COFFEE PLANT
( ilość produktów: 42 )kawa COFFEE PLANT Chocolate Bomb Espresso 250g
COFFEE PLANT Chocolate Bomb Espresso
Brazylia Aquas Claras
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sul de Minas
Odmiana botaniczna: kilka odmian botanicznych
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny:mleczna czekolada, pralina czekoladowa, migdał, rodzynki
Do skomponowania mieszanki wykorzystano najwyższej jakości ziarna z farmy, kompozycja natomiast przeznaczona jest do metod ciśnieniowych. Kawa idealnie nada się zarówno pod espresso, kawy czarne, jak i mleczne. W smaku dominuje intensywna mleczna czekolada, ale jest przełamana delikatnymi nutami rodzynek i migdałów. Napar praktycznie pozbawiony jest kwasowości.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Juicy Fruit 250g
FLOW - JUICY FRUIT
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Rwanda/Etiopia
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: akacja, brzoskwinia, jaśmin, Morela, cytrusy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Mieszanka tego, co w ziarnach afrykańskich najlepsze - doskonałe połączenie orzeźwiającej owocowości z wyraźną kwiatową nuta.
Idealna propozycja dla kaw zaparzanych metodami przelewowymi, też tych zimnych - rześkość naparu miło uzupełni letnie dni. Kawa doskonale sprawdzi się w ekspresach przelewowych, jak i w metodach ręcznych.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Brownie 250g
FLOW - Brownie
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Metoda obróbki: Natural/Washed
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, czekolada, rodzynki, orzechy, śliwka
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Mieszanka ziaren brazylijskich. Kawa niemal pozbawiona kwasowości, w naparze dominują nuty czekolady i orzechów. Bardzo słodka propozycja. Kawa doskonale sprawdzi się w ekspresach przelewowych, jak i w metodach ręcznych.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Verry Berry 250g
FLOW - VERY BERRY
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia
Profil sensoryczny: czerwone owoce, owoce pestkowe
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Flow Very Berry to starannie wyselekcjonowane, suszone na słońcu ziarna, które po odpowiednim wypaleniu przez warszawską palarnię pozwalają na uzyskanie naparu z wyrazistymi nutami owoców czerwonych i pestkowych. Kawa dedykowana metodom przelewowym, świetnie sprawdzi się w przelewowym ekspresie, jak i w metodach ręcznych.
kawa COFFEE PLANT Brazylia Lua Roxa 1kg
COFFEE PLANT Brazylia Lua Roxa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado, Minas Gerais
Odmiana botaniczna: Bourbon, Mundo Nuovo
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: wanilia, orzech, biała czekolada
Kompozycja odmian Bourbon i Mundo Nuovo z regionu Cerrado w Brazylii. Ziarno obrabiane w ekologiczny sposób przy niskim zużyciu wody, następnie wypalone nieco ciemniej z myślą o ekspresach automatycznych i kawiarkach. Dzięki metodzie palenia kawa cechuje się intensywną słodyczą o wysokim body i niską kwasowością. W naparze dominują nuty wanilii i białej czekolady z lekkim orzechowym posmakiem.
kawa COFFEE PLANT Brazylia Lua Roxa 250g
COFFEE PLANT Brazylia Lua Roxa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado, Minas Gerais
Odmiana botaniczna: Bourbon, Mundo Nuovo
Metoda obróbki: Natural (na sucho)
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: wanilia, orzech, biała czekolada
Kompozycja odmian Bourbon i Mundo Nuovo z regionu Cerrado w Brazylii. Ziarno obrabiane w ekologiczny sposób przy niskim zużyciu wody, następnie wypalone nieco ciemniej z myślą o ekspresach automatycznych i kawiarkach. Dzięki metodzie palenia kawa cechuje się intensywną słodyczą o wysokim body i niską kwasowością. W naparze dominują nuty wanilii i białej czekolady z lekkim orzechowym posmakiem.
kawa COFFEE PLANT Brazylia Mogiana 1kg
COFFEE PLANT Brazylia Mogiana
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sao Paolo, Mogiana
Odmiana botaniczna: Mundo Nuovo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, kakao, orzech laskowy
Kawa pochodzi z regionu Sao Paolo, przy granicy ze stanem Minas Gerais, z plantacji rodziny Moscardini. Kawa idealnie nadaje się do ekspresów automatycznych i ciśnieniowych. Dzięki nieco ciemniejszemu wypałowi mieszanka idealnie nadaje się jako baza do kaw mlecznych.
W smaku wyczuwalne nuty mlecznej czekolady dopełnione orzechowym zakończeniem; kwasowość delikatnie wyczuwalna, lecz bardzo subtelna.
kawa COFFEE PLANT Brazylia Mogiana 250g
COFFEE PLANT Brazylia Mogiana
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sao Paolo, Mogiana
Odmiana botaniczna: Mundo Nuovo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, kakao, orzech laskowy
Kawa pochodzi z regionu Sao Paolo, przy granicy ze stanem Minas Gerais, z plantacji rodziny Moscardini. Kawa idealnie nadaje się do ekspresów automatycznych i ciśnieniowych. Dzięki nieco ciemniejszemu wypałowi mieszanka idealnie nadaje się jako baza do kaw mlecznych.
W smaku wyczuwalne nuty mlecznej czekolady dopełnione orzechowym zakończeniem; kwasowość delikatnie wyczuwalna, lecz bardzo subtelna.
kawa COFFEE PLANT Honduras Marcala 1kg
COFFEE PLANT Honduras Marcala
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Hunduras
Region:La Paz, Marcala
Odmiana botaniczna:Bourbon, Caturra, Typica
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: cukier trzcinowy, orzech, czekolada
Mieszanka Honduras Marcala.to ziarna z kooperatywy zrzeszającej drobnych farmerów. Wypalona odrobinę ciemniej z myślą o optymalnym zaparzeniu w ekspresach automatycznych, choć i w ekspresach ciśnieniowych oraz kawiarkach zaparzy się doskonale. W naparze dominują słodkie nuty cukru trzcinowego przełamana intensywnymi czekoladowo-orzechowymi doznaniami. Dzięki ciemniejszemu paleniu kaw z Ameryki Środkowej kawa niemal pozbawiona jest kwasowości.
kawa COFFEE PLANT Honduras Marcala 250g
COFFEE PLANT Honduras Marcala
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Hunduras
Region:La Paz, Marcala
Odmiana botaniczna:Bourbon, Caturra, Typica
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: cukier trzcinowy, orzech, czekolada
Mieszanka Honduras Marcala.to ziarna z kooperatywy zrzeszającej drobnych farmerów. Wypalona odrobinę ciemniej z myślą o optymalnym zaparzeniu w ekspresach automatycznych, choć i w ekspresach ciśnieniowych oraz kawiarkach zaparzy się doskonale. W naparze dominują słodkie nuty cukru trzcinowego przełamana intensywnymi czekoladowo-orzechowymi doznaniami. Dzięki ciemniejszemu paleniu kaw z Ameryki Środkowej kawa niemal pozbawiona jest kwasowości.
kawa COFFEE PLANT Gwatemala Finca El Duranzo 1000g
COFFEE PLANT Gwatemala Finca El Duranzo 1000g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Gwatemala
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: suszone owoce, melon, ciemna czekolada
Kawa z plantacji z tradycjami z końca XIXw. - prowadzonej wciąż przez rodzinę założyciela. Uprawy prowadzone są według 4 zasad: używanie wysokiej jakości nasion, kontrola procesu mycia, dbanie o faunę i florę oraz dziękowanie Bogu za każdy dzień.
Kawa bardzo słodka z delikatną owocową kwasowością, o wysokim body. Świetna propozycja dla espresso i americano, jednak doskonale uzupełni ją także mleko.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Brownie 800g
FLOW - Brownie
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 800g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Metoda obróbki: Natural/Washed
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, czekolada, rodzynki, orzechy, śliwka
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Mieszanka ziaren brazylijskich. Kawa niemal pozbawiona kwasowości, w naparze dominują nuty czekolady i orzechów. Bardzo słodka propozycja. Kawa doskonale sprawdzi się w ekspresach przelewowych, jak i w metodach ręcznych.
kawa COFFEE PLANT Gwatemala Finca El Duranzo 250g
COFFEE PLANT Gwatemala Finca El Duranzo 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Gwatemala
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: suszone owoce, melon, ciemna czekolada
Kawa z plantacji z tradycjami z końca XIXw. - prowadzonej wciąż przez rodzinę założyciela. Uprawy prowadzone są według 4 zasad: używanie wysokiej jakości nasion, kontrola procesu mycia, dbanie o faunę i florę oraz dziękowanie Bogu za każdy dzień.
Kawa bardzo słodka z delikatną owocową kwasowością, o wysokim body. Świetna propozycja dla espresso i americano, jednak doskonale uzupełni ją także mleko.
kawa COFFEE PLANT Acidity (is not a) crime Espresso 250g
COFFEE PLANT Acidity (is not a) crime Espresso
Etiopia Bombe
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru
Metoda obróbki: Myta
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: cytrusy, czerwona porzeczka, agrest, kwiaty
Acidity is not a crime to propozycja o wysokiej i złożonej kwasowości dedykowana metodom ciśnieniowym. Sprawdzi się doskonale w espresso i kawach czarnych, ale i w kawach z mlekiem się odnajdzie.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Juicy Fruit 800g
FLOW - JUICY FRUIT
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 800g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Rwanda/Etiopia
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: akacja, brzoskwinia, jaśmin, Morela, cytrusy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Mieszanka tego, co w ziarnach afrykańskich najlepsze - doskonałe połączenie orzeźwiającej owocowości z wyraźną kwiatową nuta.
Idealna propozycja dla kaw zaparzanych metodami przelewowymi, też tych zimnych - rześkość naparu miło uzupełni letnie dni. Kawa doskonale sprawdzi się w ekspresach przelewowych, jak i w metodach ręcznych.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Verry Berry 800g
FLOW - VERY BERRY
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 800g
Kraj: Etiopia
Profil sensoryczny: czerwone owoce, owoce pestkowe
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Flow Very Berry to starannie wyselekcjonowane, suszone na słońcu ziarna, które po odpowiednim wypaleniu przez warszawską palarnię pozwalają na uzyskanie naparu z wyrazistymi nutami owoców czerwonych i pestkowych. Kawa dedykowana metodom przelewowym, świetnie sprawdzi się w przelewowym ekspresie, jak i w metodach ręcznych.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Smooth Sweet Espresso 250g
COFFEE PLANT Smooth Sweet Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region:Minas Gerais
Odmiana botaniczna: Catuai
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny:MIÓD WIELOKWIATOWY, MORELA, SŁODKA TRUSKAWKA, MLECZNA CZEKOLADA
Smooth Sweet Espresso to propozycja o wysokiej, soczystej słodyczy z delikatną kwasowością, dedykowana metodom ciśnieniowym. Polecana przede wszystkim do wszelakich kaw czarnych, ale bardzo dobrze smakuje też z mlekiem.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Mellow Decaf 800g
FLOW -MELLOW BEZKOFEINOWA
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 800g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Profil sensoryczny: ciasteczka, kakao, orzechy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
W smaku królują aromaty kakao, orzechów i ciastek, herbatników. Ciekawa propozycja wysokojakościowej kawy, którą można cieszyć się o każdej porze dnia (i nocy) bez konieczności martwienia się o kofeinę, Dedykowana metodom przelewowym, świetnie sprawdzi się w przelewowym ekspresie, jak i w metodach ręcznych.
kawa COFFEE PLANT Kolumbia Los Robles 250g
COFFEE PLANT Kolumbia Los Robles
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Kolumbia
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny:dojrzała czereśnia, winna kwasowość, mleczna czekolada
Kolumbia Finca Los Robles to kompozycja 3 odmian botanicznych: Colombia, Caturra oraz Castillo obrabianych na mokro. Doskonałe warunki klimatyczne sprzyjają uprawom kawowca wyśmienitej jakości, dlatego kolumbijska kawa jest szeroko doceniana na całym świecie.
Propozycja palarni Coffee Plant cieszy wyraźną słodyczą z winno-owocowym charakterem, kawa ma gładkie, wysokie body. Doskonale sprawdzi się w formie espresso, ale jako baza kaw mlecznych również zachwyca.
kawa COFFEE PLANT Kolumbia Terra Verde 250g
Kolumbia Terra Verde
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Region: Pitalito, Hulia
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Wysokość upraw: 1700-1950 m n.p.m.
Metoda obróbki: Honey
Profil sensoryczny: Czerwona porzeczka, bergamotka, cytryna, karmel
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa z kolumbijskiej mikrooperatywy Terra Verde w regionie Hulia. Ziarenka o wyraźnej, żywej i złożonej kwasowości zbalansowanej karmelowo-owocową słodyczą. Napar pełen soczystych nut czerwonej porzeczki i karmelu, przyjemnego aromatu bergamotki i słodkiego karmelowego posmaku.
kawa drip coffee bag JUICY FRUIT
Drip coffee bag JUICY FRUIT
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa mielona, porcjowana w saszetkach
Opakowanie: 100g (10x10g)
Kraj: Rwanda/Etiopia
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: akacja, brzoskwinia, jaśmin, Morela, cytrusy
Mieszanka tego, co w ziarnach afrykańskich najlepsze - doskonałe połączenie orzeźwiającej owocowości z wyraźną kwiatową nuta.
Idealna propozycja dla kaw zaparzanych metodami przelewowymi, też tych zimnych - rześkość naparu miło uzupełni letnie dni.
Drip bag to propozycja Coffee Plant dedykowana miłośnikom kawy speciality ceniącym wygodę i jakość. Pomysł oryginalnie wywodzi się z Japonii i bazuje na przedłużeniu świeżości zmielonej wcześniej kawy za pomocą azotu (pozbywanie się tlenu i wprowadzanie na jego miejsce azotu). Prace nad metodą trwały kilkanaście miesięcy, dzięki czemu teraz wszędzie szybko i łatwo możesz cieszyć się świeżym dripem. Wystarczy tylko kubek i woda. Proces zaparzania: 1. Wyjmij saszetkę i oderwij taśmę wzdłuż perforowanej linii open; 2. Rozłóż papierowe skrzydełka i zawieś saszetkę w kubku; 3. Zalej filtr do pełna 2 razy (w sumie 160ml) gorącej wody w temperaturze 90-95°C; 4. Ściągnij saszetkę z kubka i ciesz się kawą!
kawa drip coffee bag Verry Berry
Drip coffee bag VERRY BERRY
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa mielona, porcjowana w saszetkach
Opakowanie: 100g (10x10g)
Kraj: Etiopia
Profil sensoryczny: czerwone owoce, owoce pestkowe
Flow Very Berry to starannie wyselekcjonowane, suszone na słońcu ziarna, które po odpowiednim wypaleniu przez warszawską palarnię pozwalają na uzyskanie naparu z wyrazistymi nutami owoców czerwonych i pestkowych.
Drip bag to propozycja Coffee Plant dedykowana miłośnikom kawy speciality ceniącym wygodę i jakość. Pomysł oryginalnie wywodzi się z Japonii i bazuje na przedłużeniu świeżości zmielonej wcześniej kawy za pomocą azotu (pozbywanie się tlenu i wprowadzanie na jego miejsce azotu). Prace nad metodą trwały kilkanaście miesięcy, dzięki czemu teraz wszędzie szybko i łatwo możesz cieszyć się świeżym dripem. Wystarczy tylko kubek i woda. Proces zaparzania: 1. Wyjmij saszetkę i oderwij taśmę wzdłuż perforowanej linii open; 2. Rozłóż papierowe skrzydełka i zawieś saszetkę w kubku; 3. Zalej filtr do pełna 2 razy (w sumie 160ml) gorącej wody w temperaturze 90-95°C; 4. Ściągnij saszetkę z kubka i ciesz się kawą!
kawa COFFEE PLANT Nikaragua La Bendicion 250g
Nikaragua La Bendicion
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Nikaragua
Region: Jalapa, Nueva Segovia
Odmiana botaniczna: Pacamara
Wysokość upraw: 1000-1350 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Earl Grey, dojrzała śliwka, cynamon
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa bardzo słodka, o charakterze dojrzałych owoców, z lekko herbacianymi nutami. Pozwala skupić się na niuansach smaku, jednocześnie oferując wyraziste doznania.
kawa drip coffee bag BROWNIE
Drip coffee bag BROWNIE
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa mielona, porcjowana w saszetkach
Opakowanie: 100g (10x10g)
Kraj: Brazylia
Metoda obróbki: Natural/Washed
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, czekolada, rodzynki, orzechy, śliwka
Mieszanka ziaren brazylijskich. Kawa niemal pozbawiona kwasowości, w naparze dominują nuty czekolady i orzechów. Bardzo słodka propozycja.
Drip bag to propozycja Coffee Plant dedykowana miłośnikom kawy speciality ceniącym wygodę i jakość. Pomysł oryginalnie wywodzi się z Japonii i bazuje na przedłużeniu świeżości zmielonej wcześniej kawy za pomocą azotu (pozbywanie się tlenu i wprowadzanie na jego miejsce azotu). Prace nad metodą trwały kilkanaście miesięcy, dzięki czemu teraz wszędzie szybko i łatwo możesz cieszyć się świeżym dripem. Wystarczy tylko kubek i woda. Proces zaparzania: 1. Wyjmij saszetkę i oderwij taśmę wzdłuż perforowanej linii open; 2. Rozłóż papierowe skrzydełka i zawieś saszetkę w kubku; 3. Zalej filtr do pełna 2 razy (w sumie 160ml) gorącej wody w temperaturze 90-95°C; 4. Ściągnij saszetkę z kubka i ciesz się kawą!
kawa COFFEE PLANT Kolumbia Narino Decaf 250g
Kolumbia Narino Decaf
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Region: Nariño
Odmiana botaniczna: Caturra, Castillo, Colombia
Wysokość upraw: 1700-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Śliwka węgierka, czekolada, kwiaty
Przeznaczenie: metody alternatywne
Bezkofeinowa propozycja, którą bez obaw można się delektować niezależnie od pory dnia. Kofeina została wyciągnięta z ziaren metodą "sugarcane (EA) decaf" - pomocą octanu etylu (EA) naturalnie pozyskiwanego z cukru trzcinowego.
kawa COFFEE PLANT Kenia Thiururi 250g
Kenia Thiururi
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Kiambu
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1550-1650 m n.p.m.
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Czarna porzeczka, malina, biała herbata
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa przywodzi na myśl to, czego oczekujemy od kaw z Kenii: soczyste nuty czerwonych owoców, czysty aromat owoców czarnej porzeczki i ich liści. Profil sensoryczny doskonale komponuje się z delikatnością smaku białej herbaty.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Mellow Decaf 250g
FLOW -MELLOW BEZKOFEINOWA
Skład: 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras
Dekofeinizacja: CO2
Profil sensoryczny: ciasteczka, kakao, orzechy
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
W smaku królują aromaty kakao, orzechów i ciastek, herbatników. Ciekawa propozycja wysokojakościowej kawy, którą można cieszyć się o każdej porze dnia (i nocy) bez konieczności martwienia się o kofeinę, Dedykowana metodom przelewowym, świetnie sprawdzi się w przelewowym ekspresie, jak i w metodach ręcznych.
susz z owoców kawowca COFFEE PLANT CASCARA 180g
Suszone owoce kawowca
Opakowanie: 180
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kostaryka
Obróbka: natural
Profil sensoryczny: Melon, śliwka, mirabelka, miód, jaśmin
Odmiany botaniczne: Bourbon, Jackson, Mbirizi
Cascara to wysuszona skórka owoców kawowca, z której można zaparzyć pyszny, orzeźwiający napar. W smaku cascara cieszy herbatowatymi nutami z przyjemną, owocową słodyczą melona, śliwek i kwiatowymi nutami jaśminu. Napar można zaparzyć jak herbatę; ma bardzo niewielką ilość kofeiny.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 7g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 4-5min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;
kawa COFFEE PLANT Kolumbia Los Robles 1000g
COFFEE PLANT Kolumbia Los Robles
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia:Kolumbia
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny:dojrzała czereśnia, winna kwasowość, mleczna czekolada
Kolumbia Finca Los Robles to kompozycja 3 odmian botanicznych: Colombia, Caturra oraz Castillo obrabianych na mokro. Doskonałe warunki klimatyczne sprzyjają uprawom kawowca wyśmienitej jakości, dlatego kolumbijska kawa jest szeroko doceniana na całym świecie.
Propozycja palarni Coffee Plant cieszy wyraźną słodyczą z winno-owocowym charakterem, kawa ma gładkie, wysokie body. Doskonale sprawdzi się w formie espresso, ale jako baza kaw mlecznych również zachwyca.
kawa COFFEE PLANT Flower Touch Espresso 250g
COFFEE PLANT Flower Touch Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Tanzania
Region:ARUSHA
Odmiana botaniczna:BLUE MOUNTAIN, KENT, BOURBON
Metoda obróbki: Myta
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: AKACJA, CZERWONA PORZECZKA, JAŚMIN, CYTRUSY
Flower Touch to intensywnie kwiatowa propozycja dedykowana metodom ciśnieniowym. Sprawdzi się doskonale w espresso i kawach czarnych, ale i w kawach z mlekiem się odnajdzie.
Kawa skomponowana z ziaren pochodzących od 390 rolników, jednak obrabianych przez jednego z nich - Egatę Beshu. Kawa cieszy gładkim, lekkim body i delikatną kwasowością. Na
kawa COFFEE PLANT Kolumbia La Reserva 250g
Kolumbia La Reserva
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Region: Antioquia, Bolivar
Odmiana botaniczna: Caturra, Chiroso
Wysokość upraw: 1950-2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Honey, anaerobic 96h
Profil sensoryczny: Róża herbaciana, malina, kwiaty, miód
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa uprawiana na obrzeżach (częściowo również na terenach) rezerwatu przyrody. Właściciel plantacji, Juan Felipe, musiał włożyć dużo pracy w celu przywrócenia terenów pod uprawy, jednak ciężka praca się opłaciła - spod jego ręki wychodzą doskonałe pod względem jakości ziarna. Joan nie boi się też eksperymentować z obróbką, czego przykładem jest Kolumbia La Riserva.
kawa COFFEE PLANT Kolumbia La Claudina 250g
Kolumbia La Claudina
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Region: Antioquia, Bolivar
Odmiana botaniczna: Tabi
Wysokość upraw: 1850 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Śliwka, suszone owoce, porzeczka, miód
Przeznaczenie: metody alternatywne
Do paczki trafiły ziarna odmiany Tabi spod ręki Juana Saldarriagi, które zostały poddane obróbce naturalnej. Kolumbijczyk pochodzący z rodziny właścicieli upraw z kawowcami, w kawie zakochał się tak naprawdę na studiach w... Niemczech.
kawa ziarnista COFFEE PLANT Kenia Kiri 250g
Kenia Kiri
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Kirinyaga
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1850 m n.p.m.
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Czerwona porzeczka, jagoda, cytryna, kwiaty
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa uprawiana wysoko, w wulkanicznej glebie, w bardzo sprzyjającym klimacie. Napar ma doskonale zbalansowaną kwasowość ze słodyczą, bardzo soczysta, niemal jak kompot.
kawa COFFEE PLANT Kolumbia Piendamo 250g
Kolumbia Piendamo
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kolumbia
Region: Piendamo, Cauca
Odmiana botaniczna: Colombia, Castillo, Caturra
Wysokość upraw: 1700-2100 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Jabłko, skórka z cytryny, toffi
Przeznaczenie: metody alternatywne
W smaku Kolumbii Piendamo wyczuwalne są soczyste, zielone jabłka, skórka z cytryny i cytrusowa kwasowość, a to wszystko przełamane słodyczą toffi. Całość ma średnie body i średnią słodycz, jest świetną propozycją na codzienną kawę prosto z Kolumbii.
kawa COFFEE PLANT Kostaryka El Mango 250g
Kostaryka El Mango
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kostaryka
Region: Brunca, Chirripo
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic
Profil sensoryczny: Jagody, dżem śliwkowy, jabłko, czekolada
Przeznaczenie: metody alternatywne
Nazwa El Mango nawiązuje do nazwy plantacji, z której kawa pochodzi. W smaku wyczuwalne owoce, ale bardziej jagody niż mango, kawa niemal cukierkowa.
kawa COFFEE PLANT Peru Chacra 250g
Peru Chacra
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kostaryka
Region: Brunca, Chirripo
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic
Profil sensoryczny: Jagody, dżem śliwkowy, jabłko, czekolada
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa jest jednak bardzo słodka, aromat przywodzi na myśl toffi. Całość dopełnia ciekawy posmak ziołowy, przypominający anyż. Bardzo dobre Peru, które po zaparzeniu mile Cię zaskoczy!
kawa COFFEE PLANT Kenia Kegwa 250g
Kenia Kegwa
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Kirinyaga
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Batian
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Malina, czerwona porzeczka, winogrona
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa bardzo słodka, orzeźwiająca, z dominującymi nutami czerwonych owoców. W naparze wyczuwalne malina, czerwona porzeczka i winogrono, słodycz przełamana jest zatem wyrazistą kwasowością.
kawa COFFEE PLANT Kenia Kariru 250g
Kenia Kariru
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Kirinyaga
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1700-1900 m n.p.m.
Metoda obróbki: Myta
Profil sensoryczny: Porzeczka, morela, kwiaty, mleczna czekolada
Przeznaczenie: metody alternatywne
W smaku klasyczna, nieunikniona w kenijskich kawach porzeczka, ale także słodka morela i kwiaty, z finiszem jak mleczna czekolada. Zbalansowana słodycz z kwasowością, doskonała w upalne dni.
kawa COFFEE PLANT Tanzania Iyenga 250g
Tanzania Iyenga
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Tanzania
Region: Iyenga
Odmiana botaniczna: Kent, Bourbon, N39
Wysokość upraw: 1600-1670 m n.p.m.
Metoda obróbki: Honey
Profil sensoryczny: Kwaśna malina, rabarbar, cytryna
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa poddana obróbce fully washed, która podkreśla soczystą, owocową kwasowość surowca. W naparze wyczuwalne rześkie maliny, rabarbar, nuty herbaty z cytryną, na drugim planie pojawia się subtelny aromat śliwki.
kawa COFFEE PLANT Burundi Kibingo 250g
Burundi Kibingo
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Burundi
Region: Kayanza
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1700-1900 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Kwiat pomarańczy, miód, yerba mate
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa o intensywnie pomarańczowych nutach, napar czysty i kwiatowy. Smak przełamany rześkością i ziołowością dobrze zaparzoney yerby mate.
kawa COFFEE PLANT Indonezja Flores anaerobic 250g
Indonezja Flores anaerobic
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Indonezja
Region: Ruteng, wyspa Flores
Odmiana botaniczna: Yellow Caturra, Typica, Kartika
Wysokość upraw: 1500 m n.p. m.
Metoda obróbki: Anaerobic yeast natural
Profil sensoryczny: Truskawka, fiołek, wanilia
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa, choć obrabiana w warunkach beztlenowych, pozbawiona ciężkich nut typowych dla tej obróbki. W zasadzie w smaku dominuje słodycz: lekko podfermentowane truskawki, wanilia i nuty fiołków; smak przypomina rześką konfiturę.
kawa COFFEE PLANT Kostaryka Chirripo anaerobic 250g
Kostaryka Chirripó anaerobic
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kostaryka
Region: Brunca, Chirripó
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai
Wysokość upraw: 1700-1950 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic
Profil sensoryczny: Kardamon, kokos, czekolada, białe wino
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa o nietypowym charakterze. W naparze dominują nuty przypraw, zwłaszcza kardamonu i... kokosa. Dzięki zastosowanej obróbce, kawa zyskuje subtelne nuty białego wina.