Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
kawa Mastro Antonio ARIADNA 500g ziarnista

kawa Mastro Antonio ARIADNA 500g ziarnista

63,00 zł
brutto / szt.
Możesz kupić za 1260 pkt.
Dostępny!
dzisiaj
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
z
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
63 pkt.
Sprawdź ile masz punktów

Palarnia: Mastro Antonio w Kołobrzegu

Skład: 80% Arabica / 20% Robusta

Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.

Mieszanka pomyślana tak, aby mogła dać zadowalające efekty także w przypadku ekspresów domowych. Z założenia skonstruowana jest tak, aby uzyskać minimum kwaskowatości oraz maksimum percepowanej czekolady, słodycz oraz body. Reprezentuje espresso potente: mocne i zdecydowane, ale przy tym gęste i pozbawione szorstkości. Mitologiczna nazwa Ariadna jest ukłonem w stronę pań i śródziemnomorskim skojarzeniem.

Od paru lat Ariadna jest bestsellerem palarni Mastro Antonio. Doskonale sprawdza się w profesjonalnych barach i domowych kawiarenkach. Zawiera 80% świetnych arabik (Brazylia Cerrado, Brazylia Minas Gerais, India Mysore) oraz 20% mytej robusty z Indonezji lub Indii. Warto spróbować tej mieszanki, zaparzając ją innymi metodami: moka, aeropress, french press.

Kod produktu: 40.07. MAARI0.5
  • Data palenia: 13 marca 2024
Producent: MASTRO ANTONIO
Ziarnista/Mielona: ZIARNISTA
Waga (netto): 500g
Skład: 80%ARABICA 20%ROBUSTA
Stopień palenia: JASNY
Zawartość kofeiny: ŚREDNIA
Miejsce produkcji: POLSKA
Polecana do: EKSPRES AUTOMATYCZNY

Opinie o kawa Mastro Antonio ARIADNA 500g ziarnista

5.00
Liczba wystawionych opinii: 13
5
13
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kawa bardzo ładnie palona, ziarna " miękkie". Łatwo mieli się w młynku ręcznym. Mimo zwykłego aeropresu nie wychodzi ani kwaśna ani gorzka. Do porannego wstawania - idealna. Sklep ? Bardzo szybka dostawa.
2023-03-28
Łukasz, Czerwionka - Leszczyny
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
A mnie ta kawa nie smakuje. Niestety nie jestem w stanie finezyjnie opisać co mi w niej nie pasuje, po prostu mi nie smakuje i to jest moja subiektywna oczywiście opinia. Piłem większość kaw dostępnych w Silesia i ta do tej pory najsłabiej wypadła. Proszę się nie sugerować moją opinią bo dla innych może być pyszna.
2022-02-01
Marcin, Balin
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Pyszna kawa, mimo 20% robusty nie czuć kwasowości.
2021-06-13
Andrzej, Warszawa
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo przyjemny smak kawy. Wyraźna, przyjemna goryczka, ponadto bez żadnej kwasowości. Idealna do espresso i przedłużonych kaw czarnych w automacie - daje obfitą cremę, ale równie dobrze smakuje w wariantach mlecznych.
2020-10-10
Filip, Warszawa
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kawa ta ma ciekawy aromat, nieco bardziej stonowany, gładki i głęboki charakter. Nie ma tu ani nadmiaru goryczy czy kwasków. To od wielu lat moja ulubiona kawa - polecam początkującym i zaawansowanym baristom.
2019-03-12
Aneta, ŻYRARDÓW
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kawa wyśmienita do kaw mlecznych i przedłużanych, espresso o średniej kwaskowatości, jeśli ktoś lubi łagodność azjatyckich lub części południowo amerykańskich arabic to kawa będzie zbyt kwaśna. Polecam do domowych Automatów
2019-01-09
Radosław, Szczecin
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo przyjemna kawa, kwasowość delikatna, goryczka bardzo fajna. Nadaje się i do espresso (we wszystkich odmianach łącznie z mlecznymi) jak i do innych metod. Polecam
2019-01-04
Grzegorz, Mierzęcice
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Najlepszy balans smaku do kaw mlecznych z mieszanek, które spróbowałem.
2019-01-04
Tomasz, Warszawa
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zaskakująco łagodna ,o czystym naparze ,jasno palona kawa. Dodatek robusty mało odczuwalny choć kofeina mile pobudza. W smaku przeważa słodycz arabic ,karmel ,czekolada ,ładnie dopełniana w tle przez orzechy i przyprawy robusty. Mieszanka o średnim body ,subtelna i kompleksowa, dla fanów arabic którym w arabicach brakuje jeszcze kofeiny. Tu robusta spełnia swoje zadanie jak i palarnia Mastro Antonio. Warto spróbować .
2018-09-12
Romuald, Wroclaw
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nie wiem czy moja opinia przyda się komukolwiek, bo jestem dopiero w kawowym przedszkolu (żeby nie powiedzieć - żłobku) i nie umiem nic napisać o body czy profilu sensorycznym. Mogę tylko powiedzieć, że - ku mojemu miłemu zaskoczeniu - kawa była wypalona ponad miesiąc później niż podano w opisie, a więc jeszcze świeższa, i gdy zrobiłam najmniejszy z możliwych otwór, by dostać się do opakowania poczułam natychmiast niezwykle intensywny aromat. I jeszcze, że - parzona w kawiarce - bardzo mi smakuje!
2018-08-06
Jolanta, Warszawa
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajny smak. Wyraźna, przyjemna goryczka. Żadnej kwasowości. W automacie daje obfitą cremę.
2018-08-06
Paweł, Warszawa
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
W zamyśle autora mieszanki kawa miała być uniwersalna i w istocie taka jest - parzyłem w ekspresie i w kawiarce i efekt, za każdym razem, był co najmniej zadowalający. Mimo niewysokiej ceny ta kawa daje wszystko to, czego oczekujemy od naparu - bogaty aromat, solidne body i wyborny smak. Wyczuwalna przede wszystkim gorzka czekolada - taka gęsta i wytrawna. Kwasowość zgodna z opisem palarni - ukryta głęboko w tle i bardzo delikatna. Polecam.
2018-08-03
Jan, Poznań
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Spróbowałem tej wielokrotnie polecanej mieszanki wypalanej w Polsce i nie zawodzi. Polecam!
2018-08-01
Michał Nakoniec, Warszawa
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Z naszego bloga

Body kawy - co to jest?

Kontynent, kraj, region, klimat, wysokość nad poziomem morza, gatunek i odmiana, sposób obróbki, stopień palenia i mielenia, wreszcie metoda parzenia - wszystko to ma decydujący wpływ na ostateczny smak kawy. A jak doskonale rozumieją wytrawni kawosze składają się na niego: aromat, nuty smakowe, których możemy doszukiwać się w kawie (np. orzechów, czekolady, owoców, kwiatów, herbaty, cukru trzcinowego itd.), kwasowość oraz tzw. body. O ile to, czym jest aromat, nuty smakowe i kwasowość dla wszystkich jest chyba jasne, a o tyle niektórzy mogą mieć pewne problemy z body. Co to właściwie jest? O co chodzi? Przekonajmy się!

Czytaj więcej
Mastro Antonio, czyli polska palarnia zafascynowana fenomenem włoskiego espresso

W dzisiejszych czasach trudno nie zauważyć prawdziwego rozkwitu, jaki przeżywa krajowy rynek kawy. I nie chodzi nam tu nawet o te wszystkie świetne kawiarnie, w których kawę serwują wykwalifikowani bariści, ale przede wszystkim o coraz liczniejsze palarnie. Niewielkie, zazwyczaj rzemieślnicze zakłady otwierają się obecnie nie tylko w stolicy i okolicach, ale również w małych miejscowościach. Polską palarnią, która niewątpliwie zasługuje na uwagę, a o której nie mieliśmy jeszcze okazji wspomnieć jest Mastro Antonio. Poświęćmy więc chwilę temu wyjątkowemu miejscu z siedzibą w sercu nadmorskiego Kołobrzegu.

Czytaj więcej
Mastro Antonio – palarnia miesiąca w Cafe Silesia w październiku 2017r.
Jeśli myślicie, że we włoskim espresso specjalizują się tylko mieszkańcy Półwyspu Apenińskiego, to na pewno nie słyszeliście jeszcze o palarni Mastro Antonio z Kołobrzegu. To właśnie nad naszym Morzem od 2009 roku tworzone są wyjątkowe mieszanki kaw, których musicie spróbować. Przeczytajcie więcej o tej palarni i skorzystajcie z 10% rabatu na espresso z Mastro Antonio w Cafe Silesia!
Czytaj więcej
pixel