Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
FELLOW PRISMO

FELLOW PRISMO

149,00 zł
brutto / szt.
Dostępny!
w piątek
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
z
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)

Niezwykła nakładka, która zamienia Aeropress w ekspres ciśnieniowy.

Fellow prismo jest proste w obłudze i umożliwia przygotowanie epsresso w szybki i wygodny sposób w warunkach domowych i nie tylko. Znakomicie sprawdzi się też na wyjazdach. Aby przygotować gęstą i intensywną kawę wystarczy drobno zmielona kawa i gorąca woda. Efekty są porównywalne z kawą z kawiarki lub domowego ekspresu ciśnieniowego.

Nakładka Fellow Prismo nie jest kompatybilna z Aeropressem w wersji GO.

Instrukcja obsługi:

  1. Nałożyć końcówkę Fellow Prismo na Aeropres i nalać wrzątku, aby zagrzać urządzenie. Po chwili wylać wodę.
  2. Wsypać ok 20 gramów drobno zmielonej kawy (grubość jak do espresso) i wlać ok 50-60ml gorącej ale nie wrzącej wody (90-95℃)
  3. Intensywnie mieszać przez przez 10 sekund i zostawić na 1 min do zaparzenia.
  4. Nałożyć tłok i wycisnąć napar do zagrzanej filiżanki.

Opinie o FELLOW PRISMO

4.00
Liczba wystawionych opinii: 1
5
0
4
1
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Espresso nie zrobi, może coś podobnego ale na pewno poprawia smak dużej kawy
2020-10-05
Rafał, Piekary Śląskie
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Z naszego bloga

Filtry do kawy

Bez względu na to, czy weźmiemy pod uwagę ludzi na całym świecie, wyłącznie Europejczyków czy jedynie Polaków, śmiało możemy stwierdzić, że jesteśmy coraz bardziej świadomi tego, czym jest dobra kawa. Nieustannie rosnącą sławą cieszą się przy tym alternatywne metody parzenia.

Czytaj więcej
Espresso z Aeropressu
Aeropress to jedna z najsłynniejszych alternatywnych metod parzenia kawy. Niestandardowe sposoby przygotowywania małej czarnej w odróżnieniu od klasycznego espresso italiano oraz napojów mlecznych na jego bazie słyną przede wszystkim z wykorzystywania jasno palonych ziaren segmentu specialty. Poza tym, kawa z tzw. strzykawki pod względem smaku, a także konsystencji jest zdecydowanie lżejsza aniżeli gęste, oleiste, intensywne espresso. W związku z tym wydawać by się mogło, że nie sposób przygotować tradycyjny włoski, pobudzający napar w Aeropressie. A jednak, po raz kolejny okazuje się, że nie ma rzeczy niemożliwych. Z pomocą przychodzi nam Fellow Prismo, dzięki któremu w zaciszu własnego domu przygotujemy naprawdę niezłe espresso bez konieczności inwestowania w bardzo drogi ekspres automatyczny.
Czytaj więcej
Doradzamy w wyborze: aeropress lub chemex?

Ilu miłośników kawy, tyle i smakowych gustów - to zdążyliśmy już ustalić przy ostatniej okazji. W związku z tym, dla każdego z nas najlepsze będą inne ziarna. Jedni wybiorą ciemno palone kompozycje arabiki i robusty pochodzące z krajów Ameryki Środkowej i Południowej, drudzy będą się skłaniać raczej ku lekko palonym singlom z Afryki. Nie bez znaczenia jest również metoda parzenia kawy. Jednak jak znaleźć tę idealną dla siebie?

Czytaj więcej
Coffee Grange i Aeropress - przepis na kawę w wersji alternatywnej

Dziś, kiedy tak dużą wagę przykłada się do tego, by produkt końcowy - kawa, nie tylko była wysokiej jakości, ale też by proces produkcji był zgodny z zasadami ekologii, coraz chętniej sięgamy po ziarna z małych, lokalnych palarni. Tym bardziej, że powstaje ich coraz więcej również w naszym kraju. A skoro już mamy dostęp do naprawdę dobrej kawy, zaczynamy się interesować także sposobami na jej zaparzenie. Nie da się zresztą ukryć, że rynek kawy przeżywa obecnie prawdziwy rozkwit, również wśród młodych ludzi, którzy lubią spędzać czas w modnych miejscach, gdzie małą czarną serwują im hipsterscy bariści.

Czytaj więcej
Daj kawie wycisk - Aeropress
Na rynku pojawia się coraz więcej alternatywnych urządzeń do parzenia kawy. Dzięki nim za niewielkie pieniądze w domowym zaciszu możemy przygotować ulubioną małą czarną, której smak absolutnie nie odstaje od kofeinowych napojów, podawanych nawet w najlepszych kawiarniach. I tak z Aeropressem, młynkiem oraz dobrą kawą drogie ekspresy elektryczne stają się niemal zbędne!
Czytaj więcej
Praska francuska – kawowy hit ostatniego roku
Wraz ze wzrostem popularności alternatywnych metod parzenia kawy, takich jak dzbanki Chemex czy strzykawka Aeropress do łask wróciła również praska francuska, czyli french press. I nie ma się co dziwić – nie dość, że to jeden z najprostszych sposobów przyrządzania kofeinowego naparu, to jeszcze otrzymywany napój jest wprost wyśmienity. Poznajmy się nieco bliżej z tym urządzeniem!
Czytaj więcej
PODRÓŻE Z KAWĄ
Kawa to ten napój, z którym wielu z nas nie może się rozstać nawet na jeden dzień. Kiedy wyruszamy w podróż warto więc zaopatrzyć się w niezbędne sprzęty, dzięki którym nawet na łonie natury będziemy mogli napić się takiej małej czarnej, jaką najbardziej lubimy. Co warto zabrać, by cieszyć się smakiem idealnej kawy w podróży?
Czytaj więcej
CZARNA KAWA ZAWSZE W MODZIE.
Czarna kawa w dalszym ciągu pozostaje modna naszym kraju mimo faktu, że w Polsce powstają kolejne oddziały amerykańskich sieci kawiarnianych, w których najczęściej serwowane są napoje na bazie kawy, mleka i syropów kawowych. Polacy coraz lepiej znają się na dobrej jakości, czarnej kawie, a zapotrzebowanie na wysokogatunkowe ziarna rośnie.
Czytaj więcej
pixel