ZAPARZACZE DO KAWY
( ilość produktów: 123 )
HARIO Filter-In Coffee Bottle butelka do cold brew BRĄZOWA
Hario Filter- in Coffee Bottle to butelka dzięki której w łatwy sposób przygotujemy orzeźwiające Cold Brew - czyli kawę parzoną na zimno. Jest to znakomita propozycja na orzeźwienie i pobudzenie w upalne dni.
Dzięki butelce Hario Filter- in Coffee Bottle przygotowanie pysznego cold brew jest banalnie proste. Wystarczy wsypać do filtra 6g świeżo zmielonej kawy na każde 100ml wody, zalać zimną wodą, zamieszać i odstawić do lodówki na ok 12-30h (warto eksperymentować z czasem parzenia). Po tym czasie możemy wyjąć filtr z kawą cieszyć się klarownym, orzeźwiającym cold brew. Polecamy serwować z kostkami lodu. Kawa przygotowana w ten sposób ma delikatny, pozbawiony goryczy ale złożony i bogaty smak. Długi czas parzenia powoduje że kawa ma dużą zawartość kofeiny.
Dzięki butelce Hario Filter- in Coffee Bottle jednorazowo przygotujemy nawet 650ml cold brew.
Butelka wykonana została z wysokiej jakości japońskiego szkła oraz trwałego silikonu w kolorze brązowym. Butelka została wyposażona w bardzo gęste sitko, które zatrzymuje drobinki kawy zapewniając klarowny napar.
Nadaje się zarówno do ciepłych, jak i zimnych napojów. Może być również myta w zmywarce.
Pojemność: 650ml
Wymiary: Wysokość: 30cm, średnica 8,5cm

Bialetti FRENCH PRESS SMART czarny 350ml
French press renomowanej włoskiej firmy Bialetti. Wykonany z wysokiej jakości materiałów: szkła borosilikatowego i tworzywa sztucznego w kolorze czerwonym. Nowoczesna, prosta stylistyka pasuje do każdej kuchni.
French press to najprostszy sposób przygotowania aromatycznej kawy lub herbaty w domowym zaciszu. Za jego pomocą w niezwykle łatwy sposób przygotujemy jednorazowo 0,35l naparu (ok 3 filiżanek) najwyższej jakości. Sitko o odpowiedniej gęstości zatrzymuje fusy z dala od filiżanki i pozwala się cieszyć czystym naparem.
Również utrzymanie urządzenia jest bardzo proste. Poszczególne elementy mogą być w łatwy sposób rozdzielone i umyte, także w zmywarce.

Plastikowy dripper HARIO V60-01 | PRZEŹROCZYSTY
Dripper japońskiej firmy Hario - wiodącego producenta akcesoriów do kawy. Jest to podstawowy sprzęt do przygotowania kawy metodą przelewową. Metoda ta wciąż zyskuje coraz większą popularność, dzięki prostocie i efektom, które pozwala uzyskać. Pozwala wyciągnąć z kawy niezwykłe smaki i aromaty. Polecamy stosowanie jasno palonych kaw.
Dripper jest prosty w obsłudze i konserwacji. Plastik z którego wykonany jest dripper, zapewnia dobrą izolację termiczną, co przekłada się na wysoką stabilność temperaturową podczas parzenia kawy. Dodatkowo jest lekki i odporny na uszkodzenia, dzięki czemu można go zabrać ze sobą wszędzie.
Dripper w rozmiarze V1 - można w nim jednorazowo przygotować do 300 ml kawy.

TIMEMORE Cold Brew 600ml
TIMEMORE Icicle Cold Brew 600ml to butelka, dzięki której w łatwy sposób przygotujemy orzeźwiające Cold Brew - czyli kawę parzoną na zimno. Jest to znakomita propozycja na orzeźwienie i pobudzenie w upalne dni.
TIMEMORE Cold Brew cieszy oko minimalistycznym designem. Zaparzacz stworzony został z bezpiecznych materiałów najwyższej jakości oraz wyposażony w długi, ultra cienki filtr, co pozwala kawie nasiąkać wodą w równomierny sposób. Timemore pozwala na jednorazowe zaparzenie do 30g zmielonej kawy, maksymalnie 600ml naparu. Wystarczy wsypać do filtra 6g świeżo zmielonej kawy na każde 100ml wody, zalać zimną wodą, zamieszać i odstawić do lodówki na ok 12-30h (warto eksperymentować z czasem parzenia). Po tym czasie możemy wyjąć filtr z kawą i cieszyć się klarownym, orzeźwiającym cold brew. Polecamy serwować z kostkami lodu. Kawa przygotowana w ten sposób ma delikatny, pozbawiony goryczy ale złożony i bogaty smak. Długi czas parzenia powoduje że kawa ma dużą zawartość kofeiny.
Butelka ma kształt żarówki (w stylu stożka), jest bardzo kompaktowa, co pozwala na umieszczenie jej w lodówce bez zajmowania sporej powierzchni (idealnie wpasuje się w wąskie przestrzenie). Ponadto butelka wyposażona jest w zakrętkę chroniącą przed wyciekami.
Butelka posiada oznaczoną skalę 300,400,500ml, co ułatwia dokładne zalewanie wodą z zachowaniem pożądanych proporcji.
Pojemność: 600ml

Kawiarka Bialetti Venus poj. 6 tz miedziana
Kawiarka Bialetti Venus poj. 6 tz miedziana
Opis produktu
Wenus, druga pod względem odległości od Słońca planeta Układu Słonecznego. Venus Bialetti - pierwszy najpopularniejszy model wśród kawiarek, dostępnych na światowym rynku. Otoczona wielkim splendorem i popularnością.
Główna rola tej Gwiazdy powoduje, że swoją popularnością przebiła nawet Moka Express. Została wykonana ze stali nierdzewnej 18/10. Niesamowity design został przemyślany tak, by spodobać się wszystkim wielbicielom połączenia nowoczesności i elegancji.
Venus w kolorze miedzianym to odnowiona wersja tego modelu, zaparzacz posiada grubsze ścianki dolnego zbiornika, wizualnie odnowiony został kształt górnego zbiornika, uchwytu i przykrywki.
Sprawdza się na standardowych kuchenkach gazowych, elektrycznych, jak i indukcyjnych. Składa się z trzech części: dolnego zbiorniczka na wodę, lejka z sitkiem na kawę i zbiorniczka górnego na zaparzoną kawę. Plus oczywiście to ten nieskrywany urok, którego nie sposób nie zauważyć. A proces parzenia? Po kolei:
- podgrzewana woda zamienia się w parę wodną,
- pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego, przechodzi przez umieszczoną w sitku kawę i...
Gotowe!
Wielbicieli piękna skusi designem, zwolenników funkcjonalności zauroczy różnorodnością zastosowań!
Pojemność
Jedno włoskie espresso to około 20-30 ml. Jest to wersja o pojemności 6 espresso – można zaparzyć około 150-230 ml kawy.
Uszczelki
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Venus Induction można przygotowywać zarówno na kuchenkach indukcyjnych, gazowych oraz elektrycznych. Kawiarkę należy myć ręcznie - samą wodą, bez użycia detergentów.
Instrukcja przygotowania

- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą

HARIO- cold brew Coffee Pitcher
Hario Cold Brew Pitcher to zaparzacz, dzięki któremu w łatwy sposób przygotujemy orzeźwiające Cold Brew - czyli kawę parzoną na zimno. Jest to znakomita propozycja na orzeźwienie i pobudzenie w upalne dni.
Dzięki Hario Cold Brew Bitcher przygotowanie pysznego cold brew jest banalnie proste. Wystarczy wsypać do filtra 60-80g świeżo zmielonej kawy, zalać zimną wodą (1000ml) , zamieszać i odstawić do lodówki na ok 8-12h (warto eksperymentować z czasem parzenia). Po tym czasie możemy wyjąć filtr z kawą cieszyć się klarownym, orzeźwiającym cold brew. Polecamy serwować z kostkami lodu. Kawa przygotowana w ten sposób ma delikatny, pozbawiony goryczy ale złożony i bogaty smak. Długi czas parzenia powoduje że kawa ma dużą zawartość kofeiny.
Dzięki zaparzaczowi jednorazowo przygotujemy nawet 1l cold brew.
Zaparzacz składa się ze szklanej karafki z wygodnym uchem, stalowej wylewki z klapką i stalowego filtra. Filtr ze stali nierdzewnej ma gęste, drobne sitko, które zatrzymuje drobinki kawy zapewniając klarowny napar.
Nadaje się zarówno do ciepłych, jak i zimnych napojów. Dzbanek może zostać z łatwością rozebrany w celu wyczyszczenia.
Pojemność: 1000ml
Wymiary: Wysokość: 31 cm, szerokość: 15,2 cm, głębokość: 10,3 cm.

Plastikowy dripper HARIO Pegasus 03 | PRZEŹROCZYSTY
Dripper japońskiej firmy Hario - wiodącego producenta akcesoriów do kawy. Jest to podstawowy sprzęt do przygotowania kawy metodą przelewową. Metoda ta wciąż zyskuje coraz większą popularność, dzięki prostocie i efektom, które pozwala uzyskać. Pozwala wyciągnąć z kawy niezwykłe smaki i aromaty. Polecamy stosowanie jasno palonych kaw.
Dripper Pegasus ma trapezoidalny kształtu, od klasycznego drippera Hario różni go płaskie dno z dwoma otworami. Dzięki ograniczonemu przepływowi naparu, zaparzanie jest bardziej równomierne niż z tradycyjnym dripperem Hario. Na dnie drippera Pegagus znajduje się praktyczne okienko, pozwalające na kontrolowanie przelewania się kawy.
Dripper w rozmiarze 03 - można w nim jednorazowo przygotować do 900 ml kawy.
Drip jest kompatybilny z filtrami Hario Pegasus 03.

HARIO serwer szklany Pegasus 03 1000ml
Dzbanek wyprodukowany przez japońską firmę Hario o pojemności 1000 ml.
Jest wykonany z przezroczystego szkła, odpornego na wysokie temperatury. Doskonale sprawdzi się przy przygotowywaniu kawy przy pomocy drippera Hario.
Nadrukowana na nim skala ułatwia precyzyjne zaparzenie kawy, a dzięki uchwytowi wykonanemu z tworzywa wygodnie i bezpiecznie przelejemy gotową kawę do filiżanek. W zestawie z przykrywką, która może służyć jako ociekacz do drippera.
Serwer może być myty w zmywarce, może być podgrzewany w mikrofalówce.

Kawiarka Bialetti RAINBOW PRIMAVERA 3tz | BŁĘKITNA
Kawiarka Bialetti RAINBOW PRIMAVERA 3tz
Najbardziej kolorowa seria kultowych kawiarek Bialetti! Klasyczny kształt oryginalnej kawiarki został dopełniony żywym kolorem aluminiowego korpusu.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku znajdzie się odpowiednia ilość kawy. Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała woda.
Pojemność
Jest to wersja o pojemności 3 espresso – jednorazowo można więc zaparzyć około 150 ml kawy.
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Rainbow Primavera Induction można przygotowywać na kuchenkach gazowych i elektrycznych.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. Rączka urządzenia powinna znajdować się poza zasięgiem źródła ciepła.
Instrukcja przygotowania

- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą

Kawiarka Bialetti RAINBOW PRIMAVERA 6tz | BŁĘKITNA
Kawiarka Bialetti RAINBOW PRIMAVERA 6tz
Najbardziej kolorowa seria kultowych kawiarek Bialetti! Klasyczny kształt oryginalnej kawiarki został dopełniony żywym kolorem aluminiowego korpusu.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku znajdzie się odpowiednia ilość kawy. Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała woda.
Pojemność
Jest to wersja o pojemności 6 espresso – jednorazowo można więc zaparzyć około 250 ml kawy.
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Rainbow Primavera Induction można przygotowywać na kuchenkach gazowych i elektrycznych.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta. Rączka urządzenia powinna znajdować się poza zasięgiem źródła ciepła.
Instrukcja przygotowania

- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą

Kawiarka Bialetti Moka Express poj. 12 tz | OUTLET - bez kartonika
Bialetti Moka Express poj. 12 tz | OUTLET (BEZ KARTONU / ORYGINALNEGO OPAKOWANIA)
Kawiarka niepowystawowa, fabrycznie nowa, karton uległ zniszczeniu.
Wyobraź sobie gęstą, orzechowo-brązową piankę crema. Jej aromat wzbogacony o kakao,
wiórki czekolady, wanilię lub cynamon. Z palety barw i zapachów jak malarz
wybierasz każdego dnia na nowo. I dodatkami malujesz upragniony
smak.
Lecz dodatki to tylko dodatki, cała esencja skrywa się w… mocnej i aromatycznej kawie. Ona – najsmaczniejszy płynny heban. Ona – codzienny rytuał przyjemności.
Jej smak i aromat najlepiej wydobywa Bialetti Moka Express.
To pierwsza oryginalna kafeteria, której wygląd został opatentowany. Jest światowym numerem jeden pośród ekspresów do kawy, do dziś liczba wyprodukowanych
egzemplarzy sięga ponad 200 milionów. Co równa się 200 milionom rozanielonych podniebień. Co równa się kilku miliardom pysznych espresso.
Obok najlepszej jakości, klasyka i elegancja. Bialetti Moka Express składa się z trzech części: dolnego zbiorniczka na wodę, lejka z sitkiem na kawę i zbiorniczka górnego na zaparzoną kawę.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka
górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku
znajdzie się odpowiednia ilość kawy.
Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała
woda.
Pojemność
Jest to wersja kawiarki na 12 espresso, co oznacza że można w niej zaparzyć około 670 ml kawy.
Uszczelki
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Moka Express można przygotowywać zarówno na kuchenkach gazowych, jak i elektrycznych. Uwaga: kawiarkę stawiamy na źródle ciepła tak, by rączka była poza jego zasięgiem.
Wymiary
Wysokość: 28 cm
Średnica dna: 12 cm
Instrukcja przygotowania

- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą

AEROPRESS organizer
AEROPRESS ORGANIZEROrganizer AeroPress to kompaktowe, eleganckie rozwiązanie do przechowywania z zaparzacza wraz z akcesoriami; pomaga w utrzymaniu porządku na blatach i szafkach w domu i biurze.
Organizer pasuje do klasycznego Aeropressa, a także w wersji Clear lub XL. Nie jest jednak kompatybilny z Aeropressem GO. W zestawie znajdują się adaptery XL i Clear/Original.
Zestaw nie zawiera zaparzacza i jego dodatków.

AEROPRESS
Aeropress to zaparzacz do kawy, łączący przystępność i prostotę ze zdolnością do wytwarzania najwyższej jakości kawy. Jedynie czego potrzeba, by przygotować ulubioną kawę, to: podwójna porcja średnio zmielonej kawy (około 16-18 gramów) i gorąca woda (około 90 stopni). Zasada działania jest podobna do French Pressu i wykorzystuje metodę tłoka. Jednak w AeroPressie nie oddzielamy kawy od „fusów”, ale przeciskamy (około 20-30 sekund) przez wodę pod niezmiennym ciśnieniem.
Zawartość zestawu
- Aeropress
- Filtry 100 szt.
- Miarka
- Mieszadełko
Instrukcja użycia

- Rozłóż Aeropress na części (tłok, korpus, sitko), następnie umieść filtr w sitku i przepłucz go gorącą wodą.
- Umieść sitko na korpusie Aeropressu i ustaw urządzenie na naczyniu. Następnie wsyp 19g zmielonej kawy. (grubość przemiału powinna być nieco drobniejsza niż do drippa – mniej więcej grubość kryształków cukru)
- Wykonaj wstępne zaparzanie (preinfuzję): Wlej do aeropressa około 30 ml wody o temperaturze około 90°C, zamieszaj dołączonym do zestawu mieszadełkiem i poczekaj 30s.
- Wlej gorącą wodę do pełna do Aeropressu i ponownie zamieszaj kawę. Odczekaj 2 min.
- Po tym czasie umieść tłok w korpusie Aeropressu i przeciśnij zawartość do kubka.
Gotowe! Możesz się cieszyć doskonałą kawą. Smaczenego!

Ceramiczny dripper HARIO V60-01 | CZERWONY
Idąc w ślad za światową popularnością dripperów japońska nowość wynosi kawę filtrowaną na wyższy poziom. Zdobywa kawiarnie i serca baristów od Tokio poprzez Sydney aż po Oslo.
Objętość (150ml) pozwala na przygotowanie jednej filiżanki kawy.
producent: HARIO Glass Corporation (Tokyo, Japonia)

Plastikowy dripper HARIO V60-03 | PRZEŹROCZYSTY
Dripper japońskiej firmy Hario - wiodącego producenta akcesoriów do kawy. Jest to podstawowy sprzęt do przygotowania kawy metodą przelewową. Metoda ta wciąż zyskuje coraz większą popularność, dzięki prostocie i efektom, które pozwala uzyskać. Pozwala wyciągnąć z kawy niezwykłe smaki i aromaty. Polecamy stosowanie jasno palonych kaw.
Dripper jest prosty w obsłudze i konserwacji. Dzięki wykonaniu z plastiku jest lekki i odporny na uszkodzenia, dzięki czemu można go zabrać ze sobą wszędzie.
Dripper w rozmiarze V2 - można w nim jednorazowo przygotować do 720 ml kawy.

DELTER Coffee Press
DELTER COFFEE PRESS
Delter Coffee Press to innowacyjny, ręczny zaparzacz do kawy. Oferuje on całkowicie nowy sposób zaparzania kawy.
Podczas zaprzania kawy przy pomocy większości metod alternatywnych, zmielona kawa jest namaczana w wodzie przez długi czas (infusion). Zaparzając kawę w Delterze, kawa ma kontakt z wodą jedynie przez krótki czas (percolation). Dzięki temu otrzymujemy wyjątkowo czysty, pozbawiony goryczy napar.
Delter Coffee Press daje nam pełną kontrolę nad procesem zaparzania. Umożliwia on precyzyjne dozowanie wody, a także kontrolę nad czasem zaparzania.
Niezwykle poręczny i prosty w użyciu oraz czyszczeniu. Dzięki niemu możemy się cieszyć doskonałą kawą w każdych warunkach, w kilka minut.
Instrukcja użycia:
- Włóż tłok do korpusu urządzenia i wsuń go do końca. Przepłucz papierowy filtr gorącą wodą i umieść go w nakrętce.
- Postaw korpus do góry nogami i wsyp świeżo zmieloną kawę do komory zaparzania. Wsyp 6 -6,5g kawy na każde 100 ml wody (kawa powinna być zmielona nieco drobniej niż do drippa.) Załóż nakrętkę wkręcając do oporu.
- Postaw urządzenie na naczyniu. I nalej 200ml gorącej wody (temp ok. 95°C) do tłoka.
- Wysuń tłok aby przelać do korpusu 50ml wody.
- Załącz stoper. Trzymając za krawędź, pomału wciśnij tłok w dół aby rozpocząć preinfuzję.
- Ponownie podnieś tłok aby przelać 100 ml wody do korpusu. Załóż pokrywkę na tłok
- Po 30 s od rozpoczęcia preinfuzji, pomału wciśnij tłok
- Wysuń tłok aby przelać pozostałą wodę do korpusu.
- Wciśnij tłok do końca aby zakończyć proces zaparzania. Całkowity czas zaparzania powinien wynosić 2,5-3min.

Kawiarka elektryczna Bialetti Elettrika 2tz
Bialetti Elettrika 2tz
Opis produktu
Wyobraź sobie gęstą, orzechowo-brązową piankę crema. Jej aromat wzbogacony o kakao, wiórki czekolady, wanilię lub cynamon. Z palety barw i zapachów jak malarz
wybierasz każdego dnia na nowo. I dodatkami malujesz upragniony smak.
Lecz dodatki to tylko dodatki, cała esencja skrywa się w… mocnej i aromatycznej kawie. Ona – najsmaczniejszy płynny heban. Ona – codzienny rytuał przyjemności.
Dzięki kawiarce elektrycznej Bialetti Elettrika zabierzesz ją ze sobą wszędzie.
Bialetti Elettrika powstała na bazie najbardziej klasycznego, kultowego już modelu - Bialetti Moka Express. Dzięki wbudowanemu źródłu ciepła, kawiarka elektryczna jest niezależna od kuchenki. Do przygotowania wyśmienitego naparu wystarczy źródło prądu, woda i oczywiście mielona kawa. Dzięki temu nie musisz rezygnować z doskonałej kawy będąc poza domem, na przykład będąc w podróży czy w pracy. Kawiarkę elektryczną Bialetti Elettrika zabierzesz ze sobą wszędzie.
Bialetti Elettrika składa się z trzech części: dolnego zbiorniczka na wodę z grzałką elektryczną, lejka z sitkiem na kawę i zbiorniczka górnego na zaparzoną kawę.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka
górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku
znajdzie się odpowiednia ilość kawy.
Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to odłączyć kawiarkę od zasilania, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała
woda.
Pojemność
Jest to wersja kawiarki na 2 espresso, co oznacza że można w niej zaparzyć około 90 ml kawy.
Uszczelki
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Bialetti Elettrika jest niezależna od kuchenki. Dzięki temu kawę w kawiarce elektrycznej przygotujesz wszędzie tam gdzie masz dostęp do źródła zasilania (230V). Dzięki temu możesz zabrać ją ze sobą wszędzie - na przykład w podróż, czy do pracy.
Wymiary
Wysokość: 19 cm
Szerokość: 14 cm
Zasilanie: 230V
Instrukcja przygotowania

- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i podłączmy kawiarkę do prądu.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, odłączamy źródło zasilania.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą

Kawiarka Bialetti Moka Express poj. 18 tz
Bialetti Moka Express poj. 18 tz
Opis produktu
Wyobraź sobie gęstą, orzechowo-brązową piankę crema. Jej aromat wzbogacony o kakao,
wiórki czekolady, wanilię lub cynamon. Z palety barw i zapachów jak malarz
wybierasz każdego dnia na nowo. I dodatkami malujesz upragniony
smak.
Lecz dodatki to tylko dodatki, cała esencja skrywa się w… mocnej i aromatycznej kawie. Ona – najsmaczniejszy płynny heban. Ona – codzienny rytuał przyjemności.
Jej smak i aromat najlepiej wydobywa Bialetti Moka Express.
To pierwsza oryginalna kafeteria, której wygląd został opatentowany. Jest światowym numerem jeden pośród ekspresów do kawy, do dziś liczba wyprodukowanych
egzemplarzy sięga ponad 200 milionów. Co równa się 200 milionom rozanielonych podniebień. Co równa się kilku miliardom pysznych espresso.
Obok najlepszej jakości, klasyka i elegancja. Bialetti Moka Express składa się z trzech części: dolnego zbiorniczka na wodę, lejka z sitkiem na kawę i zbiorniczka górnego na zaparzoną kawę.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka
górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku
znajdzie się odpowiednia ilość kawy.
Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała
woda.
Pojemność
Jest to wersja kawiarki na 18 espresso, co oznacza że można w niej zaparzyć około 810ml kawy.
Uszczelki
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Moka Express można przygotowywać zarówno na kuchenkach gazowych, jak i elektrycznych. Uwaga: kawiarkę stawiamy na źródle ciepła tak, by rączka była poza jego zasięgiem.
Wymiary
Wysokość: 32 cm
Średnica dna: 12 cm
Instrukcja przygotowania

- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą

Kawiarka Bialetti Moka Express Italia poj.6 tz
Bialetti Moka Express Italia poj. 6 tz
Opis produktu
Wyobraź sobie gęstą, orzechowo-brązową piankę crema. Jej aromat wzbogacony o kakao,
wiórki czekolady, wanilię lub cynamon. Z palety barw i zapachów jak malarz
wybierasz każdego dnia na nowo. I dodatkami malujesz upragniony
smak.
Lecz dodatki to tylko dodatki, cała esencja skrywa się w… mocnej i aromatycznej kawie. Ona – najsmaczniejszy płynny heban. Ona – codzienny rytuał przyjemności.
Jej smak i aromat najlepiej wydobywa Bialetti Moka Express.
To pierwsza oryginalna kafeteria, której wygląd został opatentowany. Jest światowym numerem jeden pośród ekspresów do kawy, do dziś liczba wyprodukowanych
egzemplarzy sięga ponad 200 milionów. Co równa się 200 milionom rozanielonych podniebień. Co równa się kilku miliardom pysznych espresso.
Aby podkreślić włoski rodowód tej kawiarki, została ona pomalowana w barwy falgi Italii - zielony, biały oraz czerwony.
Obok najlepszej jakości, klasyka i elegancja. Bialetti Moka Express składa się z trzech części: dolnego zbiorniczka na wodę, lejka z sitkiem na kawę i zbiorniczka górnego na zaparzoną kawę.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka
górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku
znajdzie się odpowiednia ilość kawy.
Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała
woda.
Pojemność
Jest to wersja kawiarki na 6 espresso, co oznacza że można w niej zaparzyć około 240ml kawy.
Uszczelki
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Moka Express można przygotowywać zarówno na kuchenkach gazowych, jak i elektrycznych. Uwaga: kawiarkę stawiamy na źródle ciepła tak, by rączka była poza jego zasięgiem.
Wymiary
Wysokość: 20 cm
Średnica dna: 10cm
Instrukcja przygotowania

- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą

Kawiarka Bialetti Musa Restyling poj. 2 tz
Bialetti Musa Restyling poj. 2 tz
Opis produktu
Kawiarka Musa Restyling to kolejny już produkt światowej sławy marki Bialetti. Wykonana z wysokiej jakości stali charakteryzuje się estetyczną i prostą formą.
Prosty wygląd kawiarki idzie w parze w funkcjonalnością. Wykonanie Bialetti Musa ze stali nierdzewnej nie tylko prezentuje się z klasą, lecz także zapewnia czysty napar pozbawiony metalicznego posmaku. Dopełnieniem wizualnym kawiarki jest czarna rączka z tworzywa sztucznego nadająca jej unikatowego wyglądu i umożliwiajaca nalewanie espresso w ergonomiczny sposób.
Bialetti Musa Restyling sprawdza się zarówno na standardowych kuchenkach gazowych, jak i elektrycznych. Składa się z trzech części: dolnego zbiorniczka na wodę, lejka z sitkiem na kawę i zbiorniczka górnego na zaparzoną kawę. Plus oczywiście to ten nieskrywany urok, którego nie sposób nie zauważyć. A proces parzenia? Po kolei:
- podgrzewana woda zamienia się w parę wodną,
- pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego, przechodzi przez umieszczoną w sitku kawę i...
Gotowe!
Wielbicieli piękna skusi designem, zwolenników funkcjonalności zauroczy różnorodnością zastosowań!
Pojemność
Jedno włoskie espresso to około 30-50 ml. Jest to wersja o pojemności 2 espresso – można zaparzyć około 60-100 ml kawy.
Uszczelki
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Musa można przygotowywać zarówno na kuchenkach gazowych oraz elektrycznych. Kawiarka nie działa na płytach indukcyjnych.
Wymiary
Wysokość: 13 cm
Średnica dna: 8 cm
Szerokość: 7 cm
Instrukcja przygotowania

- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak, aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła. Gdy górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy, aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą

Ceramiczny dripper HARIO V60-02 + 40 szt. filtrów | OLIWKOWY
Dripper HARIO V60-02
Kolor: oliwkowy(smokey green)
Idąc w ślad za światową popularnością dripperów japońska nowość wynosi kawę filtrowaną na wyższy poziom. Zdobywa kawiarnie i serca baristów od Tokio poprzez Sydney aż po Oslo.
Podstawowe akcesorium każdego baristy. Zarówno początkującego jak i zaawansowanego. Za jego pomocą w niezwykle prosty sposób przygotujemy znakomitą kawę w kilka minut. Ręczny proces parzenia pozwala w pełni kontrolować ekstrakcję. Dzięki temu osiągniemy pożądany efekt za każdym razem. Umożliwia to także eksperymentowanie z kawą aby wydobywać z niej nowe aromaty.
Kształt drippera został starannie zaprojektowany. Jego ścianki tworzą stożek o kącie 60°. Zapewnia to równy przepływ wody przez cząsteczki kawy co przekłada się na optymalną i powtarzalną ekstrakcję.
Elegancki, oliwkowy kolor sprawia że dripper z pewnością pozwoli się wyróżnić i będzie ozdobą każdej kuchni. W zestawie z dripperem znajduje się także 40 filtrów do kawy, co sprawia, że jest to znakomity zestaw na początek naszej przygody z kawą przelewową.
Rozmiar 02 pozwala na przygotowanie 2-4 filiżanek kawy kawy.Zestaw zawiera:
- Dripper V60-02 smokey green
- 40 szt. filtrów do kawy

AEROPRESS: filtry papierowe 200 szt.| NATURAL
Oryginalne, niebielone filtry do Areopresu 200szt.
Nie pasują do Aeropress XL

Kawiarka Bialetti FIAMETTA PRIMAVERA INDUCTION 2tz | BŁĘKITNA
Kawiarka Bialetti FIAMETTA PRIMAVERA INDUCTION 2tz indukcyjna
Najbardziej kolorowa seria kultowych kawiarek Bialetti! Klasyczny kształt oryginalnej kawiarki został dopełniony żywym kolorem korpusu, natomiast dolny zbiornik został z zewnątrz wykonany ze stali nierdzewnej, co umożliwia stosowanie kawiarki na płytach indukcyjnych.
Proces parzenia wyśmienitego espresso jest genialny w swojej prostocie. Podgrzewana woda zamienia się w parę wodną i pod ciśnieniem przedostaje się do zbiorniczka górnego przechodząc przez umieszczoną w sitku kawę. Warto obserwować przepływającą parę/wodę i zakończyć proces parzenia, kiedy w górnym zbiorniczku znajdzie się odpowiednia ilość kawy. Dodatkowo możesz sprawić, by aromat był bardziej intensywny. Jedyne co trzeba zrobić, to zdjąć kawiarkę z ognia, zanim do górnego zbiorniczka przeleje się cała woda.
Pojemność
Jest to wersja o pojemności 2 espresso – jednorazowo można więc zaparzyć około 100 ml kawy.
W zestawie z kawiarką znajduje się uszczelka, która wystarcza na 1-2 lata codziennego użytkowania. Warto jednak pamiętać, że po każdym przygotowaniu kawy warto ją wyjąć, umyć i osuszyć. Uszczelkę należy wymienić w momencie, kiedy zacznie przepuszczać zmieloną kawę.
Przeznaczenie
Kawę w Bialetti Fiametta Primavera Induction można przygotowywać zarówno na kuchenkach gazowych, elektrycznych, jak i indukcyjnych.
Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Przy każdym zaparzaniu należy przygotować ilość kawy określoną przez producenta.
Instrukcja przygotowania

- Do dolnego zbiornika nalewamy wody, tak aby zaworek bezpieczeństwa pozostał nad powierzchnią.
- Wkładamy lejek na kawę do zbiornika na wodę i wsypujemy zmieloną kawę. Lejek powinien być w całości zapełniony kawą. Kawy nie ubijamy.
- Dokręcamy górny zbiornik na gotowy napar i stawiamy na kuchence tak aby uchwyt znajdował się poza źródłem ciepła.Jak górny zbiornik zacznie się zapełniać, zdejmujemy kawiarkę z kuchenki.
- Czekamy aż ekstrakcja się zakończy. Mieszamy, przelewamy napar do filiżanek i delektujemy się aromatyczną kawą
- 1
- 2