BESKID CHOCOLADE
( ilość produktów: 18 )![Beskid Chocolate | MLECZNA Z MALINĄ 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-MLECZNA-Z-MALINA-70g-3684.jpg)
Beskid Chocolate | MLECZNA Z MALINĄ 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA Z MALINĄ
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z dodatkiem liofilizowanych malin, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, została połączona z dużymi kawałkami liofilizowanych malinami. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu, który sprawia, że jest to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, liofilizowana malina 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
![Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ 75g](/pol_il_Beskid-Chocolate-CIEMNA-Z-WISNIAMI-I-PISTACJA-75g-3688.jpg)
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ 75g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z WIŚNIAMI I PISTACJĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych wiśni oraz pistacji, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z liofilizowanymi wiśniami i chrupiącymi pistacjami. Ta czekolada rzemieślnicza to prawdziwe dzieło sztuki, które nie tylko smakuje doskonale, ale również jest pięknie prezentowane.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, pistacja 3%, liofilizowana wiśnia 2%, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
![Beskid Chocolate | BIAŁA Z LENTILKAMI 75g](/pol_il_Beskid-Chocolate-BIALA-Z-LENTILKAMI-75g-3682.jpg)
Beskid Chocolate | BIAŁA Z LENTILKAMI 75g
Beskid Chocolate | BIAŁA Z LENTILKAMI
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza czekolada biała z dodatkiem cukierków Lentilki, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Znakomita biała czekolada, zawierająca 32% kakao, została posypana kolorowymi cukierkami z czekoladowym wypełnieniem. Propozycja niezwykle słodka, atrakcyjna wizualnie. Doskonały pomysł na słodki prezent, zwłaszcza dla najmłodszych.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, lentilki 12% (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, skrobia kukurydziana, barwniki: E171, E120, E101, E133, E10, stabilizator: E414, emulgator: E322, środek glazurujący: E901, E903, E904, naturalne aromaty), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
![Beskid Chocolate | CIEMNA Z TRUSKAWKĄ 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-CIEMNA-Z-TRUSKAWKA-70g-3685.jpg)
Beskid Chocolate | CIEMNA Z TRUSKAWKĄ 70g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z TRUSKAWKĄ
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem liofilizowanych truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita, aromatyczna, ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, została połączona z dużymi kawałkami liofilizowanych truskawek. Lekko kwaskowe, słodkie truskawki nadają kompozycji świeżości i doskonale przełamują intensywny smak gorzkiej czekolady. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu, który sprawia, że jest to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
![Beskid Chocolate | MLECZNA Z PIANKAMI 75g](/pol_il_Beskid-Chocolate-MLECZNA-Z-PIANKAMI-75g-3689.jpg)
Beskid Chocolate | MLECZNA Z PIANKAMI 75g
Beskid Chocolate | MLECZNA Z PIANKAMI
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 75g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z dodatkiem pianek Marshmallow, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, udekorowana piankami Marshmallow. Doskonała jako upominek na wyjątkowe okazje.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy (masło kakaowe), pianki Marshmallow 12% (syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, woda, żelatyna, skrobia kukurydziana, barwniki: E100, E120, E131, aromaty), emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
![Beskid Chocolate | RUBY 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-RUBY-70g-3770.jpg)
Beskid Chocolate | RUBY 70g
Beskid Chocolate | RUBY 70g
Czekolada różowa
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada różowa , wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Jest to nowoczesne podejście do tradycyjnego przysmaku jakm jest czekolada. Czekolada różowa (rubinowa) jest nowym odkryciem w świecie czekolady. Nazywana jest 4 rodzajem czekolady (obok ciemnej, mlecznej i białej). Swoją wyjątkową barwę i niepowtarzalny smak zawdzięcza specjalnej recepturze, bez dodawania sztucznych barwników czy aromatów. W smaku jest intensywnie owocowa z delikatna orzeźwiającą kwasowością. Wyśmienity smak i oryginalny wygląd sprawiają, że czekolada różowa to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, lecytyna sojowa, kwasek cytrynowy, naturalny aromat waniliowy
![Beskid Chocolate | DOMINIKANA 55% z mlekiem kokosowym 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-DOMINIKANA-55-z-mlekiem-kokosowym-70g-4050.jpg)
Beskid Chocolate | DOMINIKANA 55% z mlekiem kokosowym 70g
Beskid Chocolate | DOMINIKANA 55% z mlekiem kokosowym 70g
Czekolada mleczna (darkmilk)
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna o wysokiej zawartości kakao wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada zawiera 55% kakao pochodzącego plantacji z ekologicznych upraw z Republiki Dominikany. Dzięki wysokiej zawartości kakao, czekolada charakteryzuje się niezwykle intensywnym aromatem mlecznej czekolady.
Skład: ziarno kakaowca 55% Dominikana Hispaniola, tłuszcz kakaowy, mleko kokosowe w proszku, cukier trzcinowy.
![Beskid Chocolate czekolada pitna MLECZNA 55% Belize Peini 200g](/pol_il_Beskid-Chocolate-czekolada-pitna-MLECZNA-55-Belize-Peini-200g-4114.jpg)
Beskid Chocolate czekolada pitna MLECZNA 55% Belize Peini 200g
Beskid Chocolate pitna MLECZNA 55% Belize Peini 200g
Czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao.
Opakowanie: granulki 200g
Prawdziwa gęsta, mleczna czekolada do pica na gorąco, o podwyższonej zawartości kakao (55%), wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Gęsta, słodka i aromatyczna czekolada na gorąco z pewnością poprawi nastrój w chłodniejsze dni.
Swój niepowtarzalny smak i kremową konsystencję, czekolada zawdzięcza starannie dobranej mieszance aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Belize, z regionu Peini, a także długiemu, powolnemu procesowi rafinowania i konszowana w tradycyjnym kamiennym młynie ponad 70 godzin.
Skład: ziarno kakaowca Belize Peini, cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy.
Przygotowanie
Podczas przygotowywania należy uważać aby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni cały czas powoli mieszając.
Przedstawiamy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco.
Propozycja 1
Filiżanka bardzo gęstej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka
- Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka).
- Dodaj ok. 70 gr czekolady.
- Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.
- Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2
Kubek czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek
- Przygotuj 200 ml mleka
- dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).
- Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
![Beskid Chocolate czekolada pitna MLECZNA 50% Wenezuela Caicara del Orinoco 200g](/pol_il_Beskid-Chocolate-czekolada-pitna-MLECZNA-50-Wenezuela-Caicara-del-Orinoco-200g-4115.jpg)
Beskid Chocolate czekolada pitna MLECZNA 50% Wenezuela Caicara del Orinoco 200g
Beskid Chocolate pitna 50% Wenezuela Caicara del Orinoco 200g
Czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao.
Opakowanie: granulki 200g
Prawdziwa gęsta, mleczna czekolada do pica na gorąco, o podwyższonej zawartości kakao (50%), wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Gęsta, słodka i aromatyczna czekolada na gorąco z pewnością poprawi nastrój w chłodniejsze dni.
Swój niepowtarzalny smak i kremową konsystencję, czekolada zawdzięcza starannie dobranej mieszance aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Wenezueli, z region Caicara del Orinoco, a także długiemu, powolnemu procesowi rafinowania i konszowana w tradycyjnym kamiennym młynie ponad 70 godzin.
Skład: cukier, ziarno kakaowca (Wenezuela Caicara del Orinoco), masło kakaowe, mleko w proszku pełne.
Przygotowanie
Podczas przygotowywania należy uważać aby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni cały czas powoli mieszając.
Przedstawiamy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco.
Propozycja 1
Filiżanka bardzo gęstej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka
- Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka).
- Dodaj ok. 70 gr czekolady.
- Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.
- Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2
Kubek czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek
- Przygotuj 200 ml mleka
- dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).
- Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
![Beskid Chocolate | GORZKA DRIP 70% 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-GORZKA-DRIP-70-70g-4265.jpg)
Beskid Chocolate | GORZKA DRIP 70% 70g
Beskid Chocolate | GORZKA DRIP 70% 70g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem etiopskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ziarna kakaowca Madagaskar Ambanja z dodatkiem kawy Etiopia Guji Bule Hora (14%).
Skład: ziarno kakaowca 70% (Madagaskar Ambanja), cukier trzcinowy, kawa Etiopia Guji Bule Hora (14%), masło kakaowe. Może zawierać śladowe ilości mleka, soja i orzechów.
![Beskid Chocolate | CIEMNA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-CIEMNA-Z-POMARANCZA-I-GRANATEM-70g-3819.jpg)
Beskid Chocolate | CIEMNA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM 70g
Beskid Chocolate | CIEMNA Z POMARAŃCZĄ I GRANATEM
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada ciemna połączona z egzotycznymi owocami – pomarańczą i granatem, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana ciemna czekolada, zawierająca 72% kakao, udekorowana kawałkami liofilizowanych pomarańczy i granatu. Wyśmienity smak i oryginalny wygląd sprawiają, że czekolada ciemna z dodatkwami to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, liofilizowana pomarańcza 1%, liofilizowany granat 1%, emulgator: lecytyna sojowa.
![Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-MLECZNA-FLAT-WHITE-55-70g-4262.jpg)
Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA FLAT WHITE 55% 70g
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, mleczna czekolada z dodatkiem kolumbijskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Czekolada pochodzi z Antioquii - regionu w Kolumbii słynącym z wysokojakościowego kakao. Kakaowiec został uzupełniony kawą z tego samego regionu.
Skład: ziarno kakaowca - masa kakaowa 55% Kolumbia Antioquia, masło kakaowe, kawa Kolumbia Excelso (15%). mleko pełne w proszku, cukier. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
![Beskid Chocolate | BIAŁA PISTACJOWA 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-BIALA-PISTACJOWA-70g-3681.jpg)
Beskid Chocolate | BIAŁA PISTACJOWA 70g
Beskid Chocolate | BIAŁA PISTACJOWA
Czekolada biała
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada biała z dodatkiem pasty pistacjowej, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita biała czekolada, zawierająca 32% kakao, z z dodatkiem pasty z prażonych pistacji. To właśnie jej czekolada zawdzięcza swoją ciekawą barwę.
Wyśmienity smak i oryginalny wygląd sprawiają, że czekolada biała pistacjowa to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, pistacja 12,3%, sól, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
![Beskid Chocolate | KUBA Baracoa 70% 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-KUBA-Baracoa-70-70g-3852.jpg)
Beskid Chocolate | KUBA Baracoa 70% 70g
Beskid Chocolate Kuba Baracoa 70%
Czekolada ciemna gorzka
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada gorzka o wysokiej zawartości kakao wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 72h w kamiennych młynach.
Czekolada zawiera 70% kakao pochodzącego z Kuby z regionu Baracoa. Nadaje ono czekoladzie nuty owocowego powidła, dębu, tytoniu, śmietany. Ziarno charakteryzuje się niską kwasowością i średnio-niską goryczą.
Skład: ziarno kakaowca Kuba Baracoa 70%, cukier trzcinowy nierafinowany.
![Beskid Chocolate | MLECZNA Z TRUSKAWKĄ 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-MLECZNA-Z-TRUSKAWKA-70g-3683.jpg)
Beskid Chocolate | MLECZNA Z TRUSKAWKĄ 70g
Beskid Chocolate | MLECZNA Z TRUSKAWKĄ
Czekolada mleczna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza czekolada mleczna z dodatkiem liofilizowanych truskawek, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ręcznie wyrabiana, znakomita mleczna czekolada, zawierająca 42% kakao, została połączona z kawałkami liofilizowanych truskawek. Nadają one czekoladzie nie tylko niepowtarzalnego smaku i aromatu, ale także nietuzinkowego wyglądu, który sprawia, że jest to znakomity pomysł na słodki prezent.
Skład: cukier, ziarno kakaowca, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, liofilizowana truskawka 2%, emulgator: lecytyna sojowa. Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
![Beskid Chocolate czekolada pitna GORZKA 70% Belize Peini 200g](/pol_il_Beskid-Chocolate-czekolada-pitna-GORZKA-70-Belize-Peini-200g-4116.jpg)
Beskid Chocolate czekolada pitna GORZKA 70% Belize Peini 200g
Beskid Chocolate pitna GORZKA 70% Belize Peini 200g
Czekolada gorzka
Opakowanie: granulki 200g
Idealnie gęsta, prawdziwa czekolada ciemna do picia na gorąco o wysokiej zawartości kakao (70%), wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Gęsta, słodka i aromatyczna czekolada na gorąco z pewnością poprawi nastrój w chłodniejsze dni.
Swój niepowtarzalny smak i kremową konsystencję, czekolada zawdzięcza starannie dobranej mieszance aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Belize, z regionu Peini, a także długiemu, powolnemu procesowi rafinowania i konszowana w tradycyjnym kamiennym młynie ponad 70 godzin.
Skład: ziarna kakaowca, cukier, lecytyna sojowa.
Przygotowanie
Podczas przygotowywania należy uważać aby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni cały czas powoli mieszając.
Przedstawiamy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco.
Propozycja 1
Filiżanka bardzo gęstej ciemnej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka
- Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka).
- Dodaj ok. 70 gr czekolady.
- Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.
- Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2
Kubek ciemnej czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek
- Przygotuj 200 ml mleka
- dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).
- Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
![Beskid Chocolate | GORZKA ESPRESSO 75% 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-GORZKA-ESPRESSO-75-70g-4263.jpg)
Beskid Chocolate | GORZKA ESPRESSO 75% 70g
Beskid Chocolate | GORZKA ESPRESSO 75% 70g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem gwatemalskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ziarna kakaowca Ekwador National Arriba z dodatkiem kawy Gwatemala SHB Golden Flakes of Jumay (15%).
Skład: ziarno kakaowca 75% (Ecuador National Arriba), cukier trzcinowy, kawa Gwatemala SHB Golden Flakes of Jumay 15%. Może zawierać śladowe ilości mleka, soja i orzechów.
![Beskid Chocolate | GORZKA AMERICANO 65% 70g](/pol_il_Beskid-Chocolate-GORZKA-AMERICANO-65-70g-4264.jpg)
Beskid Chocolate | GORZKA AMERICANO 65% 70g
Beskid Chocolate | GORZKA AMERICANO 65% 70g
Czekolada ciemna
Opakowanie: tabliczka 70g
Rzemieślnicza, ciemna czekolada z dodatkiem meksykańskiej kawy, wyrabiana tradycyjnymi metodami od ziarna do tabliczki w sercu Beskidu Żywieckiego.
Rafinowana i konszowana min. 48h
Ziarna kakaowca Meksyk Soconusco z dodatkiem kawy Meksyk Altura SHB EP Hidalgo Typica (15%).
Skład: ziarno kakaowca 65% (Meksyk Soconusco), cukier trzcinowy, kawa Meksyk Altura SHB EP Hidalgo Typica (15%), masło kakaowe. Może zawierać śladowe ilości mleka, soja i orzechów.