MANUFAKTURA CZEKOLADY
( ilość produktów: 15 )![Manufaktura Czekolady 70% żurawina 55g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-70-zurawina-55g-1321.jpg)
Manufaktura Czekolady 70% żurawina 55g
[70% kakao z Dominikany] + Żurawina 55g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Dominikany z dodatkiem żurawiny.
Kompozycja znakomicie łącząca północną i południową półkulę. Ziarno kakaowca z Republiki Dominikany zostało połączone z żurawiną, która rośnie tylko na półkuli północnej.
Słodko-kwaskowy smak żurawiny przenika się z aromatem owocowo-cytrusowym aromatem wyjątkowych ziaren Hispaniola. To połączenie zachwyci każdego.
Skład: ziarno kakao z Dominikany [70%], cukier, żurawina.
![Manufaktura Czekolady 70% kwiat soli morskiej 50g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-70-kwiat-soli-morskiej-50g-1320.jpg)
Manufaktura Czekolady 70% kwiat soli morskiej 50g
[70% kakao z Ghany] + kwiat soli morskiej 50g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Ghany z dodatkiem kwiatu soli morskiej.
Ta niezwykła sól jest ceniona przez szefów kuchni za swoją delikatność i wysoką zawartość minerałów. Tworzy się ona na powierzchni wody w Parku Naturalnym Secovlje Saline w Słowenii.
Sól oczyszcza nasze kubki smakowe i doskonale kontrastuje ze smakiem kakao. Dzięki temu możemy się w pełni delektować intensywnym, głębokim smakiem tej wyjątkowo aromatycznej czekolady.
Skład: ziarno kakao z Ghany [70%], cukier, kwiat soli morskiej.
![Manufaktura Czekolady 70% Peri Peri 50g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-70-Peri-Peri-50g-1322.jpg)
Manufaktura Czekolady 70% Peri Peri 50g
[70% kakao z Ekwadoru] + chili Peri Peri 50g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Ekwadoru z dodatkiem chili Peri Peri.
Połączenie smaku ziaren kakaowca z pikantną przyprawą chili było znane już przez Azteków, co sprawia że najprawdopodobniej jest to jeden z najstarszych dodatków do czekolady.
Po spróbowaniu tej kompozycji początkowo dominuje intensywny aromat kakao. Po chwili jednak na pierwszy plan wysuwa się rozgrzewający smak chili.
Ostry smak jest efektem zawartej w chili kapsaicyny. Sprzyja ona wytwarzaniu endorfin (hormonów szczęścia). W połączeniu z fenyloetyloamina zawartą w ziarnach kakaowca, która jest jednym z elementów tzw. chemii miłości otrzymujemy swego rodzaju afrodyzjak.
Skład: ziarno kakao z Ekwadoru [70%], cukier, chili Peri-Peri.
![Manufaktura Czekolady truskawka i malina 100g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-truskawka-i-malina-100g-1325.jpg)
Manufaktura Czekolady truskawka i malina 100g
House Blend Milk 44% kakao + truskawka i malina
Tradycyjna czekolada mleczna wyrabiana z mieszanki ziaren kakaowca z różnych stron świata z dodatkiem liofilizowanych owoców – truskawki i maliny.
Ziarna kakaowca zostały dobrane i uprażone tak aby wydobyć z czekolady maksimum smaku. Dzięki temu otrzymujemy czekoladę o łagodnym, owocowym aromacie, która sprawi przyjemność każdemu.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, liofilizowana truskawka 2%, liofilizowana malina 5%, laska wanilii. Masa kakaowa – min. 44%. Może zawierać orzechy.
![Manufaktura Czekolady morela i malina 100g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-morela-i-malina-100g-2006.jpg)
Manufaktura Czekolady morela i malina 100g
House Blend Milk 44% kakao + morela i malina
Opakowanie: 100g
Tradycyjna czekolada mleczna wyrabiana z mieszanki ziaren kakaowca z różnych stron świata z dodatkiem liofilizowanej truskawki i zielonego pieprzu.
Ziarna kakaowca zostały dobrane i uprażone tak aby wydobyć z czekolady maksimum smaku. Kompozycja została dobrana aby uzyskać czekoladę o łagodnym owocowym aromacie, który zadowoli każdego.
Składniki: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, suszona morela 10%, liofilizowana malina 5%,emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii.
![Czekolada mleczna Manufaktura Czekolady prażony orzech laskowy 100g](/pol_il_Czekolada-mleczna-Manufaktura-Czekolady-prazony-orzech-laskowy-100g-2237.jpg)
Czekolada mleczna Manufaktura Czekolady prażony orzech laskowy 100g
House Blend Milk 44% kakao + prażony orzech laskowy
Opakowanie: 100g
Tradycyjna czekolada mleczna o zawartości kakao 44%, wyrabiana z mieszanki ziaren kakaowca z różnych stron świata. Wzbogacona dodatkiem prażonych orzechów laskowych.
Ziarna kakaowca, użyte do produkcji tej czekolady zostały dobrane i uprażone tak aby wydobyć z czekolady pełnię smaku. Delikatna mleczna czekolada została znakomicie komponuje się z prażonymi orzechami laskowymi tworząc klasyczne połączenie, które nigdy się nie znudzi.
Składniki: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, prażony orzech laskowy 11%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii.
Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 44%
Może zawierać inne orzechy.
![Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ŻÓŁTA 50g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-Wielkanoc-CZEKOLADA-MLECZNA-44-ZOLTA-50g-4228.jpg)
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ŻÓŁTA 50g
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ŻÓŁTA 50g
Opakowanie: 50g
Czekolada mleczna 44% zamknięta w opakowaniu z wielkanocnym wzorem.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.
![Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ZIELONA 50g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-Wielkanoc-CZEKOLADA-MLECZNA-44-ZIELONA-50g-4229.jpg)
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ZIELONA 50g
Manufaktura Czekolady Wielkanoc | CZEKOLADA MLECZNA 44% ZIELONA 50g
Opakowanie: 50g
Czekolada mleczna 44% zamknięta w opakowaniu z wielkanocnym wzorem.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.
![Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z orzechem nerkowca 60g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-MANU-czekolada-deserowa-70-z-orzechem-nerkowca-60g-4520.jpg)
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z orzechem nerkowca 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z orzechem nerkowca
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 70% z prażonymi orzechami nerkowca.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: prażone ziarno kakao, cukier trzcinowy, prażone orzechy nerkowca 13%, emulgator (lecytyna słonecznikowa). Masa kakaowa min. 70%. Może zawierać mleko i inne orzechy.
![Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z orzechem laskowym 60g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-MANU-czekolada-mleczna-44-z-orzechem-laskowym-60g-4521.jpg)
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z orzechem laskowym 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z orzechem laskowym 60g
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 44% z prażonymi orzechami laskowymi.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, prażone orzechy laskowe 10%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać inne orzechy.
![Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z maliną 60g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-MANU-czekolada-mleczna-44-z-malina-60g-4519.jpg)
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z maliną 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z maliną
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 44% posypana liofilizowaną maliną.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: nierafinowany cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, liofilizowana malina 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.
![Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z migdałami i solą 60g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-MANU-czekolada-mleczna-44-z-migdalami-i-sola-60g-4523.jpg)
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z migdałami i solą 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% z migdałami i solą
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 44% z prażonymi płatkami migdałowymi i solą morską.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład:cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, płatki migdałowe 10%, sól morska 0,16%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać inne orzechy.
![Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% caffe latte 60g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-MANU-czekolada-mleczna-44-caffe-latte-60g-4524.jpg)
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% caffe latte 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada mleczna 44% caffe latte
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 44% z prażonym ziarnem kawy.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, prażone ziarno kawy 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.
![Manufaktura Czekolady Ekwador Grand Cru 70% kakao 50g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-Ekwador-Grand-Cru-70-kakao-50g-2190.jpg)
Manufaktura Czekolady Ekwador Grand Cru 70% kakao 50g
Ekwador Grand Cru
Opakowanie: 50g
Tradycyjna czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao pochodzących z Ekwadoru.
Seria czekolad Grand Cru są to najwyższej jakości wyroby składające się jedynie z 2 składników: kakao oraz cukru - tak jak tradycyjna czekolada. Dzięki temu możemy w pełni docenić walory smakowe ziaren kakaowca pochodzących z różnych stron świata.
Kakao pochodzące z Ekwadoru charakteryzuje się aromatem jaśminu, i kwiatów, przechodzące w nuty korzennych przypraw w posmaku.
Skład: ziarno kakao z Ekwadoru(70%), cukier. Masa kakaowa: min. 70%.
Może zawierać mleko oraz orzechy
![Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z wiśniami 60g](/pol_il_Manufaktura-Czekolady-MANU-czekolada-deserowa-70-z-wisniami-60g-4522.jpg)
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z wiśniami 60g
Manufaktura Czekolady MANU czekolada deserowa 70% z wiśniami
Opakowanie: 60g
Czekolada mleczna 70% z liofilizowaną wiśnią.
MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz starannie dobranych, naturalnych dodatków.
Skład: prażone ziarno kakao, cukier trzcinowy, liofilizowane wiśnie 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa). Masa kakaowa min. 70%. Może zawierać mleko i inne orzechy.