Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Kawa ziarnista Etno Cafe Italian Roast 1 kg

Kawa ziarnista Etno Cafe Italian Roast 1 kg

115,00 zł
brutto / szt.
Możesz kupić za 2300 pkt.
Niedostępny
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
z
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
115 pkt.
Sprawdź ile masz punktów

Italian Roast

Kawa ziarnista
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Opakowanie: 1000g

Kraj pochodzenia: Etiopia Brazylia Kolumbia
Wysokość upraw:
1150-2200 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Heirloom Bourbon różnorodna
Metoda obróbki: natural natural washed
Stopień palenia (wg SCA):
Medium dark
Profil smakowy: Smak/Aromat: cytrusy /czekolada deserowa
  • Kwasowość: 1/5
  • Słodycz: 5/5
  • Gorycz: 5/5
Metoda przygotowywania:
  • Espresso (ekspres kolbowy, kawiarka)
  • Ekspres przelewowy

ETNO Italian Roast, mieszanka wypalona w stylu włoskim, odrobinę ciemniej, z myślą o fanach klasycznego włoskiego podejścia do kawy. Wyrazista i intensywna w smaku i aromacie. W aromacie z początku dymno-karmelowa, smak ewoluuje jednak w kierunku orzechowej słodyczy z wyrazistym zakończeniem deserowej czekolady. Wybór idealny dla miłośników klasyków kawowych, również tych mlecznych, bez kwasowatości.

Kod produktu: 38.13 ECIR1
  • Data palenia: 16 listopada 2023
Producent: ETNO CAFE
Ziarnista/Mielona: ZIARNISTA
Waga (netto): 1000g
Skład: 100%ARABICA
Stopień palenia: JASNY
Zawartość kofeiny: NISKA
Miejsce produkcji: POLSKA
Polecana do: EKSPRES KOLBOWY

Opinie o Kawa ziarnista Etno Cafe Italian Roast 1 kg

5.00
Liczba wystawionych opinii: 3
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kawa super, delikatna w smaku, z odrobiną słodyczy, ostatnio bardziej mi smakuje niż Marfisa
2020-12-13
Damian, Lesznowola
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Najlepsza kawa, którą piłam do tej pory, gdzie w składzie jest tylko sama arabica. Kawa ma bardzo wyrazisty smak, który utrzymuje się jeszcze długo po wypiciu. Polecam z mlekiem - podkręca orzechowy smak!
2018-08-06
Sylwia, Katowice
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Pyszna kawa, polecona mu przez przestmpatyczną Panią z klimatycznej kawiarenki w TG. Bardzo delikatna, dla mnie idealnie skomponowala sie z moin ulubionym cappuccino. Polecam!
2018-08-01
Beata, Tarnowskie Góry
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Z naszego bloga

Kawa do biura – jaką wybrać, by wszyscy byli zadowoleni?
Zdecydowana większość osób, które wykonują pracę zawodową, lubi rozpoczynać dzień od filiżanki kawy. Zawarta w kawie kofeina działa stymulująco i pobudzająco, dzięki czemu możemy z energią przystąpić do wykonywania zawodowych obowiązków. Firmowy ekspres w biurowej kuchni powoli staje się standardem, jednak nawet najdroższy i najbardziej zaawansowany sprzęt nie spełni swojego zadania, jeśli do jego młynka wsypiemy słabej jakości ziarna. Jaka kawa do biura będzie najlepszym wyborem?
Czytaj więcej
Jest tylko jedna taka kawa mrożona.

Gdy zaczyna się okres, w którym polskie lato łatwo pomylić z tropikalną kanikułą, wszelkiego typu blogi kulinarne, a także te około-kawowe zalewa fala przepisów na kawę mrożoną. Podstawowy problem z większością tych przepisów polega na tym, że blogerzy prześcigają się w wymyślaniu wprost niezliczonej ilości dodatków, co zazwyczaj, jeśli nie zawsze wynika po prostu z tego, że pośledniej jakości kawa, którą stosują wymaga, by „utopić” ją w lodach, bitej śmietanie, posypkach i innych pozornych ulepszeniach. Często również kłopot bierze się stąd, że albo są to po prostu przepisy na kawę macerowaną przez 24h, czyli cold brew, której nie sposób pić z mlekiem albo na kawę mrożoną z kostkami lodu, które już po minucie rozcieńczają nam naszą kawę. Dlatego postanowiliśmy stworzyć przepis, który ani nie będzie wymagał tak długiego czekania, ani nie będzie nas skazywał na wypijanie rozcieńczanego napoju kawowego.

Czytaj więcej
Ulubione kawy naszych baristów: Etno Cafe Italan Roast poleca Elka

Trudno mi wskazać ulubioną kawę. Dlaczego? Dlatego, że każda z mieszanek daje inne wrażenia sensoryczne. Te niezliczone możliwości smakowe sprawiają, że uwielbiam kawę pod każdą postacią – czy to klasycznego, goryczkowatego, stawiającego na nogi espresso, czy orzeźwiającego doppio z jasno wypalonej arabiki o lekko owocowym posmaku, czy wreszcie słodkiego dripa lub delikatnego chemexa z całym bogactwem aromatów do wytropienia w filiżance. Jeśli jednak musiałabym wskazać mieszankę, po którą sięgam najchętniej, na pewno byłaby to Etno Cafe Italian Roast. To kawa, która nigdy nie zawodzi. Czysta przyjemność bez względu na porę dnia, humor czy okazję.

Czytaj więcej
Polska palarnia Etno Cafe - kawa i najlepsze sposoby na jej zaparzenie
Kawa wcale nie musi pochodzić z najsłynniejszych włoskich palarni. Okazuje się, że również my, Polacy jesteśmy niezłymi roasterami. Co więcej nasz rodzimy rynek ma do zaproponowania naprawdę wysokiej jakości ziarna pochodzące z plantacji z przeróżnych zakątków świata. Najlepszym tego przykładem jest wrocławska palarnia Etno Cafe, której sama nazwa sugeruje nam powrót do korzeni, a więc i rzemieślniczy sposób produkcji.
Czytaj więcej
Miesiąc z Etno Cafe: spotkanie z Mistrzem Polski Baristów!
Z okazji miesiąca z palarnią Etno już w ten piątek (24.02.2017r.) o godzinie 16.00 w naszej kawiarni Café Silesia - Gryfny Kafyj w Tarnowskich Górach odbędzie się spotkanie z Marcinem Rusnarczykiem, Mistrzem Polski Baristów oraz sędzią Mistrzostw Świata Baristów, a w tej chwili szkoleniowcem oraz Dyrektorem Sprzedaży w palarni Etno Cafe z Wrocławia.
Czytaj więcej
pixel