

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Producent
-
AGUST (13)
-
BAZZARA (5)
-
CAFFEN (6)
-
CAVALLO (9)
-
COFFEE GRANGE (2)
-
COFFEE PROFICIENCY (5)
-
COFFEE REPUBLIC (6)
-
ETNO CAFE (10)
-
FANTINO (4)
-
GARDELLI SPECIALTY COFFEES (2)
-
GIMA (5)
-
GIMOKA (1)
-
HARD BEANS (10)
-
HAUSBRANDT (4)
-
ILLY (3)
-
IZZO (4)
-
KIMBO (3)
-
LA BRASILIANA (7)
-
LAVAZZA (7)
-
MASTRO ANTONIO (6)
-
MESETA (7)
-
MOKITO (9)
-
MOLECULAR COFFEE (3)
-
PELLINI (3)
-
S-CAFFE (Schreyögg) (5)
ZIARNISTA/MIELONA
OPAKOWANIE
ARABICA/ROBUSTA
-
100% ARABICA (79)
-
95% ARABICA/5% ROBUSTA (3)
-
92% ARABICA/8% ROBUSTA (2)
-
90% ARABICA/10% ROBUSTA (4)
-
85% ARABICA/15% ROBUSTA (3)
-
80% ARABICA/20% ROBUSTA (9)
-
70% ARABICA/30% ROBUSTA (18)
-
60% ARABICA/40% ROBUSTA (9)
-
50% ARABICA/50% ROBUSTA (3)
-
40% ARABICA/60% ROBUSTA (3)
-
20% ARABICA/80% ROBUSTA (2)
-
100% ROBUSTA (1)
-
25% ARABICA/75% ROBUSTA (1)
-
5% ARABICA/95% ROBUSTA (1)
-
64% ARABICA/36% ROBUSTA (2)
STOPIEŃ PALENIA
ZAWARTOŚĆ KOFEINY
MIEJSCE PRODUKCJI
KAWA POLECANA DO
Kawa do ekspresu
Najlepsza kawa to ta, przygotowywana w specjalistycznym ekspresie – co do tego nikt z nas nie ma wątpliwości. Jednakże przy ogromie dostępnych na rynku producentów i różnego rodzaju mieszanek wciąż zastanawiamy się, które kompozycje – jaki skład, stopień wypalenia ziaren i intensywność ich nut smakowych okażą się najlepsze. Zapewniamy, że niezależnie od metody parzenia nasze kawy do ekspresu to wyśmienity smak i bogactwo aromatów!
Kawa do ekspresu od lat cieszy się niezmienną popularnością – nic dziwnego – swoją różnorodnością podbija serca wielu miłośników kawy. To dzięki niej możemy przygotować zarówno mocne, esencjonalne espresso czy nieco delikatniejsze americano, ale także kawy mleczne jak: flat white, cappuccino czy latte.
Różne kawy do różnych urządzeń
Przede wszystkim musimy poszukiwać mieszanek odpowiednich do sprzętu, jakim dysponujemy. Znajdziemy tutaj takie, dzięki którym przygotujemy kawę w ekspresie automatycznym za pomocą jednego kliknięcia. Wpływ na smak naszego ulubionego kofeinowego naparu ma wiele czynników, w tym dobór kompozycji ziaren do określonej metody parzenia. Kawy do ekspresów ciśnieniowych kolbowych powinny być nieco łagodniejsze i cechować się średnią lub małą zawartością kofeiny. A zatem dobrze, gdy w ich składzie zdecydowanie przeważają subtelne ziarna arabik. Z kolei ekspresy automatyczne do kawy wymagają bardziej intensywnych mieszanek o większej zawartości kofeiny. Wobec tego, w tym przypadku stosunek ziaren arabik do robusty może być bardziej wyrównany.
Wybierając kawę do ekspresu należy także wziąć pod uwagę kilka innych czynników takich jak: stopień wypalenia ziaren i intensywność smaku. Bez względu na te czynniki w tej kategorii znaleźć można kawy cechujące się bogactwem aromatów - orzechowych, czekoladowych, cytrusowych czy kwiatowych.
Nasza oferta
Na rynku jest dostępnych coraz więcej producentów i marek, dlatego też mamy większą możliwość znalezienia mieszanki, która będzie dla nas najbardziej odpowiednią propozycją wśród kaw do ekspresu. Dzięki temu możemy odkrywać nowe smaki i aromaty, przygotowując espresso za pomocą ekspresu kolbowego w warunkach domowych. W biurze natomiast mamy szansę poznawania możliwości, jakie daje ekspres automatyczny i cieszenia się kawą, którą z jego pomocą przygotujemy.
W Cafe Silesia dokładamy wszelkich starań, aby każdy klient w naszej ofercie mógł znaleźć coś specjalnie dla siebie. Wierzymy, że dobra kawa do ekspresu prócz odpowiedniego składu, stopnia palenia i słusznej zawartości kofeiny powinna również cechować się bogactwem aromatów – orzechowych, czekoladowych, cytrusowych bądź kwiatowych. Niezależnie od tego, czy poszukują Państwo kawy do ekspresu ciśnieniowego czy automatycznego oraz czy na co dzień piją espresso czy caffe latte, gwarantujemy, że u nas znajdziecie Państwo swój smak idealny.
