WSZYSTKIE MARKI
( ilość produktów: 627 )Od samego początku staramy się, by nasza oferta kaw była różnorodna i dostosowana do gustu każdego z naszych klientów. Dlatego też w naszym sklepie możesz wybierać spośród wszystkich marek kaw, takich jak: Agust, Awaken, Bazzara, Caffen, Cavallo, Coffee Grange, Coffee Proficiency, Doubleshot, Essse Caffé Etno Cafe, Fantino, Gardelli Specialty Coffes, Gima, Hard Beans, Hausbrandt, HAYB, Illy, Izzo, Jolly Coffe, Kimbo, La Brasiliana, Lavazza, Mastro Antonio, Meseta, Mokito, Dobre Ziarno, Pellini, S-Caffe, Varesina.
By sprostać odmiennym oczekiwaniom naszych klientów wśród kategorii wszystkich marek kaw znalazły się te polecane do ekspresu automatycznego, ekspresu kolbowego, a także metod alternatywnych oraz kawiarki. By wybrać idealną kawę, dostosowaną do swoich preferencji, warto wziąć pod uwagę stopień palenia ziaren – do wyboru mamy jasne, średnie oraz ciemne. Dla posiadaczy młynka polecamy kawę ziarnistą – dzięki mieleniu ziaren kawa będzie świeża, co pozwoli na cieszenie się jej intensywnym aromatem. Kawa mielona będzie lepsza dla osób, które jeszcze nie posiadają młynka, będzie także wygodniejszą formą dla tych, którzy podróżują lub przygotowują kawę w pracy. W takiej sytuacji lepiej wybrać mniejsze opakowanie, by kawa utrzymała swoją świeżość – wśród wszystkich marek kaw znajdują się opakowania od 250g do 1000g.
Przy wyborze kawy w tej kategorii warto wziąć również pod uwagę zawartość kofeiny: niską, średnią lub wysoką. Dla osób, którym kofeina nie służy przygotowaliśmy także kawę bezkofeinową. Nie bez znaczenia jest także zawartość Robusty i Arabiki – im większa zawartość Arabiki, tym łagodniejsza i bardziej kwaskowata będzie kawa. Zawartość Robusty z kolei zwiększa ilość kofeiny i wpływa na czekoladowy posmak.
W kategorii wszystkich marek kaw znaleźć można te pochodzące z Polski, Czech, Wielkiej Brytanii, Węgier, a także różnych regionów Włoch.
kawa mielona Dolce Vita DECAFFEINATED 250g
Dolce Vita DECAFFEINATED
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: brak
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. Jest to aromatyczna mieszanka wyśmienitych ziaren amerykańskiej arabiki i indyjskiej robusty, skomponowane tak, abyśmy mogli cieszyć się wysokojakościową kawą, bez konieczności martwienia się o kofeinę. Wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii, zmielona dosyć grubo, idealna do kawiarki. W naparze wyczuwalne nuty czekolady i migdałów. Proces dekofeinizacji zielonego ziarna przebiega w ściśle kontrolowanych warunkach przy użyciu chlorku metylenu klasy spożywczej. Kawa następnie jest poddawana działaniu wysokiej temperatury (ok 200° C,), aby usunąć wszelkie pozostałości dichlorometanu (tolerancja związku na temperaturę wynosi bowiem jedynie 40° C). Dzięki temu proces jest całkowicie bezpieczny i nie wpływa na smak kawy. Metoda w bardzo znikomym stopniu ma wpływ na środowisko i postrzegana jest jako ekologiczna. Zgodnie w włoskimi przepisami kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Tropik 1000g
SIĘ PRZELEWA - TROPIK
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Metoda obróbki: Natural,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Kolejne wzbogacenie warszawskiego HAYB-u w serii Się Przelewa. Profil kawy skupiony jest wokół intensywności tropikalnych, dojrzałych owoców, rumu i karmelu. Wysoka słodycz, silna złożoność i niska kwasowość.
Podobnie jak pozostałe kawy z serii Się Przelewa, tak i tropik przygotowany został z myślą o metodach alternatywnych, jednak doskonale sprawdzi się także w ekspresach przelewowych.
kawa Lavazza CREMA E GUSTO ESPRESSO 250G mielona
Lavazza CREMA E GUSTO ESPRESSO 250G
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Lavazza Crema e Gusto Espresso to intensywna mieszanka ziaren robusty z domieszką arabiki. Dzięki dominacji robusty w składzie kawa zawiera bardzo dużo kofeiny, co gwarantuje szybki zastrzyk energii. W smaku pojawiają się nuty drewna i tytoniu.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.
kawa Caffen CLASSIC 250g mielona
Caffen CLASSIC
kawa mielona
opakowanie 250g, puszka
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Wyrazista kompozycja smaku odzwierciedlająca tradycyjny klimat południa Italii zamknięta w gustownej puszce.
kawa ziarnista COFFEE LAB ESTATE BLEND 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: 80% Kolumbia, 20% Gwatemala
Region:Hulia, Huehuetenago
Obróbka: Washed, suszona na Słońcu
Profil sensoryczny: gorzka czekolada, wiśnia, toffi
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai, Bourbon
kawa Hard Beans ALPACA BLEND 1000g ziarnista
ALPACA BLEND
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia (40%), Gwatemala (30%), Etiopia (30%) |
---|---|
Region: | Santa Barbara, Campo das Vertentes, Sidama |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural, washed |
Nuty smakowe: | czarna herbata, migdałów, grejpfruta |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Mieszaka trzech arabik jakości speciality: Brazylia Campo Das Vertentes, Gwatemala Mario Recinos oraz Etiopia Daye Bensa. W połączeniu dostajemy słodką mieszankę pod espresso, wyraziście owocową z dominującymi nutami czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta.
Zestaw promocyjny 5kg kawy Essse Selezione ESSSE ziarnista + 3 szklane filiżanki CAPPUCCINO Essse 170ml
Zestaw pięciu kilogramów kawy Essse Selezione ESSSE + 3 filiżanki Essse Capuccino in Italy
Promocyjny zestaw kawy Essse Selesione ESSSE 1000g ziarnista z trzema szklanymi filiżankami do cappuccino z palarni Essse!
W skład zestawu wchodzą:
Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse 170ml
Przezroczysta filiżanka do cappuccino, wykonana ze szkła, z nadrukowanym logo palarni ESSSE Café.
Filiżanka ma pojemność 170ml,
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Essse Selezione ESSSE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite, powtarzalne espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy ogon.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.
Zestaw promocyjny 5kg kawy Caffen BAR + 3 filiżanki Caffen CAPPUCCINO
Zestaw pięciu kilogramów kawy Caffen BAR + 3 filiżanki Caffen CAPPUCCINO
Promocyjny zestaw kawy Caffen BAR 1000 gram ziarnista, tylko teraz wraz z trzema filiżankami do cappuccino z palarni Caffen!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Caffen CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni CAFFEN.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Caffen Bar
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Wyrafinowany, a przy tym mocny akcent z gęstym body i długim finiszem pozostawiającym na podniebieniu gorzką czekoladę z domieszką chili.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2006 oraz 2010.
kawa bezkofeinowa Essse Decaffeinato 250g mielona
Essse Decaffeinato
kawa bezkofeinowa, mielona
opakowanie: puszka 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20%ROBUSTA
Zawartość kofeiny: BRAK
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Starannie dobrana mieszanka znakomitych ziaren pozbawionych kofeiny i zmielonych tak, aby kawa nadawała się do parzenia zarówno w kawiarce, jak i domowych ekspresie kolbowym. Polecana zwłaszcza osobom, które nie mogą spożywać kofeiny lub muszą ją ograniczać, a nie chcą rezygnować z filiżanki aromatycznej kawy.
Zgodnie w włoskim prawem, kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.
kawa mielona Costa Coffee SIGNATURE BLEND Dark Roast 200g
Costa Coffee
SIGNATURE BLEND
Dark Roast
kawa mielona
opakowanie 200g,
Skład: Arabica, Robusta
Costa Coffee SIGNATURE BLEND to starannie dobrana kompozycja wyjątkowych ziaren arabiki i robusty. Aby uzyskać perfekcyjny smak potrzeba było aż 112 prób.
Ziarna zostały nieco ciemniej wypalone, aby wydobyć z nich bogaty, karmelowy aromat oraz nuty prażonych orzechów i ciemnej czekolady. Idealna dla miłośników intensywnego espresso we włoskim stylu. Znakomicie komponuje się także z mlekiem, tworząc mleczne specjały o czekoladowych nutach.
kawa ziarnista Costa Coffee BRIGHT BLEND 500g
Costa Coffee
BRIGHT BLEND
kawa ziarnista
opakowanie 500g,
Skład: 100% Arabica
Costa Coffee BRIGHT BLEND łagodna mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren arabik pochodzących z Ameryki Południowej. Słodycz mlecznej czekolady i karmelu znakomicie kontrastuje z delikatnymi nutami owoców tworząc perfekcyjne espresso w nowoczesnym stylu. W połączeniu z mlekiem tworzy delikatne mleczne specjały z nutami miodu i ciasteczek.
Dzięki swojej delikatności, kawa ta świetnie sprawdzi się również w ekspresie przelewowym.
kawa ziarnista HAYB Peru Cajamarca 1000g | ESPRESSO
PERU CAJAMARCA ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Peru |
---|---|
Odmiana botaniczna: | Cajamarca |
Obróbka: | Washed |
Profil: | kandyzowane owoce, migdały, biała czekolada |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Doskonale zbalansowana, kremowa, wyraziście słodka propozycja do espresso. W naparze pojawiają się kandyzowane owoce, a aftertaste przywodzi na kubki smakowe aromaty białej czekolady. Nieprzesadnie orzechowa, nieprzesadnie owocowa.
kawa ziarnista ROASTAINS Gwatemala ESCOGITO 250g
ROASTAINS Gwatemala ESCOGITO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Farma: Huehuetenango
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa ze wschodniej Gwatemali. Kawowiec uprawiany był na wysokości ok 1700-1800 m n.p.m..
W smaku bardzo czysta. W profilu sensorycznym pojawiają się migdały, orzechy włoskie, a także czekolada. Są to deserowe nuty, które delikatnie równoważy smak czerwonych owoców - wiśni i słodkiej żurawiny.
W kawach mlecznych na pierwszy plan wybijają się nuty czekolady i orzecha.
kawa ziarnista ROASTAINS Kolumbia DECAF 1kg
ROASTAINS Kolumbia DECAF
Skład 100% Arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Farma:Don Edgar Coffee Company
Odmiana botaniczna: Castillo
Metoda dekofeinizacji: CO2
Przeznaczenie: espresso
Kolumbia Decaf ma owocowy oraz słodki charakter. Dająca niesamowite odczucie słodyczy, z nutami porzeczek i cytrusów. W profilu sensorycznym cytryna, gorzka czekolada, czerwona porzeczka i pomarańcze.
kawa ziarnista ROASTAINS Peru OBSESSIVE LLAMA 250g
ROASTAINS Peru OBSESSIVE LLAMA
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Farma: Kooperatywa z Villa Rica, Pichanaki, Satipo
Odmiana botaniczna: Typica
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa uprawiana przez rolników z doliny w wysokich Andach.
Espresso z Peru Obsessive jest intensywnie deserowe i słodkie. Ma w sobie mało kwasowości, doskonale łączy się z mlekiem - spienione mleko wyciąga ze smaku więcej nerkowca.W profilu sensorycznym pojawia się deserowa czekolada, nerkowiec, maślane ciasteczka, z delikatnym posmakiem cytryny.
ROASTAINS Burundi HERO SHREW 250g | PRZELEW
ROASTAINS Burundi HERO SHREW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Burundi
Region:Gahahe, Kayanza
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Agrest, porzeczka, grejpfrut
Przeznaczenie: metody przelewowe
Intensywne smaki owoców sprawiają, że Burundi Hero Shrew szybko się nie znudzi. Można z nią eksperymentować i parzyć w wielu metodach, a ona wciąż będzie zaskakiwać. Kawa polecana miłośnikom owocowych smaków w naparze.
ROASTAINS Rwanda ROCKING CHAIR 250g | PRZELEW
ROASTAINS Rwanda ROCKING CHAIR
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Rwanda
Region:Huye District, Prowincja Południowa
Odmiana botaniczna: Bourbon
Wysokość upraw: 1800-2000 m n.p.m
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Jabłko, cytryna, herbata Ceylon
Przeznaczenie: metody przelewowe
Rwanda Rocking-Chair jest niezwykle owocowa i orzeźwiająca w smaku. Napar w finiszu ma intensywny charakter czarnej herbaty Ceylon. Kawa lekka, owocowa i rześka!
BeMyBean Kolumbia Luz Marina 250g | PRZELEW
Kolumbia Luz Marina
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Rondón
Odmiana botaniczna: Colombia, Týpica, Castillo, Tabi, Maka
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed, double
Profil sensoryczny: czarna porzeczka, agrest, gruszka
Przeznaczenie: metody alternatywne
Oprócz klasycznej, mokrej obróbki, ziarno zostało dodatkowo poddane dwukrotnej fermentacji. Dzięki temu zabiegowi napar zyskał jeszcze więcej intensywnej, rześkiej słodkości. W profilu sensorycznym dominuje agrest i gruszka, pojawia się bardzo niska gorycz i subtelna kwasowość.
BeMyBean Gwatemala La Bolsa 250g | PRZELEW
Gwatemala La Bolsa
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Odmiana botaniczna: Caturra, Bourbon
Wysokość upraw:1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: Yellow honey
Profil sensoryczny:sok z winogron, białe kwiaty, biała porzeczka, nektarynka, gruszka, młode wino, biała śliwka
Przeznaczenie: metody alternatywne
Ziarna te powstały dzięki metodzie yellow honey, w której kluczowym etapem jest suszenie na słońcu częściowo oczyszczonych z miąższu owoców, bez ich wcześniejszego moczenia w wodzie. Ziarna, otoczone resztkami miąższu, przypominają krople miodu, co wyjaśnia nazwę tej obróbki. Metody honey różnią się ilością pozostawionego miąższu na pestkach: white, yellow, orange, red i black. W przypadku yellow honey ilość ta jest stosunkowo niewielka. Kawy uzyskane tą techniką cechują się wyraźną słodyczą i subtelnością, bez dominujących nut dojrzałych owoców. Ta kawa zaprasza do spokojnej degustacji, skłaniając do chwili refleksji. W filiżance znajdziesz czystość i delikatną słodycz, przypominającą sok ze świeżych winogron. Owocowy charakter uzupełniają nuty białej porzeczki oraz subtelne akcenty białych kwiatów, które dodają jej lekkości i elegancji.
kawa ziarnista Coffee Pro KOLUMBIA La Vega 250g | PRZELEW
KOLUMBIA La Vega
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila
Producent: Hugo Gualaco
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Melon, fiołek, oolong, cukier
kawa ziarnista Coffee Pro KOLUMBIA Fina Rosa 250g | PRZELEW
KOLUMBIA Fina Rosa
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila
Producent: Jose Mopan
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Obróbka: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Róża, nibsy kakaowe, cytrusy
Coffee Pro ETIOPIA Adorsi 250g | PRZELEW
ETIOPIA Adorsi
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Oromia
Producent: Adorsi
Wysokość upraw: 2100 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Heirloom
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Grejpfrut, biszkopt, karmel
Coffee Pro KENIA Thiriku 250g | PRZELEW
KENIA Thiriku
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Nyeri County
Producent: Kooperatywa Thiriku
Wysokość upraw: 1800-2970 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34, Batian
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: suszone owoce, brzoskwinia, figa, orzech laskowy
kawa ziarnista La Brasiliana MARFISA 1000g
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
kawa ziarnista KAFAR | KENIA Mwira Fully Washed 250g
KENIA Mwira
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kenia
Region:Embu
Odmiana botaniczna:SL 28, SL34, Ruiru 11, Batiyan
Metoda obróbki:Fully Washed
Profil sensoryczny: Porzeczka, kwiaty, migdały
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Rześka, łagodna, pełna.
W naparze dominują świeże nuty czerwonych owoców i kwiatowa łagodność. Napar kompletny, niezłożony, typowo afrykańska kawa.
kawa ziarnista HAYB Myanmar A Lel Chaung 250g
Myanmar A Lel Chaung
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Mjanma |
---|---|
Region: | Ywangan |
Wysokość upraw: | 1300 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Red Catuai |
Obróbka: | Natural |
Profil sensoryczny: | Biała herbata, grejpfrut, malina |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa z Mjanmy (Birmy) nie jest jeszcze bardzo popularna w świecie kaw alternatywnych, choć spotykana jest coraz częściej. Klasycznie dominują w takich kawach nuty czekolady, przypraw, tytoniu i tego w tej konkretnej propozycji... nie znajdziecie! Ta kawa jest bardziej herbaciana, przez co i delikatna, w naparze dominują nuty właśnie białej herbaty, grejpfruta oraz malin.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Aricha 250g
Etiopia Aricha
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Yirgacheffe
Odmiana botaniczna: Heirloom
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Czarna herbata z cytryną, jagoda, miód
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa, po zbiorach, została obrobiona w wyjątkowo obszernej stacji myjącej, która rocznie wypuszcza w świat około tony owoców. Pomimo ogromnych ilości surowca, procesy odbywają się z najwyższą dbałością o jakość produktu, dzięki czemu możemy cieszyć się czystym, soczystym, bardzo klasycznym naparem w filiżance.
kawa ziarnista HAYB Etiopia Bench Maji 250g
Etiopia Bench Maji
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Etiopia
Region: Bench Maji
Odmiana botaniczna: Geisha
Wysokość upraw: 1830-2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic 96h
Profil sensoryczny: Mango, papaja, czerwona pomarańcza
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
To wyjątkowo klarowny napar o tropikalnym, a jednocześnie wyrafinowanym charakterze – można powiedzieć, że ta kawa jest aksamitna jak jedwab. Ziarna pochodzą z Kebir Coffee, jednej z największych spółdzielni w Etiopii, która od lat doskonali swoje metody obróbki, zanim wyruszą w podróż w różne części świata. Obrabiana przez 4 doby w warunkach beztlenowych nie ma wielu cieżkich nut, jest jednak bardzo owocowa i soczysta.
kawa ziarnista HAYB Kenya Kangocho 250g
Kenya Kangocho
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kenia
Region: Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34
Wysokość upraw: 1600-1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Jagody, karmel, różowy grejpfrut
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Stacja myjąca Kangocho należy w pełni do lokalnych plantatorów kawy i jest zarządzana przez radę przedstawicielską wyłonioną przez nich. Kawa leżakowała przez całą noc w wodzie, co doprowadziło do naturalnego rozkładu cukrów. Dzięki metodzie obróbki kawa jest naturalnie owocowa, z wysoką słodyczą.
kawa ziarnista HAYB China Banka 250g
China Banka
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Chiny
Region: Mengalian Dai
Odmiana botaniczna: Catimor
Wysokość upraw: 1350 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Przyprawy, czekolada, prażone orzechy laskowe
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Kawa ma tradycyjny profil z delikatną nutą przypraw, idealnie pasującą do długich, zimowych wieczorów. Farma i stacja myjąca Banka mieszczą się w Mengalian Dai, Lahu w stanie Yunnan. Nazwa pochodzi od dwóch sąsiednich wiosek, Banka Yi i Banka Er, gdzie zbierane są owoce kawowca. Napar w smaku ciężki, korzenny, z nutami prażonych orzechów.
kawa ziarnista Kafar BRAZYLIA Monte Carmelo Espresso 1000g
BRAZYLIA Monte Carmelo Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Monte Carmelo i Chapado de Ferro
Odmiana botaniczna: Mundo Novo, Paraiso
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapado de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy brazylijskie, kawa charakteryzuje się bardzo niską kwasowością. W smaku dominują deserowa czekolada i toffi, przełamane delikatnymi nutami suszonych owoców. Body jest pełne i gładkie.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte. Jednak świetnie sprawdzi się również w ekspresach przelewowych.
Opakowanie kawy może być kolorowe, białe ze świąteczną naklejką lub czarne z kolorową naklejką - palarnia rotuje opakowaniami.
kawa ziarnista Mokito BIANCO 1000g
Mokito BIANCO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia
Profil smakowy
Kawa o ziarnach najlepszego pochodzenia, których mądry sposób palenia i dobór proporcji pozwala uzyskać espresso o intensywnym a przy tym delikatnym smaku. Szlachetne pochodzenie arabiki podkreślone niezwykle rozważnym sposobem palenia niezbędnym dla uzyskania delikatności i intensywnego smaku.
kawa ziarnista Meseta SUPER ORO 1000g
Meseta SUPER ORO
Dawniej Meseta CREMA D'ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Topowa mieszanka z palarni z Castel-Maggiore (k. Bolognii). Świetnie zbalansowana mieszanka skomponowana z ziaren, których dobór poprzedza niezwykle staranna selekcja oraz drobiazgowe testy zielonych ziaren (począwszy od wielkości i zapachu a skończywszy na testach morfologicznych). Słodycz pochodzi z brazylijskich Arabik, z których wydobywa się pełnię orzeźwiającego smaku. Natomiast aromaty kwiatowo-miodowe i owocowe pochodzą z Arabik z plantacji wyszukiwanych w Ameryce Centralnej i Południowej (Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui) i Etiopii. Dopełnieniem są wybrane ziarna Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii, Indonezji, które stanowią zdecydowaną nutę w rozpływającej się na podniebieniu syropowatości.
Posiada certyfikat jakości: Espresso Italiano Certificato przyznawany przez Instituto Nazionale Espresso Italiano.
kawa Meseta SUPERCREMA 1000g ziarnista
Meseta SUPERCREMA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 95% ROBUSTA / 5% ARABIKA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
To ziarna Robusty i domieszki Arabiki o różnej charakterystyce smakowej i
odmiennej intensywności tworzą bogactwo aromatów zdolnych skusić każdego, kto
nawet w zgiełku dnia pracy musi mieć pod ręką dawkę wyśmienitej
kofeiny.
Polecana dla wszystkich zapracowanych!
kawa ziarnista Agust NATURA EQUA 1000g
Agust Natura Equa
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Niezwykle ceniona mieszanka ze względu na jej łagodność i zbalansowanie smakowe. Kompozycja ziaren pochodzących z krajów Ameryki Centralnej i Południowej. Ziarna zbierane są na niewielkich plantacjach na wysokości od 1400 do 1900 m n.p.m. Jej wyjątkowość polega na "zdolności do tworzenia" zarówno balsamicznego espresso jak i aksamitnych kompozycji mlecznych, w których na pierwszy plan wybijają się nuty czekoladowe zamiast kwaskowato-owocowych - tak silnie dominujących w espresso.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Posiada certyfikat FairTrade(Sprawiedliwy Handel), przyznawany przez Fairtrade Labelling Organizations Internationalez, jest on nie tylko symbolem, ale również gwarancją, że kawa pochodzi z upraw, gdzie nie są stosowane nawozy sztuczne. A jej uprawa pociągnęła za sobą również działania aktywizujące społeczność Trzeciego Świata w tym między innymi edukację podstawową.
Dlatego jest to kawa nie tylko dla poszukujących w pełni naturalnych ziaren, ale również dla tych, którym leży na sercu wszelkie działanie pro-ekologiczne i pro-ludzkie.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2008 oraz 2010.
Kapsułki Fantino START zero 20szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabika Bio
Niska zawartość kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów pochodzenia roślinnego.
Opakowanie: 20 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany we Włoszech. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.
Kapsułki Fantino BIODECA zero 20szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabika Bio bezkofeinowa
Brak kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów pochodzenia roślinnego.
Opakowanie: 20 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany we Włoszech. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.
Kapsułki Caffen DECA 50szt. | NESPRESSO
Kawa 60% Arabica,40% Robusta
Brak kofeiny
Ciemnopalona, pozbawiona kofeiny mieszanka Arabiki z Robustą. Fakt, że kawa pozbawiona jest efektu pobudzenia, pozwala cieszyć się z kawy o każdej porze dnia.
Opakowanie: 50 szt.
Kapsułki ESSSE FORTE10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 60% Arabica, 40% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Palony w stopniu średnim, ale nieco ciemniej, wysokiej jakości blend wyselekcjonowanych ziaren arabiki i robusty. Kawa w espresso jest idealnie zbalansowana i wyrazista, z każdym kolejnym łykiem kawa odsłania swoje oblicze. W smaku możemy spodziewać się przyjemnej, stonowanej goryczki, a w posmaku uzyskamy delikatną gorzką czekoladę. Kawa idealna dla osób pragnących wyrazistego smaku i większej dawki kofeiny.
Opakowanie: 10 szt.
Kapsułki MOKITO 100% ARABICA 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Mieszanka Arabik wypalonych przez palarnię Mokito. W smaku dominują nuty czerwonych owoców i cytrusów, tworzące delikatny i łagodny napar.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™.
Kapsułki MOKITO ARMONIA 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 70% Arabica, 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Mieszanka Armonia (Verde) zamknięta w kapsułkach. Harmonia najlepszych odmian kawy, tworzących niezwykły koncert aromatów i smaku.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™.
Kapsułki MOKITO INTENSO 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 20% Arabica, 80% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Energetyczna i intensywna, Intenso to mieszanka palarni Mokito idealna dla tych, którzy szukają dobrej kawy, aby z maksymalną energią stawić czoła codziennym wyzwaniom!
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™.
Kapsułki MOKITO SMERALDO BIO 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: BIO 80% Arabica, BIO 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kompozycja najlepszych kaw bio, zapewniająca idealną równowagę między świeżością, wyrazistością i delikatnym, lecz trwałym body - co jest zasługą wysokiej jakości Robusty. Kapsułki Smeraldo BIO oferują nie tylko wyjątkowe doznania smakowe, ale także przestrzegają zasad gospodarki o obiegu zamkniętym. Są w 100% kompostowalne, co oznacza, że można je wyrzucać do odpadów organicznych bez generowania materiałów wymagających recyklingu. Od papierowego opakowania po zużytą kapsułkę – każdy element został zaprojektowany z myślą o minimalizacji wpływu na środowisko, czyniąc każdą przerwę na kawę gestem w stronę zrównoważonego rozwoju.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™.
Kapsułki TRISMOKA SUBLIME 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: BIO 80% Arabica, BIO 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Wypalona w średnim stopniu mieszanka arabik i robusty o intensywnym, czekoladowo-karmelowym aromacie. W smaku wyczuwalne dojrzałe owoce i mleczna czekolada.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™. Kapsułki są w pełni kompostowalne.
Kapsułki TRISMOKA CREMOSO 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: BIO 50% Arabica, BIO 50% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Wypalona w średnim stopniu mieszanka arabik i robusty o intensywnym, czekoladowo aromacie z nutami płatków zbożowych. W smaku wyczuwalna czekolada i lukrecja.
Opakowanie: 10 szt.
Kompatybilne z systemem Nespresso™. Kapsułki są w pełni kompostowalne.
kawa ziarnista Agust GENTILE 100% ARABICA 1000g
Agust GENTILE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Bogactwo kwiatowych aromatów w mieszanceziaren z Ameryki Centralnej stworzonej dla wrażliwego podniebienia łaknącego szlachetnych smaków. Naturalnie niska zawartość kofeiny napełnia energią i łagodnie pobudza w sposób charakterystyczny dla ziaren arabikowych. Orzechowa trwała crema stanowi ukoronowanie gęstego body pozostawiającego na języku wspomnienie dojrzałych egzotycznych owoców. Niesłychane zestawienie kwaskowatości i głębi smaku. Ani jednego niewłaściwego ziarna i w rezultacie ani jednej niepożądanej kropli.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.
kawa ziarnista Mokito VERDE 1000g
Mokito VERDE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia
Profil smakowy
Mieszanka ta w sposób niepowtarzalny łączy intensywny aromat z konsystencją, w jakie powinno być bogate perfekcyjne espresso. Mocno aromatyczna z wieloma aromatami owocowymi, świetnie wyczuwalnymi w każdej filiżance doppio espresso.
kawa ziarnista Hausbrandt VENEZIA 1000g
Hausbrandt VENEZIA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Treviso, Veneto
Profil smakowy
Mocna, aromatyczna mieszanka o wyrazistym smaku bez cienia kwasowości. Ziarna robusty dodają tej mieszance charakteru, nadają kawie gęstości oraz tworzą piękną, gęstą cremę.
kawa ziarnista La Brasiliana ORO BLU 1000g
La Brasiliana ORO BLU
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej z domieszką
indyjskiej robusty. Poddanych drobiazgowej selekcji.
W smaku raczej delikatna
i lekko słodkawa. Dobrze się sprawuje jako podstawa do
cappuccino.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
kawa ziarnista Meseta ESPRESSO BAR 1000g
Meseta ESPRESSO BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 25% ARABICA / 75% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
To kawa wyłącznie dla tych, którzy w porannym pędzie pragną szybkiego
pobudzenia ciała i umysłu. Rozgrzać je mogą wyłącznie najwyższe gatunkowo ziarna
Robusty z Kongo, Wietnamu, Kamerunu i Indonezji wzbogacone o najlepsze ziarna
arbik z Brazylii, Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui.
Dodatkowo jest to
mieszanka niezwykła o tyle, że choć palona na północy trafia w gusta tych,
którzy najbardziej cenią sobie południowy sposób prażenia.
kawa ziarnista Meseta 100% ARABICA 1000g
Meseta SUPREMO 100% ARABICA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Pierwszy łyk wydobywa słodycz dojrzałych owoców cytrusowych, których kwasowość wyłania się powoli pozostawiając wyrafinowany posmak. Głębi bukietu nie zakłóca nawet najlżejsza nuta goryczki. Smak wzmaga jedwabiste body wyraziście odczuwalne na podniebieniu. Wyjątkowość tej mieszanki polega na tym, że jej bogactwo powstało ze zbioru wyłącznie Arabik z plantacji brazylijskich z obszarów Cerrado, Mogiana i Sud de Minas.
kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA CEMORRADO SWEET EDITION 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: CERRADO, MOGIANA
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: 1150 -1350 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: maliny, migdał, mleczna czekolada
Odmiany botaniczne: Yellow Catuai, Yellow Bourbon
kawa ziarnista Kafar 30/70 1000g
30/70
Skład 70% Arabica, 30% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia, Uganda
Metoda obróbki: Arabika - myta, robusta - natural
Profil sensoryczny: Mleczna czekolada, orzechy laskowe,przyprawy korzenne..
Przeznaczenie: espresso
Mieszanka o klasycznych proporcjach arabiki do robusty (70-30) stanowi idealną bazę pod espresso. W smaku dominują nuty orzechowe i czekoladowe uzupełnione aromatem przypraw korzennych. Posiada kremowe body.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte.
kawa ziarnista JOLLY CAFFE CREMA 1000g
JOLLY CAFFE CREMA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Florencja, Toskania
Profil smakowy
Jedna z najbardziej rozchwytywanych kaw we Florencji. Smak potwierdzony certyfikatem jakości INEI. Esencjonalna i delikatna zarazem. Chociaż jest to 100% Arabica nie ma tu przewagi cytrusów czy pomarańczy. Dominuje za to gorzka czekolada przykryta słodyczą suszonych owoców. Krągła i przyjemnie rozpływająca się po języku.
kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA CEMORRADO SWEET EDITION 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: CERRADO, MOGIANA
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: 1150 -1350 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: maliny, migdał, mleczna czekolada
Odmiany botaniczne: Yellow Catuai, Yellow Bourbon
kawa ziarnista Caffen BAR 1000g
Caffen Bar
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia Neapol, Kampania
Profil smakowy
Wyrafinowany, a przy tym mocny akcent z gęstym body i długim finiszem pozostawiającym na podniebieniu gorzką czekoladę z domieszką chili.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2006 oraz 2010.
kawa ziarnista Fantino SUPER BAR 1000g
Fantino SUPER BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Arabica nie zdominowana przez Robustę, a wyłącznie przez nią uzupełniona. Mieszanka pozbawiona mocnych kontrastów, a po zaparzeniu dająca bardzo złożony, doskonale zbalansowany smak. Wyrazistość korzennych aromatów znakomicie komponuje się z przyjemną goryczką, razem tworząc idealne zestawienie dla każdego, kto ceni sobie kremowe espresso i cappuccino. Po zaparzeniu gęsta i wspaniale rozpływająca się na podniebieniu.
kawa ziarnista Bazzara DODICIGRANCRU 1kg
Dawniej Top12 Gran Cru
Skład:100% Arabica
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia:
średni
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym
świeżość
Skład:
Jamajka
Blue Mountain (5%), Puerto Rico Yauco Selecto, Santo Domingo Barahona AAA,
Meksyk Altura Superior, Honduras SHG Marcala, Kostaryka SHB Tarrazu, Salvador
Pacamara Gigante, Gwatemala Antigua Pastores, Nikaragua Matagalpa
Cavallino, Brazylia Sul De Minas Pergamino, Indie Plantation Peaberry Bababudan,
Etiopia Sidamo Lavado.
W smaku wyczuwalne są nuty korzenne migdałowe i rumowe. Wyczuć można również aromaty kwiatowe oraz liści tytoniu. Bazzara Dodicigrancru to znakomita baza do espresso. Jest to mieszanka 12 różnych odmian najlepszych arabik na świecie. Staranny dobór i połączenie ziaren oraz umiejętne wypalenie sprawiają, że jest to kawa absolutnie wyjątkowa.
kawa ziarnista Agust Evo RISERVA 100% arabica 1000g
Agust Evo RISERVA 100
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Mieszanka w 100% składająca się arabik segmentu specialty. Ziarna selekcjonowane elektronicznie jedno po drugim. Niespotykana słodycz, którą wyczujemy łączy sie ze złożoną kwasowością. Pod lśniącą cremą kryją się przyjemne nuty marcepanu, zapach borówek, mlecznej czekolady oraz aksamitne body.
Pochodzenie ziaren:
- Kolumbia - Antioquia San Cayetano
- Brazylia - Sul De Minas Samambaia
- Peru – Chanchamayo Alto Palomar
- Salwador - La libertad San Luis
kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA CEMORRADO CHOCO 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: CERRADO, MOGIANA
Obróbka: Natural
Profil sensoryczny: czekolada, nugat
Odmiany botaniczne: Mundo Novo, Catuai.
kawa ziarnista La Brasiliana EXTRA 1000g
La Brasiliana EXTRA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 60% ARABICA / 40% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Znakomita i bardzo popularna propozycja z palarni z Ferrary. Połączenie 6 najdoskonalszych rodzajów Arabik i Robusty w sposób zachowujący głębię i równowagę smaku. Idealna mieszanka do typowego włoskiego espresso. Świetnie nadaje się do ekspresów ciśnieniowych.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
kawa ziarnista La Brasiliana MARFISA 250g
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
kawa Agust CREMOSO 250g mielona
Agust CREMOSO
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Wspaniałym wyróżnikiem tej mieszanki jest moc zamknięta w gęstym body, które na długo utrzymuje na podniebieniu doskonały posmak czekolady.
Rozpływające się na języku aromaty orzechów i karmelu doskonale odczuwalne są w espresso, zaś mleko uwydatnia ich delikatną słodycz.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka Cremoso podlega elektronicznej selekcji i kontroli jakości.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.
kawa ziarnista Fantino INTENSO 1000g
Fantino INTENSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Wytrawna mieszanka dla miłośników mocno kofeinowego espresso. Obfita crema i body o konsystencji, która pozwala orzechowym smakom długo utrzymywać się na języku. Pomimo niewielu owocowych doznań zaskakuje delikatną kwasowością dzięki ziarnom Robusty wybitnej jakości.
kawa ziarnista Fantino EXTRA BAR 1000g
Fantino EXTRA BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Niewielka domieszka Robusty znakomitej jakości ubogaca tę mieszankę o aromat korzenno-orzechowy. Od kwasowości do słodyczy smaki mieszają się tutaj w doskonałej proporcji. Gęste body sprawia, że finisz daje nam więcej frajdy, a owoce i czekolada, jakie niesie ze sobą aftertaste, odczuwamy nieco dłużej.
Dodanie już niewielkiej ilości spienionego mleka do espresso na bazie tej mieszanki mocno uwypukli jej czekoladowy smak
Gimoka Gran Bar Rossa 1000g
Gimoka Gran Bar Rossa
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Profil smakowy
Gimoka Gran Bar to intensywna mieszanka dająca wyraziste, aromatyczne espresso o pełnym body i gęstej orzechowej cremie. Pozostawia po sobie długi, czekoladowy posmak.
kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA SANTOS 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: Minas Geiras
Obróbka: Natural
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, kakao
Odmiany botaniczne: Catuai, Yellow Bourbon, Caturra
kawa ziarnista COFFEE LAB GWATEMALA HUEHUETENANGO 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Gwatemala
Region:San Pedro Necta Huehuetenango
Obróbka: Washed
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, migdał, malina
Odmiany botaniczne:Bourbon, Typica, Caturra
kawa ziarnista COFFEE LAB HOUSE BLEND 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Brazylia: 50% Santos, 50% Yellow Bourbon
Region Minas Gerais
Obróbka: mieszana
Profil sensoryczny: czekolada mleczna, orzech laskowy
Odmiany botaniczne:Yellow Bourbon
Wypalona w Warszawie kompozycja brazylijskich ziaren. Mieszanka przeznaczona przede wszystkim do ekspresów ciśnieniowych, lecz świetnie sprawdzi się też w innych metodach. Intensywne, lekko słodkawe nuty mlecznej czekolady w połączeniu z orzechem laskowym.
kawa Hausbrandt ACADEMIA 1000g ziarnista
Hausbrandt ACADEMIA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Treviso, Veneto
Profil smakowy
Mieszanka starannie wyselekcjonowanych arabik pochodzących z centralnej i południowej Ameryki z niewielką domieszką wysokiej jakości robusty. Kawa charakteryzuje się delikatną kwaskowatością, przyjemnym aromatem oraz średnim body. Pozostawia gładki i intensywny posmak gorzkiej czekolady. Jest bardzo łagodna dla żołądka.
Mieszanka Hausbrandt Academia otrzymała w 2006 roku złoty medal dla najlepszej kawy w prestiżowym konkursie Academia Maestri Pasticceri Italiana.
kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Tropik 250g
SIĘ PRZELEWA - TROPIK
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Metoda obróbki: Natural,
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Kolejne wzbogacenie warszawskiego HAYB-u w serii Się Przelewa. Profil kawy skupiony jest wokół intensywności tropikalnych, dojrzałych owoców, rumu i karmelu. Wysoka słodycz, silna złożoność i niska kwasowość.
Podobnie jak pozostałe kawy z serii Się Przelewa, tak i tropik przygotowany został z myślą o metodach alternatywnych, jednak doskonale sprawdzi się także w ekspresach przelewowych.
kawa bezkofeinowa Fantino DECAFFEINATO BIO 500g ziarnista
Fantino DECAFFEINATO BIO
kawa bezkofeinowa, ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABIKA
Zawartość kofeiny: BRAK
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Cuneo, Piemont
Profil smakowy
Aromatyczna kawa bezkofeinowa. Znakomita propozycja dla osób, które nie mogą spożywać koffeiny lub muszą ją ograniczać, a nie chcą rezygnować ze wyśmienitego smaku kawy.
Kawa posiada certyfikat ICEA przyznawany produktom, które powstają w poszanowaniu środowiska i ludzkiej pracy.
W smaku słodka i delikatna. Kawa została pozbawiona kofeiny za pomocą dwutlenku węgla - proces ten jest neutralny nie tylko dla kawy, lecz także dla środowiska.
Zgodnie w włoskim prawem, kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.
kawa ziarnista Pura Vita DONATELLO 1000g
Pura Vita DONATELLO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii i Nikaragui oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Kawę charakteryzuje wysokie body, w naparze wyczuwalne nuty migdałów i kakao. Klasycznie włoska, trzydziestoprocentowa domieszka robusty dostarcza niemałą dawkę kofeiny, jednocześnie zapewniając czekoladowe nuty smakowe. Świetna propozycja na szybkie, stawiające na nogi espresso, sprawdzi się równie dobrze jako baza do kaw mlecznych.
kawa Hard Beans GRYFNY KAFYJ 1000g | ESPRESSO
GRYFNY KAFYJ BLEND
Skład: 75% Arabica/25% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kawa wypalana przez opolską palarnię Hard Beans specjalnie dla Cafe Silesia z myślą o espresso. Kompozycja ziaren Brazylia Campo Das Vertentes (55%), Peru Cajamarca SHB+ (20%) oraz wietnamskiej Robusty (25%) - doskonale zbalansowany smak i aromat poszczególnych odmian pozwala na osiągnięcie naparu umiarkowanie słodkiego, z niską kwasowością, o umiarkowanej zawartości kofeiny. W profilu sensorycznym pojawiają się nuty deserowej czekolady, nugatu i orzecha włoskiego.
Kawa dedykowana specjałom kawowym na bazie espresso - sprawdzi się zarówno kawach krótkich, jak i kawach mlecznych; mleko nie przytłoczy smaku samej kawy.
FIGA Brazylia Monte Carmelo NATURAL 1kg
BRAZYLIA Monte Carmelo Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapadao de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Kawa charakteryzuje się średnią kwasowością i wyraźną słodyczą. W smaku dominują nuty czekolady, orzechów i karmelu - klasyczna brazylijska kawa!
kawa ziarnista La Brasiliana SUPER MOKA 1000g
La Brasiliana SUPER MOKA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
Profil smakowy
Dawniej znana pod nazwą Argento Azzuro
Niezwykle intensywna, a przy tym posiadająca wyśmienicie wyważone bogactwo smaków kilku odmian robusty z przewagą najdroższej, indyjskiej robusty. Bardzo ładna i gęsta crema. Świetna do popołudniowego, poobiedniego, mocnego espresso. Idealna do ekspresów ciśnieniowych.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
kawa ziarnista Meseta ORO BAR 1000g
Meseta ORO BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Mieszanka doskonale oddająca prawdziwy smak włoskiego espresso. Meseta ORO BAR to wyjątkowe sposoby palenia ziaren, dobieranych niezwykle restrykcyjnie dla uzyskania niebywałej kompozycji z wysokogatunkowych Arabik z Brazylii, Kolumbii, Gwatemali i Kostaryki, Nikaragua oraz szlachetnych ziaren Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii i Indonezji. Tak powstaje kawa o wyrazistym charakterze i aksamitnej syropowatości.
Stałość tej mieszanki polega na tym, że nawet niewykwalifikowany barista jest w stanie uzyskać z niej świetne espresso.
Dzieje się tak za sprawą zarówno odpowiedniej kompozycji ziaren jak i całego procesu palenia.
Posiada certyfikat INEI przyznawany wyłącznie tym kawom, które spełniają niezwykle wysokie wymagania.
kawa ziarnista Caffen MAXIMA 1000g
Caffen Maxima
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Delikatność 100% Arabiki w Neapolitańskim zdecydowanym duchu. Pośród kaw z południa Włoch charakteryzuje się nieco jaśniejszym paleniem, który nie przykrywa owocowej słodyczy tak charakterystycznej dla wysokogatunkowych Arabik. Bardzo wyraziste body. Niezwykle długi i szlachetny posmak.
kawa ziarnista Caffen VESUVIO 1000g
Caffen Vesuvio
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Orzechowa crema w espresso przygotowanego na bazie tej mieszanki oraz jej konsystencja najlepiej odzwierciedla dominujące jej nuty: orzechy w połączeniu ze złocistym miodem.
kawa ziarnista Agust CREMOSO 250g
Agust CREMOSO
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Wspaniałym wyróżnikiem tej mieszanki jest moc zamknięta w gęstym body, które na długo utrzymuje na podniebieniu doskonały posmak czekolady.
Rozpływające się na języku aromaty orzechów i karmelu doskonale odczuwalne są w espresso, zaś mleko uwydatnia ich delikatną słodycz.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka Cremoso podlega elektronicznej selekcji i kontroli jakości.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.
kawa ziarnista JOLLY CAFFE TSR 1000g
JOLLY CAFFE TSR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Florencja, Toskania
Profil smakowy
TSR, czyli "Tuscan Smooth Roasted", co można przetłumaczyć jako: Toskańskie Delikatne Palenie. Jej kremowa konsystencja stanowi już legendę. Wybitna mieszanka z domieszką Robusty dla tych, którzy oczekują od kawy tego wspaniałego doznania, jakim można cieszyć się w najlepszych kawiarniach i restauracjach Florencji. Znakomicie smakuje w formie espresso, ale w cappuccino będzie gęsta i doskonale słodka.
kawa ziarnista JOLLY CAFFE FLORENCE 1000g
JOLLY CAFFE FLORENCE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 60% ARABICA / 40% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Florencja, Toskania
Profil smakowy
Mocna, wyrazista i jednocześnie niepozbawiona cały czas świeżego, toskańskiego charakteru. Robusta, dodając kofeiny, nie odbiera smaku tej mieszance. Lekkość Arabiki jest przykryta tutaj gęstą cremą. Ziarna dobrane tak, by kawa miała prawdziwą głębię smaku pozostawiała słodycz na języku.
kawa Agust NATURA EQUA 250g mielona
Agust Natura Equa
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Profil smakowy
Niezwykle ceniona mieszanka ze względu na jej łagodność i zbalansowanie smakowe. Kompozycja ziaren pochodzących z krajów Ameryki Centralnej i Południowej. Ziarna zbierane są na niewielkich plantacjach na wysokości od 1400 do 1900 m n.p.m. Jej wyjątkowość polega na "zdolności do tworzenia" zarówno balsamicznego espresso jak i aksamitnych kompozycji mlecznych, w których na pierwszy plan wybijają się nuty czekoladowe zamiast kwaskowato-owocowych - tak silnie dominujących w espresso.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Posiada certyfikat FairTrade(Sprawiedliwy Handel), przyznawany przez Fairtrade Labelling Organizations Internationalez, jest on nie tylko symbolem, ale również gwarancją, że kawa pochodzi z upraw, gdzie nie są stosowane nawozy sztuczne. A jej uprawa pociągnęła za sobą również działania aktywizujące społeczność Trzeciego Świata w tym między innymi edukację podstawową.
Dlatego jest to kawa nie tylko dla poszukujących w pełni naturalnych ziaren, ale również dla tych, którym leży na sercu wszelkie działanie pro-ekologiczne i pro-ludzkie.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2008 oraz 2010.
kawa Lavazza QUALITA ORO 1000g ziarnista
Lavazza QUALITA ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Profil smakowy
Lavazza Qualita Oro to kawa o intensywnym smaku i głębokim aromacie. W jej skład wchodzą ziarna arabik pochodzących z Południowej Ameryki oraz Afryki. W posmaku kawa jest delikatnie kwiatowa i idealnie nadaję się do espresso jak i kawy z mlekiem.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.
kawa Hausbrandt ESPRESSO 1000g ziarnista
Hausbrandt ESPRESSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 60% ARABICA / 40% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Treviso, Veneto
Profil smakowy
Dzięki obecności ziaren robusty kawa ma dobre body i gęstą cremę. Praktycznie pozbawiona jest kwaskowatości. W smaku wyczuwalna jest ciemna czekolada z aromatem korzennych ciastek i pieczonego chleba.
kawa Essse Selezione ARABICA 1000g ziarnista
Essse Selezione ARABICA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Znakomita mieszanka najlepszych ziaren arabiki, skomponowana tak aby uzyskać stały powtarzalny smak. Gwarantuje to zawsze wyśmienite, zbilansowane espresso z nutami owocowymi i kwiatowymi i delikatnym czekoladowym posmakiem. Całości dopełnia delikatna, jedwabista crema i przyjemna tekstura.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.
kawa ziarnista Kafar GWATEMALA Acatenango 1kg ESPRESSO
GWATEMALA Acatenango
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Region: Acatenango
Odmiana botaniczna: Bourbon, Catuai, Caturra
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z regionu Acatenango w Gwatemali i jest mieszanką ziaren pochodzących z lokalnych gospodarstw. Owoce kawowca zbierane są ręcznie i obrabiane w obróbce mytej. Staranna selekcja ziarna, pozwala na uzyskanie wysokiej czystości smaku i osiągnięcie 84+ punktów w skali SCA.
W kawie znajdziemy charakterystyczne dla Gwatemali nuty czekolady i suszonych owoców.
kawa Lavazza ESPRESSO ITALIANO CLASSICO 1000g ziarnista
Lavazza CLASSICO
ESPRESSO ITALIANO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 100% ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Turyn, Piemont
Profil smakowy
Lavazza Espresso Italiano Classico to aromatyczna mieszanka do przygotowania tradycyjnego włoskiego espresso. Jest delikatna, ale aromatyczna z subtelnymi aromatami owoców i kwiatów. W smaku pojawiają się słodkie i goryczkowe nuty czekolady. Filiżankę przykrywa piękna orzechowa crema, a przyjemny czekoladowy posmak zostanie na długo na podniebieniu.
Kawa pochodzi z oficjalnego kanału dystrybucji palarni Lavazza.
kawa ziarnista COFFEE LAB GWATEMALA HUEHUETENANGO 1000g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Gwatemala
Region:San Pedro Necta Huehuetenango
Obróbka: Washed
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, migdał, malina
Odmiany botaniczne:Bourbon, Typica, Caturra
kawa ziarnista kawa COFFEE LAB CONTINENTAL BLEND 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Honduras / Kolumbia
Region San Andres / Hulia
Obróbka: Mokra, suszona na słońcu
Profil sensoryczny: kakao, orzechy
Odmiany botaniczne:Typica, Caturra, Catuai
Wypalona w Warszawie kompozycja ziaren z Hondurasu i Kolumbii. Mieszanka przeznaczona przede wszystkim do ekspresów ciśnieniowych, lecz świetnie sprawdzi się też w innych metodach. W smaku przypomina dobrej jakości kakao przełamane delikatnymi nutami kwasowymi.
kawa ziarnista Kafar BRAZYLIA Monte Carmelo Espresso 250g ziarno
BRAZYLIA Monte Carmelo Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Monte Carmelo i Chapado de Ferro
Odmiana botaniczna: Mundo Novo, Paraiso
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapado de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy brazylijskie, kawa charakteryzuje się bardzo niską kwasowością. W smaku dominują deserowa czekolada i toffi, przełamane delikatnymi nutami suszonych owoców. Body jest pełne i gładkie.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte. Jednak świetnie sprawdzi się również w ekspresach przelewowych.
kawa COFFEE PLANT Chocolate Bomb Espresso 250g
COFFEE PLANT Chocolate Bomb Espresso
Brazylia Aquas Claras
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sul de Minas
Odmiana botaniczna: kilka odmian botanicznych
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Profil sensoryczny:mleczna czekolada, pralina czekoladowa, migdał, rodzynki
Do skomponowania mieszanki wykorzystano najwyższej jakości ziarna z farmy, kompozycja natomiast przeznaczona jest do metod ciśnieniowych. Kawa idealnie nada się zarówno pod espresso, kawy czarne, jak i mleczne. W smaku dominuje intensywna mleczna czekolada, ale jest przełamana delikatnymi nutami rodzynek i migdałów. Napar praktycznie pozbawiony jest kwasowości.
kawa ziarnista Pura Vita RAFFAELLO 1000g
Pura Vita RAFFAELLO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: średnia
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Brescia, Lombardia
Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii i Nikaragui oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Średniowysokie body i dobrze wyczuwalna słodycz doskonale sprawdzą się jako łagodna baza do kaw mlecznych, ale kawa zadowoli też smakoszy espresso. Delikatna owocowa słodycz amerykańskich arabik uzupełniona jest o czekoladowy, niegoryczkowaty smak indyjskiej robusty. Subtelna domieszka robusty zapewnia też nieco większe niż w przypadku stuprocentowych arabik pobudzenie, doskonale sprawdzi się jako popołudniowa kawa.
Gimoka ARMONIOSO 1000g
Gimoka ARMONIOSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: ARABICA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia
Harmonijna i zbalansowana w smaku kawa. Delikatna mieszanka arabik wypalona w średnim stopniu, przywodzi na myśl smak czekolady i karmelu.
kawa ziarnista Bazzara DODICIGRANCRU 250g
Bazzara DODICIGRANCRU 250g
Skład:
Jamaica Blue Mountain, Puerto Rico Yauco Selecto, Santo Domingo Barahona AAA, Meksyk Altura Superior, Honduras SHG Marcala, Kostaryka SHB Tarrazu, Salvador Pacamara Gigante, Gwatemala Antigua Pastores, Nikaragua Matagalpa Cavallino, Brazylia Sul De Minas Pergamino, Indie Plantation Peaberry Bababudan, Etiopia Sidamo Lavado.
W smaku wyczuwalne są nuty korzenne migdałowe i rumowe. Wyczuć można również aromaty kwiatowe oraz liści tytoniu.
Bazzara Dodicigrancru to znakomita baza do espresso. Jest to mieszanka 12 różnych odmian najlepszych arabik na świecie. Staranny dobór i połączenie ziaren oraz umiejętne wypalenie sprawiają, że jest to kawa absolutnie wyjątkowa.
kawa ziarnista Kafar ETIOPIA Yirgacheffe Espresso 1000g
ETIOPIA Yirgacheffe Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Farma: Yergacheffe
Odmiana botaniczna: Mmix varietals
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji położonych w południowej Etiopii. Yirgacheffe jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy z tej części Etiopii, kawa jest bardzo kwiatowa i rześka. W smaku dominują nuty jagód. Body jest pełne i gładkie.
W połączeniu z mlekiem smakuje niemal niczym jogurt jagodowy. Jednak świetnie sprawdzi się również w kawach czarnych na podwójnej dozie.
Opakowanie kawy może być kolorowe lub czarne z kolorową naklejką - palarnia rotuje opakowaniami.
kawa Meseta GRAN AROMA 250g mielona
MesetaGRAN AROMA
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
Skład: 25% ARABICA / 75% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania
Profil smakowy
Klasyczny smak espresso i idealna mieszanka również na szybkie poranne przygotowanie w moce. Znakomicie kremowa, rozpływając się po języku pobudza umysł i ducha. Łagodzi zimowe wczesne poranki i orzeźwia w letnie popołudnia.
kawa ziarnista Caffen DELIZIA 1000g
Caffen Delizia
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Neapol, Kampania
Profil smakowy
Słodyczą obejmuje wszystkie zmysły, przywołując na myśl ciepło wieczorów południa Włoch. Dodatek Robusty podkreśla krągły bukiet Arabik, w który każdy miłośnik ciemniej palonych ziaren prosto z Neapolu może zagłębiać się bez końca czy to w espresso czy cappuccino.
kawa ziarnista Mokito ROSSO 1000g
Mokito ROSSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 40% ARABICA / 60% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia
Profil smakowy
Mieszanka Arabik uzupełniona Robustą (Kapi Royal). W tym wybitnym połączeniu wielką zaletę stanowią dominujące nuty orzechowe i czekoladowe. Wyrafinowanie smakowe z bardzo intensywnym aromatem i niezwykle miłym wspomnieniem w postaci długo utrzymującego się posmaku. Świetna w postaci pierwszego w ciągu dnia doppio jak i popołudniowego cappuccino.
kawa ziarnista Mokito ORO 1000g
Mokito ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA
Zawartość kofeiny: wysoka
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia
Profil smakowy
Bardzo ciekawe połączenie kilku specjalnych odmiany najdroższej robusty i 2 odmian arabiki. Mocne kawowe pobudzenie bez śladu kwaskowatości. Świetna opcja jako podstawa do cappuccino.