HARD BEANS
( ilość produktów: 42 )![kawa Hard Beans GRYFNY KAFYJ 1000g | ESPRESSO](/pol_il_kawa-Hard-Beans-GRYFNY-KAFYJ-1000g-ESPRESSO-4169.jpg)
kawa Hard Beans GRYFNY KAFYJ 1000g | ESPRESSO
GRYFNY KAFYJ BLEND
Skład: 75% Arabica/25% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kawa wypalana przez opolską palarnię Hard Beans specjalnie dla Cafe Silesia z myślą o espresso. Kompozycja ziaren Brazylia Campo Das Vertentes (55%), Peru Cajamarca SHB+ (20%) oraz wietnamskiej Robusty (25%) - doskonale zbalansowany smak i aromat poszczególnych odmian pozwala na osiągnięcie naparu umiarkowanie słodkiego, z niską kwasowością, o umiarkowanej zawartości kofeiny. W profilu sensorycznym pojawiają się nuty deserowej czekolady, nugatu i orzecha włoskiego.
Kawa dedykowana specjałom kawowym na bazie espresso - sprawdzi się zarówno kawach krótkich, jak i kawach mlecznych; mleko nie przytłoczy smaku samej kawy.
![kawa Hard Beans ALPACA BLEND 250g ziarnista](/pol_il_kawa-Hard-Beans-ALPACA-BLEND-250g-ziarnista-666.jpg)
kawa Hard Beans ALPACA BLEND 250g ziarnista
ALPACA BLEND
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia (40%), Gwatemala (30%), Etiopia (30%) |
---|---|
Region: | Santa Barbara, Campo das Vertentes, Sidama |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural, washed |
Nuty smakowe: | czarna herbata, migdałów, grejpfruta |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Mieszaka trzech arabik jakości speciality: Brazylia Campo Das Vertentes, Gwatemala Mario Recinos oraz Etiopia Daye Bensa. W połączeniu dostajemy słodką mieszankę pod espresso, wyraziście owocową z dominującymi nutami czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta.
![kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 1000g ESPRESSO](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-BRAZYLIA-Samambaia-Yellow-Bourbon-1000g-ESPRESSO-1535.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 1000g ESPRESSO
BRAZYLIA SAMAMBAIA YELLOW BOURBON ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sul de Minas
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: pulped natural
Przeznaczenie: Espresso
Jest to nowa odsłona znanej już kawy Brazylia Samambaia. Tym razem wypalona w sposób, który docenią miłośnicy orzeźwiającego espresso.
Ziarna pochodzą z farmy Sambaya, której właścicielem jest Henrique Dias Cambraia. Dzięki bardzo korzystnej lokalizacji plantacji, oraz skutecznemu zarządzaniu, ścisłej kontroli jakości, ciągłemu doskonaleniu, a także oczywiście zaangażowaniu całego zespołu, otrzymujemy naprawdę wyjątkowy produkt.
Na plantacji znajduje się także specjalnie wydzielony teren, na którym Henrique eksperymentuje z nowymi odmianami i gatunkami krzewów, których jakość wielokrotnie została nagrodzona, między innymi otrzymały prestiżową nagrodę Cup of Excellence.
Napar charakteryzuje się nugatową słodyczą oraz orzechowymi nutami uzupełnionymi delikatną kwasowością jabłek.
Znakomicie smakuje także z dodatkiem mleka.
![kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 2.0 250g ESPRESSO](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-TOUCAN-BLEND-2-0-250g-ESPRESSO-3321.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 2.0 250g ESPRESSO
Toucan Blend
Skład: 80% Arabica/20% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka, która doskonale komponuje się z mlekiem tworząc niezapomniane mleczne specjały takie jak cappuccino czy late. Znakomicie sprawdzi się zarówno w ekspresach kolbowych jak i automatycznych, ale znakomicie smakuje także przygotowana w kawiarce. Jest to znakomicie zbilansowana kawa o bardzo niskiej kwasowości. W smaku wyczuwalne są nuty nuty gorzkiej czekolady, orzechów włoskich oraz ciasta biszkoptowego. Niewielka domieszka wysokogatunkowej robusty nadaje mieszance mocy i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała propozycja jako kawa śniadaniowa w domu lub biurze
![kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 250g ESPRESSO](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-TOUCAN-BLEND-250g-ESPRESSO-3322.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 250g ESPRESSO
Toucan Blend
Skład: 70% Arabica/30% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka skomponowana głównie z myślą o kawach mlecznyh jak cappuccino czy late. W smaku dominują nuty czekolady deserowej, orzechów włoskich oraz marcepanu. Znakomicie sprawdzi się zarówno w ekpspresach kolbowych jak i automatycznych, ale znakomicie smakuje także przygotowana w kawiarce. 30% domieszka robusty nadaje mieszance mocy i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała propozycja jako kawa śniadaniowa w twoim domu lub biurze
![kawa Hard Beans BRAZYLIA CAMPO 500g | PRZELEW](/pol_il_kawa-Hard-Beans-BRAZYLIA-CAMPO-500g-PRZELEW-3750.jpg)
kawa Hard Beans BRAZYLIA CAMPO 500g | PRZELEW
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.
![kawa Hard Beans GRYFNY KAFYJ 250g | ESPRESSO](/pol_il_kawa-Hard-Beans-GRYFNY-KAFYJ-250g-ESPRESSO-4170.jpg)
kawa Hard Beans GRYFNY KAFYJ 250g | ESPRESSO
GRYFNY KAFYJ BLEND
Skład: 75% Arabica/25% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kawa wypalana przez opolską palarnię Hard Beans specjalnie dla Cafe Silesia z myślą o espresso. Kompozycja ziaren Brazylia Campo Das Vertentes (55%), Peru Cajamarca SHB+ (20%) oraz wietnamskiej Robusty (25%) - doskonale zbalansowany smak i aromat poszczególnych odmian pozwala na osiągnięcie naparu umiarkowanie słodkiego, z niską kwasowością, o umiarkowanej zawartości kofeiny. W profilu sensorycznym pojawiają się nuty deserowej czekolady, nugatu i orzecha włoskiego.
Kawa dedykowana specjałom kawowym na bazie espresso - sprawdzi się zarówno kawach krótkich, jak i kawach mlecznych; mleko nie przytłoczy smaku samej kawy.
![Hard Beans NITRO- COLD BREW CLASSIC 200 ML](/pol_il_Hard-Beans-NITRO-COLD-BREW-CLASSIC-200-ML-4632.jpg)
Hard Beans NITRO- COLD BREW CLASSIC 200 ML
Hard Beans NITRO- COLD BREW CLASSIC
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii. Sposób parzenia kawy i dodatek azotu wyciągnęły z klasycznego ziarna jeszcze więcej smaków i doznań dając nam krągły smak czekolady mlecznej i suszonych owoców.
Pojemność: 200 ml
Skład:woda, kawa arabika (Brazylia) 9%, inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 90mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
![kawa Hard Beans ALPACA BLEND 1000g ziarnista](/pol_il_kawa-Hard-Beans-ALPACA-BLEND-1000g-ziarnista-665.jpg)
kawa Hard Beans ALPACA BLEND 1000g ziarnista
ALPACA BLEND
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia (40%), Gwatemala (30%), Etiopia (30%) |
---|---|
Region: | Santa Barbara, Campo das Vertentes, Sidama |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural, washed |
Nuty smakowe: | czarna herbata, migdałów, grejpfruta |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Mieszaka trzech arabik jakości speciality: Brazylia Campo Das Vertentes, Gwatemala Mario Recinos oraz Etiopia Daye Bensa. W połączeniu dostajemy słodką mieszankę pod espresso, wyraziście owocową z dominującymi nutami czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta.
![kawa ziarnista Hard Beans GORILLA BLEND 250g ESPRESSO](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-GORILLA-BLEND-250g-ESPRESSO-668.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans GORILLA BLEND 250g ESPRESSO
Gorilla Blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład szczegółowy:
75% Peru Cajamarca SHB
Kraj Pochodzenia: Peru,
Region: Jaen, Cajamarca,
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica,
Metoda obróbki: Washed.
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Region: Santa Barbara
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Caturra
Metoda obróbki: Washed.
Starannie skomponowana mieszanka o złożonym, znakomicie zbilansowanym smaku i średnim body. Wyczuwalna jest delikatna kwasowość, dopełniona słodyczą. Pełnię smaku i aromatu wydobędziemy z tej kawy zaparzając ją w ekspresie kolbowym lub kawiarce. Znakomicie komponuje się z mlekiem, tworząc delikatne mleczne kompozycje. W smaku można wyczuć nuty orzechy włoskie, suszone śliwki, karmel.
![kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 250g PRZELEW](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-BRAZYLIA-Samambaia-Yellow-Bourbon-250g-PRZELEW-1452.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 250g PRZELEW
BRAZYLIA SAMAMBAIA YELLOW BOURBON
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Sul de Minas
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: pulped natural
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Ziarna pochodzą z plantacji Sambaya, której właścicielem jest Henrique Dias Cambraia. Plantacja jest bardzo korzystnie zlokalizowana, co w połączeniu ze sprawnym i skutecznym zarządzaniem, ścisłej kontroli jakości i ciągłym szkoleniom, oraz oczywiście zaangażowaniem całego zespołu, daje wyjątkowy produkt. Kawa odznacza się nietypowym dla kaw brazylijskich profilem smakowym. Wyróżnia się herbacianym charakterem oraz znakomitym balansem pomiędzy słodyczą i owocową kwasowością. W smaku można wyczuć nuty ciasteczek, krówek i czerwonych jabłek.
![kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 250g ESPRESSO](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-BRAZYLIA-Samambaia-Yellow-Bourbon-250g-ESPRESSO-1534.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 250g ESPRESSO
BRAZYLIA FAZENDA SAMAMBAIA YELLOW BOURBON ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Campo des Vertentes
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: pulped natural
Przeznaczenie: Espresso
Jest to nowa odsłona znanej już kawy Brazylia Samambaia. Tym razem wypalona w sposób, który docenią miłośnicy orzeźwiającego espresso.
Ziarna pochodzą z farmy Sambaya, której właścicielem jest Henrique Dias Cambraia. Dzięki bardzo korzystnej lokalizacji plantacji, oraz skutecznemu zarządzaniu, ścisłej kontroli jakości, ciągłemu doskonaleniu, a także oczywiście zaangażowaniu całego zespołu, otrzymujemy naprawdę wyjątkowy produkt.
Na plantacji znajduje się także specjalnie wydzielony teren, na którym Henrique eksperymentuje z nowymi odmianami i gatunkami krzewów, których jakość wielokrotnie została nagrodzona, między innymi otrzymały prestiżową nagrodę Cup of Excellence.
Napar charakteryzuje się nugatową słodyczą oraz orzechowymi nutami uzupełnionymi delikatną kwasowością jabłek.
Znakomicie smakuje także z dodatkiem mleka.
![kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 2.0 1000g ESPRESSO](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-TOUCAN-BLEND-2-0-1000g-ESPRESSO-1883.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 2.0 1000g ESPRESSO
Toucan Blend
Skład: 80% Arabica/20% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka, która doskonale komponuje się z mlekiem tworząc niezapomniane mleczne specjały takie jak cappuccino czy late. Znakomicie sprawdzi się zarówno w ekspresach kolbowych jak i automatycznych, ale znakomicie smakuje także przygotowana w kawiarce. Jest to znakomicie zbilansowana kawa o bardzo niskiej kwasowości. W smaku wyczuwalne są nuty nuty gorzkiej czekolady, orzechów włoskich oraz ciasta biszkoptowego. Niewielka domieszka wysokogatunkowej robusty nadaje mieszance mocy i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała propozycja jako kawa śniadaniowa w domu lub biurze
![kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 1000g PRZELEW](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-BRAZYLIA-Samambaia-Yellow-Bourbon-1000g-PRZELEW-2010.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 1000g PRZELEW
SAMAMBAIA Yellow Bourbon
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Campo das Vertentes
Wysokość upraw: 1200 m.n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Brazylia Samambaia to niezwykle uniwersalna, bardzo przyjemna kawa. O doskonale zbilansowanym smaku. Ze względu na swój charakter, sprawdzi się w różnych metodach alternatywnego zaparzania kawy takich jak dripper, Chemex czy Aeropress, ale również ekspresy przelewowe. Dzięki niskiej kwasowości, docenią ją zarówno osoby rozpoczynające swoją przygodę z alternatywnymi metodami przenia, jak i bardziej doświadczeni home bariści.
Suchy aromat przywodzi na myśl ciasteczka oraz orzechy nerkowca. Natomiast po zaparzeniu, w smaku pojawiają się nuty czerwonych jabłek, orzechowych ciasteczek oraz krówek.
![kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 1000g PRZELEW](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-PERU-Cajamarca-SHB-1000g-PRZELEW-2034.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 1000g PRZELEW
Peru Cajamarca SHB 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Region: Jaen, Cajamarca
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Typica, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Klasyczna (ale na pewno nie nudna) kawa przeznaczona do zaparzania metodami alternatywnymi takimi jak dripper, Chemex czy Aeropress. Znakomicie zbilansowana, o średnim body. W smaku delikatna, przyjemna kwasowość cytrusów doskonale współgra ze słodyczą karmelu.
![kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 1000g Espresso](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-BRAZYLIA-CAMPO-DAS-VERTENTES-1000g-Espresso-2419.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 1000g Espresso
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.
![kawa ziarnista Hard Beans Polska Parzucha 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-Polska-Parzucha-250g-3009.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans Polska Parzucha 250g
Polska Parzucha
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g
Ukłon w stronę zagorzałych tradycjonalistów, czyli polska klasyka ale w nowoczesnym, bardziej wyrafinowanym wydaniu. Jest to kawa stworzona przede wszystkim do przygotowania tzw. Zalewajki.
Starannie dobrana kompozycja znakomitych ziaren arabik z pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zachwyci każdego wysokim body oraz zbilansowanym smakiem o dominującej słodyczy dopełnionej delikatną kwasowością. Wyczuwalne są nuty orzechów włoskich i czekolady.
![kawa Hard Beans TOUCAN BLEND 3.0 1000g ESPRESSO](/pol_il_kawa-Hard-Beans-TOUCAN-BLEND-3-0-1000g-ESPRESSO-3026.jpg)
kawa Hard Beans TOUCAN BLEND 3.0 1000g ESPRESSO
Toucan Blend 3.0.
Skład: 50% Arabica/50% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kolejna już odsłona mieszanki arabiki z robustą z palarni Hard Beans, tym razem z jeszcze większą domieszką robusty w porównaniu do swoich poprzedniczek. Mieszanka, która doskonale komponuje się z mlekiem tworząc niezapomniane mleczne specjały takie jak cappuccino czy latte. Znakomicie sprawdzi się zarówno w ekspresach kolbowych, jak i automatycznych, ale znakomicie smakuje także przygotowana w kawiarce. Jest to znakomicie zbilansowana kawa o bardzo niskiej kwasowości. W smaku wyczuwalne są nuty nuty gorzkiej czekolady i orzechów włoskich. Spora domieszka wysokogatunkowej robusty nadaje mieszance mocy i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała propozycja jako kawa śniadaniowa w domu lub biurze.
![kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 1000g Przelew](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-BRAZYLIA-CAMPO-DAS-VERTENTES-1000g-Przelew-3119.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 1000g Przelew
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.
![kawa ziarnista Hard Beans Polska Parzucha 500g](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-Polska-Parzucha-500g-3349.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans Polska Parzucha 500g
Polska Parzucha
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g
Ukłon w stronę zagorzałych tradycjonalistów, czyli polska klasyka ale w nowoczesnym, bardziej wyrafinowanym wydaniu. Jest to kawa stworzona przede wszystkim do przygotowania tzw. Zalewajki.
Starannie dobrana kompozycja znakomitych ziaren arabik z pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zachwyci każdego wysokim body oraz zbilansowanym smakiem o dominującej słodyczy dopełnionej delikatną kwasowością. Wyczuwalne są nuty orzechów włoskich i czekolady.
![kawa ziarnista Hard Beans Polska Parzucha 1000g](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-Polska-Parzucha-1000g-3360.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans Polska Parzucha 1000g
Polska Parzucha
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g
Ukłon w stronę zagorzałych tradycjonalistów, czyli polska klasyka ale w nowoczesnym, bardziej wyrafinowanym wydaniu. Jest to kawa stworzona przede wszystkim do przygotowania tzw. Zalewajki.
Starannie dobrana kompozycja znakomitych ziaren arabik z pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zachwyci każdego wysokim body oraz zbilansowanym smakiem o dominującej słodyczy dopełnionej delikatną kwasowością. Wyczuwalne są nuty orzechów włoskich i czekolady.
![kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 500g Espresso](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-BRAZYLIA-CAMPO-DAS-VERTENTES-500g-Espresso-3895.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 500g Espresso
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.
![Hard Beans KOLUMBIA La Primavera 250g](/pol_il_Hard-Beans-KOLUMBIA-La-Primavera-250g-4501.jpg)
Hard Beans KOLUMBIA La Primavera 250g
KOLUMBIA La Primavera
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Hulia |
Wysokość upraw: | 1800m.n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Pink Bourbon |
Obróbka: | Semi washed |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Cytrusowa, soczysta, orzeźwiająca i lekka w smaku kawa o wyrazistej kwasowości. Wspomnienie lata prosto z Kolumbii!
W profilu sensorycznym wyczuwalne nuty czerwonego jabłka, pomarańczy i migdałów.
![kawa Hard Beans KOLUMBIA El Vergel DECAF Natural 250g](/pol_il_kawa-Hard-Beans-KOLUMBIA-El-Vergel-DECAF-Natural-250g-4535.jpg)
kawa Hard Beans KOLUMBIA El Vergel DECAF Natural 250g
KOLUMBIA El Vergel DECAF Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region:Tolima
Wysokość upraw:1450 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Red & Yellow Caturra
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Kolejna wersja Kolumbii El Vergel w wersji bezkofeinowej w wykonaniu opolskiego Hard Beans. Tym razem ziarna zostały obrobione metodą natural, co wzmocniło słodycz naparu. W profilu sensorycznym królują nuty truskawek, pomarańczy i marakui.
![kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 1000g ESPRESSO](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-TOUCAN-BLEND-1000g-ESPRESSO-1226.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans TOUCAN BLEND 1000g ESPRESSO
Toucan Blend
Skład: 70% Arabica/30% Robusta
Średniazawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka skomponowana głównie z myślą o kawach mlecznyh jak cappuccino czy late. W smaku dominują nuty czekolady deserowej, orzechów włoskich oraz marcepanu. Znakomicie sprawdzi się zarówno w ekpspresach kolbowych jak i automatycznych, ale znakomicie smakuje także przygotowana w kawiarce. 30% domieszka robusty nadaje mieszance mocy i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała propozycja jako kawa śniadaniowa w twoim domu lub biurze
![Hard Beans HONDURAS Katia Duke Natural 250g](/pol_il_Hard-Beans-HONDURAS-Katia-Duke-Natural-250g-4159.jpg)
Hard Beans HONDURAS Katia Duke Natural 250g
HONDURAS Katia Duke Natural
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Honduras
Region: Copan Ruinas
Wysokość upraw: 1300 m.n.p.m
Odmiana botaniczna: Catuai, Obata
Metoda obróbki: Natural
Kraj pochodzenia: | Honduras |
---|---|
Region: | Copan Ruinas |
Odmiana botaniczna: | Obata, Catuai |
Wysokość upraw: | 1300 m.n.p.m. |
Obróbka: | Natural |
Profil: | Czekolada, toffi, pomarańcza, czerwona porzeczka |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Plantację San Isidro założył Adan Duke w 1975r. przez . Zlokalizowana jest na niezwykle malowniczych zboczach górskich na południe od Copán Ruinas w Hondurasie. Region ten zapewnia bardzo żyzne gleby i doskonałe warunki do uprawy kawy. Cała plantacja obejmuje powierzchnię 335ha, z czego 27ha jest przeznaczonych pod uprawę kawy, a resztę zajmuje pierwotny las zapewniający 3 źródła wody, które zaopatrują farmę w wodę pitną przez cały rok.
Jest to intensywne owocowa kawa o wyczuwalnej kwasowości, uzupełnionej słodyczą. W smaku wyczuć można nuty czekolady, toffi, pomarańczy, czerwonej porzeczki.
![Hard Beans NITRO- EXTRA KICK 200 ML](/pol_il_Hard-Beans-NITRO-EXTRA-KICK-200-ML-4633.jpg)
Hard Beans NITRO- EXTRA KICK 200 ML
Hard Beans NITRO- EXTRA KICK
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii. Napój wzmocniony dodatkiem trzcinowego cukru, co podkręca zarówno smak, jak i efekt pobudzający.
Pojemność: 200 ml
Skład:woda, kawa arabika (Brazylia) 9,5%, cukier, inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 90mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
![Hard Beans NITRO- VEGAN CARAMEL LATTE 200 ML](/pol_il_Hard-Beans-NITRO-VEGAN-CARAMEL-LATTE-200-ML-4634.jpg)
Hard Beans NITRO- VEGAN CARAMEL LATTE 200 ML
Hard Beans NITRO- VEGAN CARAMEL LATTE
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii. Do kawy dodano napój owsiany i karmel, dzięki czemu otrzymujemy wegańskie, naturalnie słodkie latte.
Pojemność: 200 ml
Skład:kawa cold brew (60,3%), (woda, kawa arabika [Brazylia]), napój owsiany (31,16%), (woda, owies, olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól morska, witamina E, witamina B6, witamina B2, witamina A, kwas foliowy, witamina D, witamina B12), syrop karmelowy (5,65%), (karmelizowany cukier, woda, kwas cytrynowy), cukier, inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 60mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
![Hard Beans NITRO- VEGAN FLAT WHITE 200 ML](/pol_il_Hard-Beans-NITRO-VEGAN-FLAT-WHITE-200-ML-4635.jpg)
Hard Beans NITRO- VEGAN FLAT WHITE 200 ML
Hard Beans NITRO- VEGAN FLAT WHITE
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii. Do kawy dodano napój owsiany - delikatna, słodka kawa o długim i przyjemnym czekoladowym finiszu.
Pojemność: 200 ml
Skład:kawa cold brew (62,45%) (woda, kawa arabika [Brazylia]), napój owsiany (35,4%) (woda, owies, olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól morska, witamina E, witamina B6, witamina B2, witamina A, kwas foliowy, witamina D, witamina B12), cukier, inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 60mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
![kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 250g | PRZELEW](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-BRAZYLIA-CAMPO-DAS-VERTENTES-250g-PRZELEW-4158.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 250g | PRZELEW
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.
![kawa ziarnista Hard Beans GORILLA BLEND 1000g ESPRESSO](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-GORILLA-BLEND-1000g-ESPRESSO-667.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans GORILLA BLEND 1000g ESPRESSO
Gorilla Blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład szczegółowy:
75% Peru Cajamarca SHB
Kraj Pochodzenia: Peru,
Region: Jaen, Cajamarca,
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica,
Metoda obróbki: Washed.
Kraj Pochodzenia: Uganda
Region: Rwenzori Mountain Range,
Wysokość upraw: 900-1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: SL14, SL28,, Catimor
Metoda obróbki:Natural.
Starannie skomponowana mieszanka o złożonym, znakomicie zbilansowanym smaku i średnim body. Wyczuwalna jest delikatna kwasowość, dopełniona słodyczą. Pełnię smaku i aromatu wydobędziemy z tej kawy zaparzając ją w ekspresie kolbowym lub kawiarce. Znakomicie komponuje się z mlekiem, tworząc delikatne mleczne kompozycje. W smaku można wyczuć nuty orzechy włoskie, suszone śliwki, karmel.
![kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 1000g ESPRESSO](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-PERU-Cajamarca-SHB-1000g-ESPRESSO-1342.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 1000g ESPRESSO
Peru Cajamarca SHB 1kg
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Region: Jaen, Cajamarca
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Typica, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: Espresso
Ziarna pochodzące z Peru, wypalone w taki sposób, aby pełnię swojego smaku i aromatu rozwinąć po zaparzeniu w ekspresie kolbowym lub kawiarce. W filiżance możemy oczekiwać znakomicie zbalansowanego w smaku naparu. Delikatną kwasowość owoców cytrusowych, doskonale równoważy słodycz karmelu. Pozostawia po sobie przyjemny, odświeżający posmak.
![kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 250g Espresso](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-BRAZYLIA-CAMPO-DAS-VERTENTES-250g-Espresso-2418.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES 250g Espresso
BRAZYLIA CAMPO DAS VERTENTES
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 900 - 1300 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai |
Obróbka: | natural |
Nuty smakowe: | Nugat, czekolada, suszona figa |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe: espresso, kawiarka |
Zielone ziarno zostało zakupione zgodnie z zasadami Direct Trade. Oznacza to przede wszystkim zakup surowca pozyskanego w zrównoważony sposób bezpośrednio od plantatora. Przekłada się to nie tylko na najwyższą jakość kawy, ale również pełną transparentość samej kawy oraz jej uprawy. Ziarna z plantacji to palarni transportowane są w specjalnych workach Specialty Coffee Bags zaprojektowanych przez Universidade Federal De Lavras oraz BSCA Cafes Especiais Do Brasil. Bezpośrednio przekłada się to na jeszcze wyższą jakość produktu finalnego - czyli lepszą filiżankę kawę.
Jest to klasyczna brazylijska kawa. Znakomicie zrównoważona, czysta, rześka, delikatnie owocowa. W filiżance możemy oczekiwać nut nugatu, czekolady oraz suszonych fig.
![kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 500g PRZELEW](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-BRAZYLIA-Samambaia-Yellow-Bourbon-500g-PRZELEW-3677.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 500g PRZELEW
SAMAMBAIA Yellow Bourbon
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 500g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Campo das Vertentes
Wysokość upraw: 1200 m.n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Brazylia Samambaia to niezwykle uniwersalna, bardzo przyjemna kawa. O doskonale zbilansowanym smaku. Ze względu na swój charakter, sprawdzi się w różnych metodach alternatywnego zaparzania kawy takich jak dripper, Chemex czy Aeropress, ale również ekspresy przelewowe. Dzięki niskiej kwasowości, docenią ją zarówno osoby rozpoczynające swoją przygodę z alternatywnymi metodami przenia, jak i bardziej doświadczeni home bariści.
Suchy aromat przywodzi na myśl ciasteczka oraz orzechy nerkowca. Natomiast po zaparzeniu, w smaku pojawiają się nuty czerwonych jabłek, orzechowych ciasteczek oraz krówek.
![Hard Beans BURUNDI Long Miles Gaharo 4 250g](/pol_il_Hard-Beans-BURUNDI-Long-Miles-Gaharo-4-250g-4351.jpg)
Hard Beans BURUNDI Long Miles Gaharo 4 250g
BURUNDI Long Miles Gaharo 4
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Burundi |
---|---|
Region: | Muramvya |
Wysokość upraw: | 1700-2100 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Zielone jabłko, grejpfrut cukier trzcinowy |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Uprawy prowadzone od 2013r. przez Bena i Kristy Carlson w ramach projektu The Long Miles mają na celu poprawę jakości kaw speciality z Burundi. Projekt współpracuje z niemal 4500 drobnymi rolnikami i skupia się wokół trzech stacji myjących: Bukeye, Heza i Ninga.
Napar soczyście cytrusowy, jednocześnie z mocno zarysowaną słodyczą.
![Hard Beans KOLUMBIA Tolima Guava Banana 250g](/pol_il_Hard-Beans-KOLUMBIA-Tolima-Guava-Banana-250g-4405.jpg)
Hard Beans KOLUMBIA Tolima Guava Banana 250g
KOLUMBIA Tolima Guava Banana
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Tolima |
Wysokość upraw: | 1350 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Red & Yellow Caturra |
Obróbka: | Natural anaerobic |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa poddana została obróbce natural anareobic (fermentacja beztlenowa), która nadaje jej intensywność, kwasowość i kremową teksturę.
W profilu sensorycznym wyczuwalne czerwone owoce, czekolada.
![Hard Beans Brazylia Fazenda Samambaia Yellow Catucai Natural In Pile 250g](/pol_il_Hard-Beans-Brazylia-Fazenda-Samambaia-Yellow-Catucai-Natural-In-Pile-250g-4536.jpg)
Hard Beans Brazylia Fazenda Samambaia Yellow Catucai Natural In Pile 250g
Brazylia Fazenda Samambaia Yellow Catucai Natural In Pile
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 1200 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Yellow Catucai |
Obróbka: | Natural in a pile |
Profil sensoryczny: | Karmel, pieczona brzoskwinia, czereśnia |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jasno palone ziarna arabiki odmiany Yellow Catuai, które rosną na wysokości 1200 m n.p.m. w regionie Campo das Vertentes przechodzące obróbkę metodą natural, ale po uprzednim ułożeniu owoców kawowca na betonowym patio nie na jednej warstwie, lecz w stosach (“piles”) o wysokości około 30-40 cm.
Palarnia zaleca nieco grubsze mielenie i odpowiednio dłuższy czas ekstrakcji.
![Hard Beans KOLUMBIA Los Rosales Taza Platino 250g](/pol_il_Hard-Beans-KOLUMBIA-Los-Rosales-Taza-Platino-250g-4537.jpg)
Hard Beans KOLUMBIA Los Rosales Taza Platino 250g
KOLUMBIA Los Rosales Taza Platino
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Acevedo, Hulia |
Wysokość upraw: | 1600 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Pink Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa Kolumbia Los Rosales wygrała w 2024 roku prestiżowy konkurs Taza Platino organizowany przez kooperatywę Cafefihuila.
W profilu sensorycznym wyczuwalne kwiaty, cytrusy, kajmak.
![Hard Beans NITRO- TONIC COLD BREW 200 ML](/pol_il_Hard-Beans-NITRO-TONIC-COLD-BREW-200-ML-4631.jpg)
Hard Beans NITRO- TONIC COLD BREW 200 ML
Hard Beans NITRO- TONIC COLD BREW
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii i wymieszał ją z cytrusowym tonikiem. Finalnie możemy się delektować orzeźwiającym, lekko kwasowym napojem z nutą chininowej goryczki.
Pojemność: 200 ml
Skład: tonik (woda, syrop tonik [skarmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, wyciąg kory chinowca, polski miód pszczeli, skórka z cytryny i limonki]), kawa cold brew (24%) (woda, kawa arabika [Brazylia]), regulator kwasowości – kwas cytrynowy. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 25mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
![kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 250g PRZELEW](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-PERU-Cajamarca-SHB-250g-PRZELEW-3307.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 250g PRZELEW
Peru Cajamarca SHB 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Region: Jaen, Cajamarca
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Typica, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Klasyczna (ale na pewno nie nudna) kawa przeznaczona do zaparzania metodami alternatywnymi takimi jak dripper, Chemex czy Aeropress. Znakomicie zbilansowana, o średnim body. W smaku delikatna, przyjemna kwasowość cytrusów doskonale współgra ze słodyczą karmelu.
![Hard Beans GWATEMALA San Martin Jilotepeque Washed 250g](/pol_il_Hard-Beans-GWATEMALA-San-Martin-Jilotepeque-Washed-250g-3973.jpg)
Hard Beans GWATEMALA San Martin Jilotepeque Washed 250g
GWATEMALA San Martin Jilotepeque Washed
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | San Martín Jilotepeque |
Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Bourbon, Typica, Caturra, Catuai |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Syrop klonowy, pistacje, jabłko |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jasno palone ziarna arabiki rosnące na wysokości około 1800 m n.p.m. w departamencie Chimaltenango, w pobliżu miasta San Martin Jilotepeque. Kawa z tego regionu pochodzi od małych producentów i obrabiana jest w mokrym młynie o nazwie „Beneficio Catalan”.
W naparze pojawiają się nuty syropu klonowego, jabłek i pistacji.
![kawa Hard Beans KOLUMBIA El Vergel DECAF 250g](/pol_il_kawa-Hard-Beans-KOLUMBIA-El-Vergel-DECAF-250g-4161.jpg)
kawa Hard Beans KOLUMBIA El Vergel DECAF 250g
KOLUMBIA El Vergel DECAF
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region:Tolima
Wysokość upraw:1450 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Red & Yellow Caturra
Metoda obróbki: Sugarcane Decaf
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Kofeina z ziaren wyciągana jest przy użyciu metody Sugarcane - jednego z najdelikatniejszych sposobów dekofeinizacji, który jest szybki, ekologiczny i świetnie zachowuje smak kawy. W smaku królują nuty czerwonych owoców i przypraw.