilia, jagody
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Lot kawy, który trafił do opakowania, to tzw. Variety Select. Jest to wyłącznie jedna odmiana botaniczna pochodząca z jednej lub kilku farm. Tym razem skupiono się na odmianie Pink Bourbon, która cechuje się wysoką jakością, ale jej uprawa jest wymagająca.
FIGA Tutti Frutti 9 blend 250g
Tutti Frutti 9 blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Kolumbia
Farma:Monte Carmelo, Cauca
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Tutti Frutti to sezonowa mieszanka palarni Figa, która zmienia się wraz z porami roku. Tym razem mieszankę skomponowano z czekoladowej Brazylii i mocno owocowej Kolumbii. Warto spróbować, póki jest!
Filtry do HARIO Pegasus 01 100szt. - BIAŁE
Komplet 100 szt. białych papierowych filtrów specjalnie zaprojektowanych do ceramicznych dripperów HARIO PEGASUS 01. Filtry mają kształt trapezu, dzięki czemu doskonale pasują do zaparzaczy serii Pegasus. Filtry są bielone tlenem, bez chemikaliów, dlatego są przyjazne dla środowiska.
Przed użyciem filtr należy przelać (zmoczyć) gorącą wodą, aby pozbyć się papierowego posmaku.
Filtry do HARIO Pegasus 01 100szt. - BRĄZOWE
Komplet 100 szt. niebielonych papierowych filtrów specjalnie zaprojektowanych do ceramicznych dripperów HARIO PEGASUS 01. Filtry mają kształt trapezu, dzięki czemu doskonale pasują do zaparzaczy serii Pegasus.
Przed użyciem filtr należy przelać (zmoczyć) gorącą wodą, aby pozbyć się papierowego posmaku.
Filtry do HARIO Pegasus 02 100szt. - BIAŁE
Komplet 100 szt. białych papierowych filtrów specjalnie zaprojektowanych do ceramicznych dripperów HARIO PEGASUS 02. Filtry mają kształt trapezu, dzięki czemu doskonale pasują do zaparzaczy serii Pegasus. Filtry są bielone tlenem, bez chemikaliów, dlatego są przyjazne dla środowiska.
Przed użyciem filtr należy przelać (zmoczyć) gorącą wodą, aby pozbyć się papierowego posmaku.
Filtry do HARIO Pegasus 02 100szt. - BRĄZOWE
Komplet 100 szt. niebielonych papierowych filtrów specjalnie zaprojektowanych do ceramicznych dripperów HARIO PEGASUS 02. Filtry mają kształt trapezu, dzięki czemu doskonale pasują do zaparzaczy serii Pegasus.
Przed użyciem filtr należy przelać (zmoczyć) gorącą wodą, aby pozbyć się papierowego posmaku.
Filtry do HARIO Pegasus 03 100szt. - BIAŁE
Komplet 100 szt. białych papierowych filtrów specjalnie zaprojektowanych do ceramicznych dripperów HARIO PEGASUS 03. Filtry mają kształt trapezu, dzięki czemu doskonale pasują do zaparzaczy serii Pegasus. Filtry są bielone tlenem, bez chemikaliów, dlatego są przyjazne dla środowiska.
Przed użyciem filtr należy przelać (zmoczyć) gorącą wodą, aby pozbyć się papierowego posmaku.
Filtry do HARIO Pegasus 03 100szt. - BRĄZOWE
Komplet 100 szt. niebielonych papierowych filtrów specjalnie zaprojektowanych do ceramicznych dripperów HARIO PEGASUS 03. Filtry mają kształt trapezu, dzięki czemu doskonale pasują do zaparzaczy serii Pegasus.
Przed użyciem filtr należy przelać (zmoczyć) gorącą wodą, aby pozbyć się papierowego posmaku.
Filtry do HARIO V60-02 40szt. - BRĄZOWE
Komplet 40szt. niebielonych, papierowych filtrów specjalnie zaprojektowanych do dripperów HARIO V60 02 (300ml).
Producent: HARIO (Tokyo, Japonia)
Hard Beans ETIOPIA Yirgacheffe Aricha Washed 250g
ETIOPIA Yirgacheffe Aricha Washed
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Etiopia |
---|---|
Region: | Yirgacheffe |
Wysokość upraw: | 2000-2200 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Mixed Heirloom |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Etiopia Yirgacheffe Aricha Washed to absolutna klasyka ze słynnego regionu Yirgacheffe – kwintesencja tamtejszego terroir. To doskonały przykład zbalansowanego, czystego profilu, z którego ten obszar jest znany na całym świecie. Jeśli chcecie rozpocząć przygodę z etiopskimi kawami i zakochać się w ich smaku, ta propozycja jest idealna! Odkryjcie lekkie, soczyste nuty miodu, limonki, mango i brzoskwini, które doskonale łączą delikatną słodycz z przyjemną kwasowością.
Hard Beans GWATEMALA La Maravilla H1 250g
GWATEMALA La Maravilla H1
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Hueheuetenango |
Wysokość upraw: | 1500-1850 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | H1 |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
„La Maravilla” oznacza po hiszpańsku „cud” i to słowo doskonale oddaje charakter tej kawy. Jej słodki, zbalansowany, owocowy profil, wzbogacony nutami dżemu jeżynowego, borówki i śliwki, to prawdziwa uczta dla zmysłów. Ta wyjątkowa kawa pochodzi z malowniczej, trudno dostępnej farmy w regionie Huehuetenango w Gwatemali – to prawdziwy skarb, który koniecznie trzeba odkryć!
Hard Beans KOLUMBIA Tablon De Gomez 250g
KOLUMBIA Tablon De Gomez
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Narino |
Wysokość upraw: | 1800-2200 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Caturra |
Obróbka: | Honey |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kolumbia Tablón de Gómez to kawa rodem z wysokogórskiego regionu Nariño w Kolumbii, gdzie plantacje sięgają imponujących 2200 m n.p.m., jednych z najwyższych na świecie! Chłodny, górski klimat sprawia, że owoce kawowca dojrzewają powoli, dzięki czemu zyskują owocowy, słodki i doskonale zrównoważony smak. Ta kawa to prawdziwa harmonia – wyczujecie w niej nuty czerwonych owoców, jagód oraz tamaryndowca.
HARIO serwer szklany Pegasus 01 300ml
Dzbanek wyprodukowany przez japońską firmę Hario o pojemności 300 ml.
Jest wykonany z przezroczystego szkła, odpornego na wysokie temperatury. Doskonale sprawdzi się przy przygotowywaniu kawy przy pomocy drippera Hario.
Nadrukowana na nim skala ułatwia precyzyjne zaparzenie kawy, a dzięki uchwytowi wykonanemu z tworzywa wygodnie i bezpiecznie przelejemy gotową kawę do filiżanek. W zestawie z przykrywką, która może służyć jako ociekacz do drippera.
Serwer może być myty w zmywarce, może być podgrzewany w mikrofalówce.
HARIO serwer szklany Pegasus 02 600ml
Dzbanek wyprodukowany przez japońską firmę Hario o pojemności 600 ml.
Jest wykonany z przezroczystego szkła, odpornego na wysokie temperatury. Doskonale sprawdzi się przy przygotowywaniu kawy przy pomocy drippera Hario.
Nadrukowana na nim skala ułatwia precyzyjne zaparzenie kawy, a dzięki uchwytowi wykonanemu z tworzywa wygodnie i bezpiecznie przelejemy gotową kawę do filiżanek. W zestawie z przykrywką, która może służyć jako ociekacz do drippera.
Serwer może być myty w zmywarce, może być podgrzewany w mikrofalówce.
HARIO serwer szklany Pegasus 03 1000ml
Dzbanek wyprodukowany przez japońską firmę Hario o pojemności 1000 ml.
Jest wykonany z przezroczystego szkła, odpornego na wysokie temperatury. Doskonale sprawdzi się przy przygotowywaniu kawy przy pomocy drippera Hario.
Nadrukowana na nim skala ułatwia precyzyjne zaparzenie kawy, a dzięki uchwytowi wykonanemu z tworzywa wygodnie i bezpiecznie przelejemy gotową kawę do filiżanek. W zestawie z przykrywką, która może służyć jako ociekacz do drippera.
Serwer może być myty w zmywarce, może być podgrzewany w mikrofalówce.
HARIO serwer szklany V60 BARISTA 360ml
HARIO serwer szklany V60 BARISTA 360ml
Stylowy, elegancki i niezwykle praktyczny dzbanuszek ze słynnej japońskiej huty szkła. Jego kształt, wymiary oraz design idealnie współgrają z innymi akcesoriami do zaparzania kawy marki Hario.
Producent: HARIO Glass Corporation (Tokyo, Japonia)
Produkt może być myty w zmywarce i używany w kuchenkach mikrofalowych.
HARIO serwer szklany V60 BARISTA 600ml
HARIO serwer szklany V60 BARISTA 600ml
Stylowy, elegancki i niezwykle praktyczny dzbanuszek ze słynnej japońskiej huty szkła. Jego kształt, wymiary oraz design idealnie współgrają z innymi akcesoriami do zaparzania kawy marki Hario.
Producent: HARIO Glass Corporation (Tokyo, Japonia)
Produkt może być myty w zmywarce i używany w kuchenkach mikrofalowych.
kawa Izzo GOLD 100% ARABICA 1000g | OPAKOWANIE
Izzo GOLD
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anagni, Lacjum
Profil smakowy
Izzo Gold to mieszanka najlepszych ziaren arabiki. Charakteryzuje się zmniejszoną kwasowością oraz goryczą, uzyskaną dzięki specjalnej metodzie palenia – wysokiej temperaturze, oraz czasie palenia około 18 minut.
Izzo Gold idealnie nadaje się do aromatycznego espresso, ale sprawdzi się też znakomicie jako baza do kaw mlecznych, jak cappuccino czy latte.
Opakowanie otworzyć 24 godziny przed pierwszym użyciem.