WSZYSTKIE MARKI
( ilość produktów: 213 )M.Pelczar - Desery świata BROWNIE
Desery świata: BROWNIE
Czekolada gorzka z orzechami i kawałkami czekolady
Opakowanie: tabliczka 50g
Czekolada gorzka z dodatkiem orzechów i kawałków czekolady, wyrabiana ręcznie z najwyższą starannością z najlepszej jakości składników w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników.
Kompozycja inspirowana jest pysznym czekoladowym ciastem - Brownie. Deser ten jest popularny szczególnie w kuchni amerykańskiej. Jego nazwa pochodzi od charakterystycznego ciemnobrązowego koloru wypieku, ciasto przygotowuje się z gorzkiej czekolady, jajek, cukru, masła oraz niewielkiej ilości mąki. Częstym dodatkiem do brownie są orzechy. Pierwsze opublikowane przepisy pochodzą z 1904.
Czekolada może być oryginalnym upominkiem dla każdego miłośnika słodkości.
Skład: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), orzechy laskowe 5%, czekolada gorzka 5%. Masa kakaowa minimum 70,4%.
Syrop TOSCHI MOJITO MINT - miętowe mojito 250ml
Zagęszczony syrop do kawy o smaku miętowego mojito znanego włoskiego producenta Toschi.
Doskonały dodatek do napojów, koktajli i drinków
Pojemność: 250ml
Składniki: cukier trzcinowy, woda, sok z limonki (1%), regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, mięta, naturalny aromat limonkowy, aromaty.
Sposób użycia: rozpuścić syrop w proporcjach 1 do 6(8) w wodzie lub innych składnikach.
Produkt należyzużyć w ciągu 60 miesięcy od daty produkcji (w oryginalnym opakowaniu) Wstrząsnąć przed użyciem. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
Polewa TOSCHI wiśnia 200g
Polewa o smaku cierpkiej wiśni znanego włoskiego producenta Toschi.
Doskonały dodatek do deserów, lodów i ciast. Świetnie sprawdzi się w koktajlach i z jogurtem.
Pojemność: 200ml
Składniki: syrop glukozowy, cukier, sok i miazga z amareny (cierpkiej wiśni) 12,3%, woda, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, zagęszczacz: pektyna, aromaty, barwnik: antocyjany.
Produkt należy zużyć w ciągu 36 miesięcy od daty produkcji (w oryginalnym opakowaniu) Wstrząsnąć przed użyciem.
Polewa TOSCHI dzika jagoda 200g
Polewa o smaku dzikich jagód znanego włoskiego producenta Toschi.
Doskonały dodatek do deserów, lodów i ciast. Świetnie sprawdzi się w koktajlach i z jogurtem.
Pojemność: 200ml
Składniki: syrop glukozowy, dzikie jagody 10,4% (truskawki, maliny, jagody, borówki, jeżyny), cukier, kwasek cytrynowy, zagęszczacz: pektyna, regulator kwasowości: cytrynian sodu, aromaty, barwniki: antocyjany.
Produkt należy zużyć w ciągu 36 miesięcy od daty produkcji (w oryginalnym opakowaniu) Wstrząsnąć przed użyciem.
Polewa TOSCHI truskawka 200g
Polewa o smaku truskawkowym znanego włoskiego producenta Toschi.
Doskonały dodatek do deserów, lodów i ciast. Świetnie sprawdzi się w koktajlach i z jogurtem.
Pojemność: 200ml
Składniki: syrop glukozowy, cukier, truskawka (15%), woda, kwasek cytrynowy, zagęszczacz: pektyna, regulator kwasowości: cytrynian sodu, aromaty, barwniki: antocyjany.
Produkt należy zużyć w ciągu 36 miesięcy od daty produkcji (w oryginalnym opakowaniu) Wstrząsnąć przed użyciem.
Beskid Chocolate | MLECZNA Z PIANKAMI 75g
Beskid Chocolate | MLECZNA Z PIANKAMI
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z dodatkiem pianek Marshmallow, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, udekorowana piankami Marshmallow. Doskonała jako upominek na wyjątkowe okazje.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), pianki Marshmallow 12% (syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, woda, żelatyna, skrobia kukurydziana, barwniki: E100, E120, E131, aromaty), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Beskid Chocolate | KUBA Baracoa 70% 70g
Beskid Chocolate Kuba Baracoa 70%
Czekolada ciemna gorzka
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada gorzka o wysokiej zawartości kakao wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 72h w kamiennych młynach.
Czekolada zawiera 70% kakao pochodzącego z Kuby z regionu Baracoa. Nadaje ono czekoladzie nuty owocowego powidła, dębu, tytoniu, śmietany. Ziarno charakteryzuje się niską kwasowością i średnio-niską goryczą.
Skład: ziarno kakaowca Kuba Baracoa 70%, cukier trzcinowy nierafinowany.
Beskid Chocolate czekolada pitna MLECZNA 55% Belize Peini 200g
Beskid Chocolate pitna MLECZNA 55% Belize Peini 200g
Czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao.
Opakowanie: granulki 200g
Prawdziwa gęsta, mleczna czekolada do pica na gorąco, o podwyższonej zawartości kakao (55%), wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Gęsta, słodka i aromatyczna czekolada na gorąco z pewnością poprawi nastrój w chłodniejsze dni.
Swój niepowtarzalny smak i kremową konsystencję, czekolada zawdzięcza starannie dobranej mieszance aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Belize, z regionu Peini, a także długiemu, powolnemu procesowi rafinowania i konszowana w tradycyjnym kamiennym młynie ponad 70 godzin.
Skład: ziarno kakaowca Belize Peini, cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy.
Przygotowanie
Podczas przygotowywania należy uważać aby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni cały czas powoli mieszając.
Przedstawiamy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco.
Propozycja 1
Filiżanka bardzo gęstej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka
- Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka).
- Dodaj ok. 70 gr czekolady.
- Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.
- Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2
Kubek czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek
- Przygotuj 200 ml mleka
- dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).
- Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ŻÓŁTA 50g
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ŻÓŁTA 50g
Opakowanie: 50g
Czekolada mleczna 44% zamknięta w opakowaniu z wielkanocnym wzorem.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ZIELONA 50g
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ZIELONA 50g
Opakowanie: 50g
Czekolada mleczna 44% zamknięta w opakowaniu z wielkanocnym wzorem.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.
Beskid Chocolate | GORZKA ESPRESSO 75% 70g
Beskid Chocolate | GORZKA ESPRESSO 75% 70g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem gwatemalskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ziarna kakaowca Ekwador National Arriba z dodatkiem kawy Gwatemala SHB Golden Flakes of Jumay (15%).
Skład: ziarno kakaowca 75% (Ecuador National Arriba), cukier trzcinowy, kawa Gwatemala SHB Golden Flakes of Jumay 15%. Może zawierać śladowe ilości mleka, soja i orzechów.
Beskid Chocolate | GORZKA AMERICANO 65% 70g
Beskid Chocolate | GORZKA AMERICANO 65% 70g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem meksykańskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ziarna kakaowca Meksyk Soconusco z dodatkiem kawy Meksyk Altura SHB EP Hidalgo Typica (15%).
Skład: ziarno kakaowca 65% (Meksyk Soconusco), cukier trzcinowy, kawa Meksyk Altura SHB EP Hidalgo Typica (15%), masło kakaowe. Może zawierać śladowe ilości mleka, soja i orzechów.
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z wiśniami 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z wiśniami
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 70% z liofilizowaną wiśnią.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: prażone ziarno kakao, cukier trzcinowy, liofilizowane wiśnie 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa). Masa kakaowa min. 70%. Może zawierać mleko i inne orzechy.