KAWA DO EKSPRESU KOLBOWEGO

( ilość produktów: 237 )

Posiadasz ekspres kolbowy i zastanawiasz się, jaki rodzaj kawy sprawdza się do niego najlepiej? Chcesz przygotowywać pobudzający napój jak z prawdziwej kawiarni? Sprawdź ofertę Cafe Silesia i wybierz kawę do ekspresu kolbowego, która pozwala uzyskać wyjątkowy smak i aromat.

Kawa do ekspresu kolbowego

Korzystanie z ekspresu kolbowego wymaga wiedzy i doświadczenia. Na ostateczny smak ma wpływ zarówno technika, według której przyrządza się napój, jak i rodzaj użytej kawy. W trakcie wybierania odpowiedniej mieszanki do ekspresu kolbowego należy kierować się stopniem palenia ziaren oraz intensywnością ich zmielenia. Znaczenie ma również to, z jakiego regionu pochodzi produkt. Kawa do ekspresu kolbowego najczęściej uzyskiwana jest z regionów Południowej i Centralnej Ameryki, Afryki oraz Indonezji. Te odmiany pozwalają na uzyskiwanie przy pomocy ekspresu kolbowego, wyjątkowo intensywnych i aromatycznych napojów.

Kawa z ekspresu kolbowego

Otrzymywana kawa z ekspresu kolbowego może występować w postaci klasycznego espresso, aromatycznego americano lub mlecznych odmian latte i cappuccino. Za pomocą urządzenia uzyskuje się espresso, czyli podstawową bazę do przygotowania każdego z wymienionych rodzajów napoju. Kawa z ekspresu kolbowego jest bardzo wyrazista w smaku. Jej intensywność zależy jednak od tego, czy do jej przyrządzenia wykorzystuje się Robusty (większa zawartość kofeiny), czy odmiany, jaką jest Arabica (mniejsza zawartość pobudzającego składnika). Niektórzy decydują się na stosowanie tzw. mieszanek, czyli połączenia obydwu odmian.

Jaka kawa do ekspresu kolbowego?

Kawa do ekspresu kolbowego powinna posiadać wysoką jakość. Urządzenia te są bowiem stosowane w najlepszych kawiarniach i lokalach gastronomicznych. Pyszny napój można przyrządzić również w domu, należy jedynie zaopatrzyć się w odpowiedni produkt. Jak zaznacza wielu ekspertów, najlepsza kawa do ekspresu to taka, której ziarna nie zostały wcześniej zmielone. Najlepiej zrobić to chwilę przed zaparzeniem. Dzięki temu żadne aromaty nie ulegną wywietrzeniu. Bardzo ważnym czynnikiem, wpływającym na to, czy kawa z ekspresu kolbowego zachwyca smakiem, jest stopień palenia ziaren. Do przygotowania espresso najlepiej nadaje się ciemno palona odmiana, ponieważ dzięki niej można uzyskać wyjątkowo intensywny smak. Kawa do ekspresu kolbowego o średnim stopniu palenia jest używana równie często. Gwarantuje ona bardzo ciekawą, wyczuwalną słodycz.

Najlepsza kawa do ekspresu kolbowego

Znalezienie swojej ulubionej i najlepszej kawy do ekspresu kolbowego to długi proces. Warto poznać kilka odmian ziaren i spróbować wielu ciekawych smaków. Produkty dostępne w sklepie Cafe Silesia zachwycają różnorodnością, dzięki czemu każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Można wybrać między innymi nuty czekoladowe, orzechowe czy karmelowe, które znacznie urozmaicają smak przygotowywanego napoju. Kawa z ekspresu kolbowego przyrządzana w domu może smakować, jak ta zaparzona przez profesjonalnych baristów. Ważne, aby korzystać z wysokiej jakości produktów, dzięki którym możliwe jest uzyskiwanie prawidłowego smaku. Kawa do ekspresu kolbowego od producentów dostępnych w Cafe Silesia jest używana zarówno przez zawodowców, jak i osoby prywatne.

Zapoznaj się z naszą ofertą kaw do ekspresu kolbowego, wybierz produkty, które najlepiej odpowiadają Twoim preferencjom i ciesz się idealnym smakiem przygotowywanych przez Ciebie napojów!

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.Wykorzystujemy je w celach analitycznych, marketingowych oraz aby dostosować treści do Twoich preferencji i zainteresowań. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Klikając „OK” udzielasz zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych dotyczących Twojej aktywności w Internecie w celach marketingowych (w tym dla personalizacji reklam).

OK
pixel