CZEKOLADA

Agust CIOKLY BAR czekolada 1000g

Beskid Chocolate | BIAŁA Z CAFFE LATTE 40/8 60g

Beskid Chocolate | CIEMNA Z ESPRESSO 73/12 60g

Beskid Chocolate | CIEMNA Z TRUSKAWKĄ 70g

Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ 75g

Beskid Chocolate | MADAGASKAR Ambanja 50% 70g

Beskid Chocolate | MLECZNA Z FLAT WHITE 55/15 60g

Beskid Chocolate czekolada do picia MLECZNA 200g

Biała czekolada ALPS COFFEE BIANCOLAT 1000g

VARESINA czekolada 1kg

Agust CIOKLY BAR czekolada saszetka 25g

TRISMOKA saszetka białej czekolady 30g

TRISMOKA saszetka ciemnej czekolady 30g

TRISMOKA saszetka czekolady SOLONY KARMEL 30g

Beskid Chocolate | BIAŁA PISTACJOWA 70g

Beskid Chocolate | BIAŁA Z LENTILKAMI 75g

Beskid Chocolate | CIEMNA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM 70g

Beskid Chocolate | MLECZNA Z MALINĄ 70g

Beskid Chocolate | MLECZNA Z PIANKAMI 75g
Czekolada - jak jest robiona
Czekolada to prawdopodobnie najpopularniejszy na świecie cukierniczy produkt, do którego wytwarzania stosuje się miazgę kakaową oraz tłuszcz kakaowy, zwany także masłem kakaowym. Oczywiście do produkcji stosowane są również inne tłuszcze roślinne, jak również mleko w przypadku czekolady mlecznej. Miazgę kakaową i tłuszcz kakaowy uzyskuje się w drodze fermentacji, suszenia i rozcierania ziaren kakaowca. Konszowanie, czyli emulgowanie składników masy oraz odparowanie z niej nadmiaru wody jest końcowym etapem produkcji. Zajrzyjcie również na nasz blog, jeśli będziecie chcieli poznać szczegóły dotyczące tego, jak powstaje lub z czego się składa czekolada innego rodzaju jak na przykład wspaniała różowa czekolada. Jak się robi czekoladę różową dowiecie się właśnie z wpisu o różowej czekoladzie. Jest wręcz nieograniczona liczba kombinacji składników w czekoladzie. Mamy różnego rodzaju czekolady, które bardzo łatwo rozpoznać już po samym kolorze. Oprócz klasycznej czekolady zawierającej nie mniej niż 35% suchej masy kakaowej, mamy również wspomnianą już czekoladę różową oraz czekoladę białą. Poza tym jest wiele składników, które czekoladzie dodają niesamowitego charakteru, uwypuklając określone smaki. Najpopularniejsze połączenie to te z orzechami: czekolada z orzechami i najczęściej jest to czekolada z orzechami laskowymi to dowód na to, że prostota i fenomenalny smak bardzo często idą ze sobą w parze, pod warunkiem rzecz jasna, że tak jak w przypadku czekolad z naszej oferty składniki są w pełni naturalne i najwyższej jakości.
Sklep z czekoladą
Jeśli szukasz czekolady w kostkach lub czekolady na gorąco do picia po rozpuszczeniu, to w naszym sklepie znajdziesz jedno i drugie. Czekolada do rozpuszczania z naszej oferty jest czekoladą o dobrym składzie, co oczywiście oznacza, że do jej produkcji użyto wyłącznie naturalnych składników. Dlatego nasze czekolady są dla tych wszystkich tych, którzy szukają domowej czekolady bez mleka w proszku. Po zakupie i przyrządzeniu białej czekolady do picia wszyscy miłośnicy tego rodzaju rozgrzewającego gorącego gęstego napoju będą zachwyceni. Taka czekolada do picia to przepis idealny na jesienne i zimowe wieczory czy popołudnia. Co również warto odnotować w kwestii składu to to, że jest to czekolada bez oleju palmowego, a to kolejny istotny argument przemawiający za tym, że warto ją kupić. Z kolei wszystkie nasze czekolady w tabliczkach to fenomenalne doznania smakowe przy wzięciu do ust każdej kostki czekolady. W naszym sklepie czekolada gorzka, czekolada biała lub czekolada z różnego rodzaju dodatkami mają zawsze jeden wspólny mianownik: są to czekolady wyprodukowane z całkowicie naturalnych składników. Przekonacie się również, że czekolada gorzka może zdobyć wasze uznanie, nawet jeśli dotąd nie byliście fanami czekolady bez cukru.