KAWA COFFEE PRO
( ilość produktów: 17 )Zależy Ci na przygotowywaniu najwyższej jakości kawy w zaciszu domowym? Szukasz produktów, którymi zadowolisz klientów swojej kawiarni? W obu przypadkach świetnie sprawdzi się kawa speciality produkowana przez polską markę Coffee Proficiency.
Kawa ziarnista Coffee Proficiency
Kawa ziarnista Coffee Proficiency (Coffee Pro) dostarczana jest przez jedną z krakowskich palarni. Produkty speciality charakteryzują się najwyższą jakością. Producenci, którzy swoje ziarna wypalają już od 2010 roku, w trakcie każdego etapu produkcji stawiają na profesjonalizm i zaangażowanie. Priorytetem jest dla nich uzyskanie jak najbardziej zadowalającego smaku kawy.
Coffee Proficiency – świadoma produkcja, wiedza i doświadczenie
Palarnia oferująca kawę Coffee Pro opiera się przede wszystkim na świadomej produkcji. Ich ziarna sprowadzane są procedurom direct trade, co oznacza, że ziarna wybierane są jedynie ze sprawdzonych i cenionych plantacji. Każda mieszanka wypalana jest w sposób dostosowany do indywidualnej charakterystyki produktów. Każdy pracownik w palarni posiada ogromne doświadczenie i wiedzę, które pozwalają na nieustanne doskonalenie procesu palenia, zapewniając możliwie najwyższą jakość produktów.
Coffee Pro w sklepie Cafe Silesia
W sklepie Cafe Silesia dostępnych jest wiele mieszanek kaw speciality pochodzących z krakowskiej palarni Coffee Proficiency. Coś dla siebie mogą znaleźć tu zarówno miłośnicy czekoladowo-orzechowych smaków, jak i osoby, które lubią eksperymentować z owocowymi doznaniami. Niebywałe połączenia smakowe zapewniają uzyskanie w domu lub kawiarni pysznej esencji kawowej, o niebywałym aromacie. W naszej ofercie można znaleźć jedne z najbardziej popularnych mieszanek polskiej palarni, wśród których najczęściej wymienia się:
- kawa ziarnista Coffeepro KOSTARYKA El Salitre,
- kawa ziarnista Coffeepro NICARAGUA Limoncillo,
- kawa ziarnista Coffeepro NICARAGUA San Jose,
- Coffee Proficiency Brasil Cerrado.
Coffee Pro w sklepie Cafe Silesia – zachęcamy do zapoznania się z dostępnymi produktami oraz do wybrania jednej z mieszanek, dostosowanej do indywidualnych preferencji smakowych!
kawa ziarnista Coffee Pro KOLUMBIA La Vega 250g | PRZELEW
KOLUMBIA La Vega
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila
Producent: Hugo Gualaco
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Melon, fiołek, oolong, cukier
kawa ziarnista Coffee Pro KOLUMBIA Fina Rosa 250g | PRZELEW
KOLUMBIA Fina Rosa
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila
Producent: Jose Mopan
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Obróbka: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Róża, nibsy kakaowe, cytrusy
Coffee Pro ETIOPIA Adorsi 250g | PRZELEW
ETIOPIA Adorsi
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Oromia
Producent: Adorsi
Wysokość upraw: 2100 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Heirloom
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Grejpfrut, biszkopt, karmel
Coffee Pro KENIA Thiriku 250g | PRZELEW
KENIA Thiriku
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Nyeri County
Producent: Kooperatywa Thiriku
Wysokość upraw: 1800-2970 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34, Batian
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: suszone owoce, brzoskwinia, figa, orzech laskowy
Coffee Pro Gwatemala Rio Azul 250g | ESPRESSO
GWATEMALA RIO AZUL
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Producent: Rio Azul EP
Wysokość upraw: 1500-1800m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: żurawina, czekolada, orzechy
Coffee Pro BRAZYLIA Mogiana 1000g | ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:1000 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: Jeriquara
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: 900-1220 m n.p.m.
Odmiany botaniczne: Mundo Novo, Red Catuai.
Przeznaczenie: Espresso.
Znakomita kawa do klasycznego espresso. Napar charakteryzuje pełnym body i niską kwasowością. Czekoladowo-owocowy aftertaste.
Coffee Pro BRAZYLIA Mogiana 250g | ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie:250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: Jeriquara
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: 900-1220 m n.p.m.
Odmiany botaniczne: Mundo Novo, Red Catuai.
Przeznaczenie: Espresso.
Znakomita kawa do klasycznego espresso. Napar charakteryzuje pełnym body i niską kwasowością. Czekoladowo-owocowy aftertaste.
Coffee Pro BRAZYLIA Cocarive 250g | PRZELEW
BRAZYLIA Cocarive
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cocarive
Producent: Jose Wagner Ribeiro Junqueira
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Yellow Catuai
Obróbka: Pulped Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: ciemna czekolada, orzechy, żółte owoce
Coffee Pro Gwatemala Rio Azul 1000g | ESPRESSO
GWATEMALA RIO AZUL
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Producent: Rio Azul EP
Wysokość upraw: 1500-1800m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny: żurawina, czekolada, orzechy
kawa ziarnista Coffee Pro MEKSYK Gildo 250g | PRZELEW
MEKSYK Gildo
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Meksyk
Region: Sidama
Producent: Oaxaca
Wysokość upraw: 1350 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Miód kwiatowy, mirabelka, ananas, czekolada
Coffee Pro CASCARA 150g
Suszone owoce kawowca
Opakowanie: 150
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Gwatemala
Region: Acatenango
Obróbka: natural
Profil sensoryczny: Brzoskwinia,melon, miód i nuty kwiatowe
Odmiany botaniczne: H1
Cascara to wysuszona skórka owoców kawowca, z której można zaparzyć pyszny, orzeźwiający napar. W smaku cascara cieszy herbatowatymi nutami z przyjemną, owocową słodyczą brzoskwini, melona oraz nutami kwiatowymi. Napar można zaparzyć jak herbatę; ma bardzo niewielką ilość kofeiny.
Sposób przygotowania:
- Na każde 100ml wody wsyp 5g suszu;
- Susz zalej wrzątkiem;
- Przykryj i odstaw na 10min;
- Przelej do filiżanki odcedzając fusy;
kawa ziarnista Coffee Pro KENIA Gitugu 250g | PRZELEW
KENIA Gitugu
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Meru County
Producent: Meru Central
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Sl28, SL34, Ruiru 11, Batian
Obróbka: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Malina, kiwi, trawa cytrynowa, karmel
kawa ziarnista Coffee Pro ETIOPIA Sidama 250g | PRZELEW
ETIOPIA Sidama
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Sidama
Producent: Daye Bensa
Wysokość upraw: 1900 – 2100 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Mixed heirloom
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Owoce pestkowe, karmel, cytryna
Coffee Pro GWATEMALA RIO AZUL 250g | PRZELEW
GWATEMALA RIO AZUL
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Producent: Rio Azul EP
Wysokość upraw: 1500-1800m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: żurawina, czekolada, orzechy
Coffee Pro KOLUMBIA Condor DECAF 250g | PRZELEW
Coffee Pro KOLUMBIA Condor DECAF 250g | PRZELEW
Skład: 100% arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Tolima
Producent: Shady Bayter
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Caturra
Obróbka: Washed / Sugar Cane
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: brzoskwinia, sliwki, karmel
Coffee Pro KOSTARYKA La Guaca 250g | PRZELEW
KOSTARYKA La Guaca
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Region: Chirripo
Producent: Urena Rojas Family
Wysokość upraw: 1700m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Catuai
Obróbka: Sealed fermentation, Black Honey
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Mango, banan, rum
Coffee Pro KOSTARYKA El Mango 250g | PRZELEW
KOSTARYKA El Mango
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Region: Brunca
Producent: Cafe Rivense Del Chirripó
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Odmiana botaniczna:Caturra, Catuai
Obróbka: Anaerobic
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Szampan, żółte śliwki, kokos