HERBATA KAFAR
( ilość produktów: 7 )Herbata Owocowa KAFAR mandarynka z różą 50g
Herbata Owocowa KAFAR mandarynka z różą
Herbata
owocowa, liściasta
Opakowanie: 50
g
Skład: Kawałki jabłka, kwaśne kawałki jabłka (kawałki jabłka, kwas cytrynowy), płatki marchwiowe, naturalny aromat bergamotki, skórka róży, skórka pomarańczy, kawałki mandarynki, słodkie liście jeżyny, trawa cytrynowa, krokosz barwierski, płatki róży.
Owocowa mieszanka, pełna słodyczy i świeżej kwasowości owoców cytrusowych. Doskonała zarówno na ciepło, jak i w wersjach na zimno/mrożonych. Świetnie sprawdzi się również dla dzieci.
Instrukcja przygotowania:
- Ilość herbaty: 5g/200 ml wody
- Temperatura parzenia: 96°C
- Czas parzenia: 8-11 min
Herbata Owocowa KAFAR mango ananas 50g
Herbata Owocowa KAFAR mango ananas
Herbata
owocowa, liściasta
Opakowanie: 50
g
Skład: ananas, mango, jabłko, pomarańcza, truskawki, kwiatki nagietka.
Owocowa mieszanka, pełna słodyczy, o intensywnym aromacie. Doskonała zarówno na ciepło, jak i w wersjach na zimno/mrożonych. Świetnie sprawdzi się również dla dzieci. Słodkie, tropikalne mango i ananas przełamane nutami jabłek i truskawek.
Instrukcja przygotowania:
- Ilość herbaty: 6g/200 ml wody
- Temperatura parzenia: 96°C
- Czas parzenia: 4-7 min
Herbata Czarna KAFAR Rwanda Ipikipiki 50g
Herbata Czarna KAFAR Rwanda Ipikipiki
Herbata czarna, liściasta
Opakowanie: 50 g
Skład: rwandyjska herbata czarna pochodząca z ekologicznych upraw
Mocno zdefiniowana czarna herbata o żywicznym, słodkawym zapachu i smaku przywodzącym na myśl nuty ciemnych miodów i chrupkiej skórki chlebowej.
Instrukcja przygotowania:
- Ilość herbaty: 3 g / 120 ml wody
- Temperatura parzenia: 96°C
- Czas parzenia: 2-3 min
Herbata Czarna KAFAR Earl grey 50g
Herbata Czarna KAFAR Earl grey
Herbata czarna, liściasta
Opakowanie: 50 g
Skład: herbata czarna Cejlon, plasterki pomarańczy, olejek z bergamotki.
Klasyczne połączenie cejlońskiej czarnej herbaty i olejku z bergamotki zostało wzbogacone o plasterki pomarańczy - herbata jest podwójnie cytrusowa.
Instrukcja przygotowania:
- Ilość herbaty: 3 g / 120 ml wody
- Temperatura parzenia: 96°C
- Czas parzenia: 1-3 min
Herbata Zielona KAFAR jaśminowa 50g
Herbata Zielona KAFAR Jaśminowa
Herbata zielona,
liściasta
Opakowanie: 50
g
Skład: herbata zielona, kwiatki jaśminu.
Zielona, chińska herbata ze wspaniałym jaśminowym aromatem. Napar o gładkiej teksturze, o subtelnym, słodkim posmaku.
Instrukcja przygotowania:
- Ilość herbaty: 3g/120 ml wody
- Temperatura parzenia: 70-85°C
- Czas parzenia: 2-3 min
- Można parzyć 2-4 krotnie, wydłużając stopniowo czas kolejnych ekstrakcji
Herbata Zielona KAFAR Sencha Shizuoka 50g
Herbata Zielona KAFAR Sencha Shizuoka
herbata
liściasta
Opakowanie: 50 g
Skład:
Sencha (100%; Japonia)
Wysokojakościowa, japońska Sencha o pięknej, oliwkowej barwie naparu.
Charakteryzuje się intensywnym, świeżym aromatem wodorostów nori i kwiatów.
Instrukcja przygotowania:
- Ilość herbaty:3g/120 ml wody
- Temperatura parzenia: 70-80°C
- Czas parzenia: 2-3 min
- Ilość zaparzeń: do 4
Herbata Rooibos KAFAR z pomarańczą 50g
Herbata KAFAR Rooibos z pomarańczą
Herbata rooibos, liściasta
Opakowanie: 100 g
Skład: rooibos, krokosz barwierski, naturalny aromat pomarańczowy z innymi naturalnymi aromatami
Liście czerwonego rooibosa wzbogacone aromatem pomarańczowym. Orzeźwiający, klarowny napar o bursztynowo-czerwonej barwie i słodkim, owocowym orzeźwiającym smaku
Napar z liści Rooibosa nie zawiera kofeiny ani garbników, dzięki czemu może stanowić znakomitą alternatywę dla klasycznych herbat, dla osób które nie mogą spożywać kofeiny.
Kobiety w ciąży, lub karmiące cenią go przede wszystkim za łagodzenie mdłości oraz wspomaganie laktacji. U małych dzieci wspomaga pracę jelit i chroni przed kolką.
Rooibos zawiera także dużo witaminy C i rutynę (dzięki czemu poprawia odporność), wapń i potas oraz łatwo przyswajalne żelazo a także fluor. Wspomaga wydzielanie serotoniny i działa przeciwdepresyjnie. W upały skutecznie nawadnia.
Instrukcja parzenia
- Ilość herbaty: 3g/120 ml wody
- Temperatura parzenia: 95°C
- Czas parzenia: 3-6 min
Można parzyć dwukrotnie, wydłużając czas drugiego parzenia.
Polecamy także spróbować naparu zaparzonego na zimno. Wystarczy zalać susz zimną wodą i włożyć do lodówki na kilka godzin.