

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Producent
-
AGUST (12)
-
AWAKEN (16)
-
BAZZARA (5)
-
CAFFEN (9)
-
CAVALLO (9)
-
COFFEE GRANGE (10)
-
COFFEE PROFICIENCY (12)
-
COFFEE REPUBLIC (12)
-
DOUBLESHOT (7)
-
ETNO CAFE (20)
-
FANTINO (4)
-
GARDELLI SPECIALTY COFFEES (6)
-
GIMA (3)
-
GIMOKA (1)
-
HARD BEANS (9)
-
HAUSBRANDT (3)
-
ILLY (1)
-
IZZO (4)
-
JOLLY CAFFE (5)
-
KIMBO (3)
-
LA BRASILIANA (6)
-
LAVAZZA (7)
-
MASTRO ANTONIO (6)
-
MESETA (7)
-
MOKITO (9)
-
MOLECULAR COFFEE (13)
-
PELLINI (3)
-
S-CAFFE (Schreyögg) (5)
-
VARESINA (4)
ZIARNISTA/MIELONA
OPAKOWANIE
ARABICA/ROBUSTA
-
100% ARABICA (145)
-
95% ARABICA/5% ROBUSTA (3)
-
92% ARABICA/8% ROBUSTA (2)
-
90% ARABICA/10% ROBUSTA (3)
-
85% ARABICA/15% ROBUSTA (3)
-
80% ARABICA/20% ROBUSTA (10)
-
70% ARABICA/30% ROBUSTA (19)
-
60% ARABICA/40% ROBUSTA (10)
-
50% ARABICA/50% ROBUSTA (5)
-
40% ARABICA/60% ROBUSTA (3)
-
20% ARABICA/80% ROBUSTA (2)
-
100% ROBUSTA (1)
-
25% ARABICA/75% ROBUSTA (1)
-
5% ARABICA/95% ROBUSTA (1)
-
64% ARABICA/36% ROBUSTA (2)
STOPIEŃ PALENIA
ZAWARTOŚĆ KOFEINY
MIEJSCE PRODUKCJI
Kawa Ziarnista
Warto, żeby w domu prawdziwego miłośnika kawy zawsze była kawa ziarnista. Jeśli tylko mamy młynek: czy to ręczny czy automatyczny, to niezależnie jaką metodą zaparzamy naszą poranną lub popołudniową kawę – zawsze najlepiej będzie smakować ta przygotowana na bazie świeżo zmielonych ziaren. Poniżej znajdą Państwo wybór kaw ziarnistych najlepszego pochodzenia do różnych metod zaparzania.
W ofercie Cafe Silesia wybierać można spośród najlepszych kaw z całego świata, które otrzymujemy z palarni świeżo po ich wypaleniu. Po część z kaw ziarnistych nasi bariści regularnie jeżdżą do różnych regionów Włoch. Wszystko po to, by kawa, która trafia do naszych klientów zachowywała świeżość, a przez to znacznie zyskiwała na jakości. Jeśli szukasz ziarnistej kawy, z której będziesz mógł przygotować klasyczne espresso lub zbilansowanego w smaku chemexa, tutaj znajdziesz coś dla siebie, a także swoich najbliższych. Kawy ziarniste doskonale nadają się do przygotowywania kawy z ekspresu oraz kaw przygotowywanych metodą alternatywną, czyli kaw przelewowych. Jednym z czynników, które mają wpływ na zaparzenie aromatycznej kawy jest moment zmielenia ziaren.
Aby zachować aromat i walory smakowe najlepiej będzie zmielić ziarna tuż przed przygotowywaniem kawy. Właśnie dzięki temu wszystkie jej walory zostaną wydobyte i podkreślone podczas procesu zaparzania. Kawę ziarnistą możesz zmielić za pomocą młynka w swoim zaciszu domowym, ale od niedawna możesz ją także zmielić na życzenie w naszych kawiarniach, a także w sklepie firmowym. Dzięki temu zaraz po złożeniu zamówienia na jedną z kaw ziarnistych, które mamy w ofercie, zmielimy Twoją kawę, a następnie wyślemy ją zapakowaną tak, by jak najdłużej zachowała świeżość. Należy pamiętać, by dostosować rodzaj mielenia do metody parzenia – do alternatywnych metod parzenia ziarna powinny być grubiej zmielone.
Warto, żeby w domu prawdziwego miłośnika kawy zawsze była kawa ziarnista. Jeśli tylko mamy młynek: czy to ręczny czy automatyczny, to niezależnie jaką metodą zaparzamy naszą poranną lub popołudniową kawę – zawsze najlepiej będzie smakować ta przygotowana na bazie świeżo zmielonych ziaren. Poniżej znajdą Państwo wybór kaw ziarnistych najlepszego pochodzenia do różnych metod zaparzania.
