KAWA DO EKSPRESU PRZELEWOWEGO

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Tropik 1000g

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Tropik 250g

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Tropik 500g

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Owoc 250g

kawa ziarnista HAYB Się Przelewa Owoc 500g

kawa ziarsinta HAYB Się Przelewa Owoc 1000g

kawa mielona Costa Coffee BRIGHT BLEND 200g

kawa Hard Beans BRAZYLIA CAMPO 500g | PRZELEW

kawa Hard Beans Polska Parzucha 250g mielona

kawa Hard Beans Polska Parzucha 500g mielona

kawa Hard Beans Polska Parzucha mielona 1000g

Kawa mielona Etno Cafe Domowa Mielona Yellow Bourbon 0,25 kg

kawa ziarnista Agust Evo ETIOPIA SIDAMO 250g

kawa ziarnista Agust Evo INDONEZJA BATUR 250g

kawa ziarnista Agust Evo RISERVA 100% arabica 1000g

kawa ziarnista Agust Evo RISERVA 100% arabica 250g

kawa ziarnista Agust Evo SALWADOR SAN LUIS 250g

kawa ziarnista Agust Evo TANZANIA NGILA 250g
Szukasz ciekawych mieszanek kawy do ekspresu przelewowego? Chcesz w łatwy i szybki sposób przygotowywać pobudzający napój, jednak zależy Ci na wydobywaniu z ziaren możliwie najwięcej aromatu? Sprawdź dostępne produkty w Cafe Silesia i zachwyć się niebywałym smakiem kawy przelewowej.
Kawa do ekspresu przelewowego – jak stosować?
Kawa do ekspresu przelewowego wykorzystywana jest za pomocą tzw. zjawiska filtracji cieczy. Jest to zupełnie inne działanie niż to, jakie stosowane jest w przypadku ekspresów ciśnieniowych. Aby zaparzyć kawę przelewową, w odpowiednie miejsce urządzenia do tego przeznaczonego, należy włożyć filtr, a następnie wsypać świeżo zmielone ziarna. Trzeba również pamiętać o napełnieniu pojemnika na wodę. Ostatnim krokiem jest włączenie ekspresu, tak aby woda została przepompowana do wylewki, z której spłynie na zmieloną kawę przelewową. Napar skropli się do dzbanka, wydobywając z ziaren aromatyczny zapach i smak. Zalecaną proporcją kawy przelewowej jest 6 gram zmielonych ziaren przypadających na 100 mililitrów wody.
Kawa a ekspres przelewowy
Dobra kawa z ekspresu przelewowego cechuje się krystaliczną, bursztynową barwą. Istotne jest korzystanie z mieszanek świeżo palonych. Najlepiej sprawdza się kawa przelewowa, która została jasno palona. Niektóre ciemno palone ziarna mogą bowiem powodować goryczkę i dawać uczucie szorstkości na języku. Kawa do ekspresu przelewowego powinna być średnio lub jasno palona. Pierwszy rodzaj pozwala na wydobycie z ziaren słodkich nut kakao, orzechów i karmelu, drugi natomiast charakteryzuje się posmakiem owocowym. Można zdecydować się na 100% ziaren Arabiki, a w przypadku chęci uzyskania nieco mocniej pobudzającej esencji, warto sięgnąć po jej mieszanki z Robustą.
Kawa przelewowa – jaką wybrać?
Kawa przelewowa to niesamowite bogactwo smaków. Na polskim rynku dostępnych jest kilka rodzajów mieszanek, a każdy z nich cechuje się inną intensywnością aromatu, konsystencją, stopniem pobudzenia, a także nutą smakową. Świetnie nadają się do tego mieszanki speciality, jak i specjalnie przygotowane kawy do ekspresu przelewowego np. od firmy Costa Coffee.
Kawa z ekspresu przelewowego w Cafe Silesia
W sklepie internetowym Cafe Silesia proponujemy najwyższej jakości kawę przelewową dystrybuowaną od cenionych producentów takich, jak Essse czy Alps. Można tu znaleźć zarówno wersje mieszanek zmielonych, gotowych do parzenia, jak i tych w postaci pełnych ziaren. Dzięki temu każdy może zdecydować się na produkt dostosowany do własnych potrzeb i możliwości. Kawa przelewowa w Cafe Silesia – znajdź swoją ulubioną mieszankę pobudzającą!