Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
kawa ziarnista Bazzara PIACEREPURO 1000g
W promocji

kawa ziarnista Bazzara PIACEREPURO 1000g

149,00 zł(Zniżka 5%)
141,55 zł
brutto / szt.
Dostępny!
dzisiaj
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
z
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Najniższa cena w okresie ostatnich 30 dni

Skład: 100% Arabica (Gourmet)
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym świeżość

Bazzara Piacerepuro to 100% mieszanka najlepszych ziaren arabiki z Azji i Ameryki południowej, doskonale znana wśród koneserów kawy.
Dzięki starannemu doborowi i selekcji ziaren oraz procesowi palenia, Bazzara Piacerepuro zyskała znakomitą opinię wśród kawoszy na całym świecie
Bazzara Piacerepuro to intensywna kawa z mocno wyczuwalną słodyczą. W naparze można wyczuć nuty migdałów, świeżych orzechów oraz rodzynek, ale także aromaty kakao oraz suszonych owoców.

Kod produktu: 24.02. BAPIA1
  • Data palenia: 29 sierpnia 2023
Producent: BAZZARA
Ziarnista/Mielona: ZIARNISTA
Waga (netto): 1000g
Skład: 100%ARABICA
Stopień palenia: ŚREDNI
Zawartość kofeiny: NISKA
Miejsce produkcji: WŁOCHY - FRIULI-WENECJA JULIJSKA
Polecana do: EKSPRES KOLBOWY

Opinie o kawa ziarnista Bazzara PIACEREPURO 1000g

4.50
Liczba wystawionych opinii: 2
5
1
4
1
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kawę kupiłem w Cafesilesia około dwóch miesięcy temu, zachęcony opiniami wyszperanymi w internecie. Espresso ze świeżo mielonej Bazary w smaku jest intensywne, jednak w przeciwieństwie do Pana Janusza z komentarza powyżej (lub poniżej, w zależności od tego jak się wyświetli) ja wyczuwam nutę goryczy, pomimo tego, że to arabica. Ze spienionym mlekiem łączy się doskonale, jednak prawdę mówiąc spodziewałem się nieco więcej po tej kawie. Jest dobra, myślę, że 7,5/10 jednak czy mógłbym o niej napisać, że to "czysta przyjemność" ( jak wskazuje nazwa), pewnie nie do końca. Dobra kawa, ale nie do końca to mój smak. Poszukuję dalej :)
2018-11-05
Michał, Wrocław
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Wspaniała kawa na rozpoczęcie dnia. Łagodna - espresso chyba lepsze niż od DODICIGRANCRU. Brak goryczki. W ekspresie ciśnieniowym chyba łatwiej wydobyć smak niż z DODICIGRANCRU. Polecam.
2018-08-03
Janusz, Łódź
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Z naszego bloga

Bazzara - włoski Triest, rzemieślniczy zakład i kawa dla najbardziej wymagających kawoszy

Nie da się ukryć, że w dzisiejszych czasach niejako powracamy do korzeni. Staramy się zdrowo odżywiać (jeść dużo owoców, warzyw, kasz i ryb), unikać przetworzonego jedzenia, a tym samym wybierać wyłącznie produkty organiczne, wysokiej jakości. Tyczy się to nie tylko tego, co zjadamy, ale również, co pijemy. Stąd też, w przypadku kawy coraz większą popularność zyskują ziarna wypalane nie w wielkich halach produkcyjnych, lecz w niewielkich, rzemieślniczych zakładach. Dlaczego? Otóż w większości przypadków pochodzą one z certyfikowanych, małych plantacji, gdzie plantatorzy dbają o wysoką jakość swoich zbiorów, są świeżo wypalane tuż przed trafieniem do sprzedaży, a stopień ich uprażenia jest dobrze przemyślany. I właśnie tak wygląda to w Trieście, w palarni Bazzara.

Czytaj więcej
pixel