MŁYNKI

( ilość produktów: 76 )

Kawa po zmieleniu niezwykle szybko traci swój aromat, dlatego warto zmielić ziarna tuż przed jej zaparzeniem. Najważniejszą cechą dobrego młynka jest równy przemiał, w którym drobiny kawy są takiej samej wielkości. Taki rodzaj zmielenia ziaren zapewniają młynki żarnowe, w przeciwieństwie do młynków ostrzowych, które nie posiadają regulacji mielenia, tych drugich jednak nie znajdziecie w ofercie tej kategorii. Wybór młynków na rynku jest ogromny, dlatego podpowiadamy jak wybrać model, dostosowany do swoich potrzeb.

Czym zatem należy się kierować przy wybieraniu młynka? Na początek należy wziąć pod uwagę jego przeznaczenie. Dużo większe wymagania należy stawiać młynkom kupowanym dla potrzeb gastronomicznych. Wielkość młynka, szybkość mielenia, a także możliwość precyzyjnego regulowania ustawień dozy to tylko kilka z niezbędnych funkcji, które są ważne przy przygotowywaniu kawy dla klientów kawiarni. Wszystkie te wymagania spełnią młynki Fiorenzato, które polecamy właśnie do celów gastronomicznych. Z kolei jeśli szukasz młynka do zmielenia ziaren w domowych warunkach, dobrze byłoby zastanowić się nad: rozmiarem, który zależny jest od wielkości kuchni i rozmiarów blatu, względami estetycznymi czy równością przemiału. Do zmielenia kawy na pobudzające, poranne espresso przed pójściem do pracy polecamy mniejsze modele młynków, jak na przykład Fiorenzato F4 Nano lub Eureka Mignion, która dostępna jest w różnych wersjach kolorystycznych. A jeśli potrzebujesz młynka, za pomocą którego zmielisz kawę w podróży, najlepszym wyborem będą młynki ręczne Hario. Ich zaletą jest cena, lekkość, poręczność oraz wygodna możliwość regulacji mielenia.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel