Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
kawa ziarnista Mokito ROSSO 1000g
W promocji Nasz bestseller

kawa ziarnista Mokito ROSSO 1000g

83,00 zł(Zniżka 6%)
78,02 zł
brutto / szt.
Możesz kupić za 1560.40 pkt.
Dostępny!
dzisiaj
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
z
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Najniższa cena w okresie ostatnich 30 dni
78.02 pkt.
Sprawdź ile masz punktów

Mokito ROSSO


kawa ziarnista
opakowanie 1000g

Najważniejsze cechy

Skład: 40% ARABICA / 60% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni

Najlepsze metody parzenia

Ekspres automatyczny: 100%
Ekspres kolbowy: 70%
kawiarka: 70%
Ekspres przelewowy: 50%

Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia

Profil smakowy


Mieszanka Arabik uzupełniona Robustą (Kapi Royal). W tym wybitnym połączeniu wielką zaletę stanowią dominujące nuty orzechowe i czekoladowe. Wyrafinowanie smakowe z bardzo intensywnym aromatem i niezwykle miłym wspomnieniem w postaci długo utrzymującego się posmaku. Świetna w postaci pierwszego w ciągu dnia doppio jak i popołudniowego cappuccino.

Kod produktu: 02.03. MKROS1
  • Data palenia: 16 stycznia 2024
Producent: MOKITO
Ziarnista/Mielona: ZIARNISTA
Waga (netto): 1000g
Skład: 40%ARABICA 60%ROBUSTA
Stopień palenia: ŚREDNI
Zawartość kofeiny: WYSOKA
Miejsce produkcji: WŁOCHY - LOMBARDIA
Polecana do: EKSPRES AUTOMATYCZNY

Opinie o kawa ziarnista Mokito ROSSO 1000g

4.67
Liczba wystawionych opinii: 3
5
2
4
1
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kawa jest bardzo dobra w smaku, wręcz ma aksamitny smak, jest bardzo pyszna, smakuje najlepiej popołudniu, nie jest zbyt mocna. Jeśli miałabym pić ją z rana to wybrałabym inną kawę mocniejszą. Bez cukru popołudniu jest wyśmienita.
2020-05-08
IZABELA, TWORÓG
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jako espresso - nie jest super, kiedy dodajesz cukru staje lepie (z mlekiem jeszcze lepiej). Zapach po otwarciu jest taki jakby kawa była palona już dawno temu, ale na opakowaniu napisano PACK. 19.07. 2018, EXP. 18.01.2020
2019-01-09
Ihor, Gdynia
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dla tych co znudzili sie 100 % arabica i chca rzucic sie w odmety eksperymentowania. Swietnie zmakuje czarna bez cukru i na czczo. Polecam o 5:10 kazdego poranka.
2018-08-24
Bartosz, Będzin
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Z naszego bloga

Czym jest espresso macchiato?
Wchodząc do większości kawiarni już od progu możemy zapoznać się z szerokim menu różnorodnych kaw. Każdy kawosz doskonale zna włoskie espresso, delikatne cappuccino, mleczne caffè latte bądź zdobywające popularność flat white. Obok tych pozycji może się znaleźć także tajemniczo brzmiące espresso macchiato. Jeżeli nie wiecie, czym charakteryzuje się tak przygotowana kawa, po przeczytaniu tego artykułu będziecie uzbrojeni w komplet niezbędnych informacji. Zdradzamy również, jak przygotować idealne espresso macchiato przy użyciu domowego sprzętu.
Czytaj więcej
Mokito - włoska palarnia kawy, która pojawiła się na rynku wraz z ekspresami ciśnieniowymi

Bez wątpienia do grona najpopularniejszych włoskich palarni kawy, obok słynnych: Lavazza, Illy, Meseta, La Brasiliana i jeszcze kilku innych zaliczamy palarnię Mokito. Założony w roku 1931 w Mediolanie zakład na czele z Danelem De Bei już w pierwszych latach po II wojnie światowej, wraz z wprowadzeniem do sprzedaży ekspresów ciśnieniowych wyznaczył sobie za cel stworzenie mieszanki, która pozwoli uzyskać espresso najwyższej próby. Pomóc miały w tym oczywiście starannie dobierane i selekcjonowane ziarna sprowadzane z najlepszych plantacji położnych w najdalszych zakątkach świata. Do dziś palarnia strzeże swych tajemnic, zapewniając miłośnikom włoskich smaków produkt najwyższej jakości. Poznajmy czołowe kompozycje Mokito

Czytaj więcej
Ekspres Bezzera i kawa Mokito Rosso – orzeźwiający smak w rozsądnej cenie!

W chłodny, marcowy poranek filiżanka orzeźwiającej kawy postawi na nogi nawet najbardziej zaspanych. Wśród wielu marek kaw warto przyjrzeć się bliżej Mokito Rosso – to kawa dla prawdziwych wielbicieli mocnych wrażeń! W zdecydowanej większości przyzwyczajeni jesteśmy do rozpieszczania naszego podniebienia gładkim i aksamitnym smakiem ziaren arabiki. O ich szlachetności można pisać naprawdę długo! Kiedy jednak potrzebujemy prawdziwego orzeźwienia warto sięgnąć po kawy mniej oczywiste i zdecydowanie bardziej wyraźne w swoim smaku. Do takich bez wątpienia należy Mokito Rosso. Co kryje się w tych średnio palonych ziarnach?

Czytaj więcej
pixel