Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
kawa ziarnista Bazzara DOLCEVIVACE 1kg
W promocji

kawa ziarnista Bazzara DOLCEVIVACE 1kg

109,00 zł(Zniżka 6%)
102,46 zł
brutto / szt.
Dostępny!
w piątek
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
z
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Najniższa cena w okresie ostatnich 30 dni

Dawniej Espresso Barista

Skład: 50% Arabica, 50% Robusta
Stopień palenia: średni
Wysoka zawartość kofeiny.
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym świeżość kawy

Bazzara Dolcevivace mieszanka ziaren arabiki z Ameryki południowej oraz wysokiej jakości robusty. Idealnie zbalansowana mieszanka o intensywnym aromacie.
W smaku i aromacie można wyczuć nuty owocowe, ale także owoców kandyzowanych i prażonych orzeszków ziemnych.
Intensywna mieszanka, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Kod produktu: 24.05. BADOL1
  • Data palenia: 24 października 2022
Producent: BAZZARA
Ziarnista/Mielona: ZIARNISTA
Waga (netto): 1000g
Skład: 50%ARABICA 50%ROBUSTA
Stopień palenia: ŚREDNI
Zawartość kofeiny: WYSOKA
Miejsce produkcji: WŁOCHY - FRIULI-WENECJA JULIJSKA
Polecana do: EKSPRES AUTOMATYCZNY

Opinie o kawa ziarnista Bazzara DOLCEVIVACE 1kg

4.50
Liczba wystawionych opinii: 2
5
1
4
1
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zamówiłem tą kawę jako drugą po Bazzara AROMAMORE. Piję zwykle czarne espresso bez mleka i porównuje smak kawy. Ta skusiła mnie większą ilością kofeiny ale w smaku była trochę gorsza niż Bazzara AROMAMORE. To bardzo dobra kawa o fajnym smaku ale trochę mniej intensywna w smaku i mniej wyrazista. Ja wolę dopłacić i zamówić Bazzara AROMAMORE.
2019-01-10
Marcin, Andrespol
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kawa o mocnym i konkretnym smaku bez kwaskowatości lecz z gorzkawym cierpkim posmakiem, który zawdzięcza 50% składowi Robusty. W kawie mamy dużo kofeiny co akurat mi odpowiada aby pić ją na rozpoczęcie dnia. Polecam jeśli ktoś lubi "charakterne" kawy.
2018-08-24
Marcin, Pruszków
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Z naszego bloga

Bazzara - włoski Triest, rzemieślniczy zakład i kawa dla najbardziej wymagających kawoszy

Nie da się ukryć, że w dzisiejszych czasach niejako powracamy do korzeni. Staramy się zdrowo odżywiać (jeść dużo owoców, warzyw, kasz i ryb), unikać przetworzonego jedzenia, a tym samym wybierać wyłącznie produkty organiczne, wysokiej jakości. Tyczy się to nie tylko tego, co zjadamy, ale również, co pijemy. Stąd też, w przypadku kawy coraz większą popularność zyskują ziarna wypalane nie w wielkich halach produkcyjnych, lecz w niewielkich, rzemieślniczych zakładach. Dlaczego? Otóż w większości przypadków pochodzą one z certyfikowanych, małych plantacji, gdzie plantatorzy dbają o wysoką jakość swoich zbiorów, są świeżo wypalane tuż przed trafieniem do sprzedaży, a stopień ich uprażenia jest dobrze przemyślany. I właśnie tak wygląda to w Trieście, w palarni Bazzara.

Czytaj więcej
Zrób to sam - kawa po turecku!
Zapewne nie raz słyszałeś o niezwykle intensywnej, gęstej kawie przyrządzanej według bliskowschodniego przepisu. Turecki sposób parzenia kofeinowego napoju jest jednym z najpopularniejszych. W Europie cieszył się sławą już w XVI wieku. Niestety w Polsce metoda ta jest dziś raczej mało znana. Wyparły ją wszechobecne ekspresy przelewowe oraz kawiarki ciśnieniowe. W niewielu miejscach możesz przekonać się o niepowtarzalnym smaku tego naparu. Na szczęście, aby przyrządzić go samodzielnie w domowych warunkach wystarczy zaopatrzyć się w ulubioną mieszankę oraz niezbędny sprzęt.
Czytaj więcej
pixel