Przepis na prawidłowe, włoskie Cappuccino [+ film instruktażowy]

2018-09-28
Przepis na prawidłowe, włoskie Cappuccino [+ film instruktażowy]

Dziś przedstawiamy Państwu przepis na prawidłowe, włoskie Cappuccino, które każdy będzie mógł przygotować w domu. Klasyczny przepis został odtworzony i przedstawiony przez naszych baristów. W naszych kawiarniach, ten mleczny specjał kawowy jest najczęściej wybierany przez naszych klientów. Sprawdź, czy Twoje Cappuccino, jest równie "włoskie"!

A oto przepis:

  1. Potrzebujemy 7g świeżo zmielonej, włoskiej kawy,
  2. Ubijamy kawę w kolbie, za pomocą tampera,
  3. W klasycznej filiżance do cappuccino, o pojemności 150ml zaparzamy espresso,
  4. Filiżankę uzupełniamy spienionym mlekiem.

W ten sposób uzyskamy to, co w kawiarniach Café Silesia serwowane jest pod nazwą: "Cappuccino", które opiera się na najstarszym, klasycznym, włoskim przepisie.

W filmowym skrócie przepis prezentuje się tak:

Polecamy!

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień 2018
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel