LA BRASILIANA
( ilość produktów: 21 )![kawa ziarnista La Brasiliana MARFISA 1000g](/pol_il_kawa-ziarnista-La-Brasiliana-MARFISA-1000g-11.jpg)
kawa ziarnista La Brasiliana MARFISA 1000g
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/sklad/90.png)
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/2.png)
Zawartość kofeiny: niska
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/4.png)
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/automat.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kolba.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kawiarka.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/przelew.png)
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/mapy/br.png)
Profil smakowy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/wykresy/labrasiliana/brmar.jpg)
Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
![kawa ziarnista La Brasiliana ORO BLU 1000g](/pol_il_kawa-ziarnista-La-Brasiliana-ORO-BLU-1000g-12.jpg)
kawa ziarnista La Brasiliana ORO BLU 1000g
La Brasiliana ORO BLU
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/sklad/70.png)
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/3.png)
Zawartość kofeiny: średnia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/4.png)
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/automat.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kolba.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kawiarka.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/przelew.png)
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/mapy/br.png)
Profil smakowy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/wykresy/labrasiliana/brblu.jpg)
Mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej z domieszką
indyjskiej robusty. Poddanych drobiazgowej selekcji.
W smaku raczej delikatna
i lekko słodkawa. Dobrze się sprawuje jako podstawa do
cappuccino.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
![kawa ziarnista La Brasiliana EXTRA 1000g](/pol_il_kawa-ziarnista-La-Brasiliana-EXTRA-1000g-13.jpg)
kawa ziarnista La Brasiliana EXTRA 1000g
La Brasiliana EXTRA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/sklad/60.png)
Skład: 60% ARABICA / 40% ROBUSTA
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/4.png)
Zawartość kofeiny: średnia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/4.png)
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/automat.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kolba.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kawiarka.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/przelew.png)
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/mapy/br.png)
Profil smakowy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/wykresy/labrasiliana/brext.jpg)
Znakomita i bardzo popularna propozycja z palarni z Ferrary. Połączenie 6 najdoskonalszych rodzajów Arabik i Robusty w sposób zachowujący głębię i równowagę smaku. Idealna mieszanka do typowego włoskiego espresso. Świetnie nadaje się do ekspresów ciśnieniowych.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
![kawa ziarnista La Brasiliana MARFISA 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-La-Brasiliana-MARFISA-250g-145.jpg)
kawa ziarnista La Brasiliana MARFISA 250g
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/sklad/90.png)
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/2.png)
Zawartość kofeiny: niska
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/4.png)
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/automat.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kolba.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kawiarka.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/przelew.png)
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/mapy/br.png)
Profil smakowy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/wykresy/labrasiliana/brmar.jpg)
Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
![Łyżeczka do espresso La Brasiliana](/pol_il_Lyzeczka-do-espresso-La-Brasiliana-1652.jpg)
Łyżeczka do espresso La Brasiliana
Łyżeczki do espresso wykonane ze stali nierdzewnej. Na rączce wygrawerowane jest logo palarni La Brasiliana z Ferrary.
Rozmiar łyżeczki, sprawia że znakomicie nadaje się do espresso.
Długość: 11cm.
![La Brasiliana ORO BLU 250g mielona](/pol_il_La-Brasiliana-ORO-BLU-250g-mielona-76.jpg)
La Brasiliana ORO BLU 250g mielona
La Brasiliana ORO BLU
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/sklad/70.png)
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/3.png)
Zawartość kofeiny: średnia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/4.png)
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/automat.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kolba.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kawiarka.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/przelew.png)
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/mapy/br.png)
Profil smakowy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/wykresy/labrasiliana/brblu.jpg)
Mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej z domieszką
indyjskiej robusty. Poddanych drobiazgowej selekcji.
W smaku raczej delikatna
i lekko słodkawa.
Grubość mielenia sprawia, że kawa znakomicie nadaje się do zaparzania w popularnych kawiarkach.
![kawa ziarnista La Brasiliana DECAFEINATO 1000g](/pol_il_kawa-ziarnista-La-Brasiliana-DECAFEINATO-1000g-3071.jpg)
kawa ziarnista La Brasiliana DECAFEINATO 1000g
La Brasiliana DECAFEINATO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/sklad/70.png)
Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/3.png)
Zawartość kofeiny: brak
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/4.png)
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/automat.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kolba.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kawiarka.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/przelew.png)
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/mapy/br.png)
Profil smakowy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/wykresy/labrasiliana/brblu.jpg)
Mieszanka arabik pochodzących z Brazylii z domieszką
indyjskiej robusty. Ziarna zostały poddane zaawansowanym metodom dekofeinizacji, które pozwalają zachować silny aromat, przy stałym poziomie kofeiny nieprzekraczającym 0,10% (limit kofeiny w kawie bezkofeinowej zgodny z włoskimi normami krajowymi). Starannie skomponowana mieszanka pozwala uzyskać aksamitne espresso.
W smaku raczej delikatna
i lekko słodkawa. Dobrze się sprawuje jako podstawa do
cappuccino.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
![kawa ziarnista La Brasiliana SUPER MOKA 1000g](/pol_il_kawa-ziarnista-La-Brasiliana-SUPER-MOKA-1000g-14.jpg)
kawa ziarnista La Brasiliana SUPER MOKA 1000g
La Brasiliana SUPER MOKA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/sklad/0.png)
Skład: 100% ROBUSTA
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/8.png)
Zawartość kofeiny: wysoka
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/4.png)
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/automat.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kolba.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kawiarka.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/przelew.png)
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/mapy/br.png)
Profil smakowy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/wykresy/labrasiliana/brarg.jpg)
Dawniej znana pod nazwą Argento Azzuro
Niezwykle intensywna, a przy tym posiadająca wyśmienicie wyważone bogactwo smaków kilku odmian robusty z przewagą najdroższej, indyjskiej robusty. Bardzo ładna i gęsta crema. Świetna do popołudniowego, poobiedniego, mocnego espresso. Idealna do ekspresów ciśnieniowych.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
![Filiżanka La Brasiliana ESPRESSO Alba 50ml](/pol_il_Filizanka-La-Brasiliana-ESPRESSO-Alba-50ml-16.jpg)
Filiżanka La Brasiliana ESPRESSO Alba 50ml
Filiżanka do espresso, z grubej porcelany, o pojemności 50ml z logo palarni LA BRASILIANA.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
![Filiżanka La Brasiliana ESPRESSO Coure](/pol_il_Filizanka-La-Brasiliana-ESPRESSO-Coure-1422.jpg)
Filiżanka La Brasiliana ESPRESSO Coure
Filiżanka do espresso, z grubej porcelany w kolorze ciemnoniebieskim, o pojemności 50ml.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
![Filiżanka LaBrasiliana ESPRESSO ORZO 100ml](/pol_il_Filizanka-LaBrasiliana-ESPRESSO-ORZO-100ml-1633.jpg)
Filiżanka LaBrasiliana ESPRESSO ORZO 100ml
Filiżanka do podwójnego espresso, z grubej porcelany w kolorze brązowym, o pojemności 100ml.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
![Filiżanka CAPPUCCINO La Brasiliana Alba 140ml](/pol_il_Filizanka-CAPPUCCINO-La-Brasiliana-Alba-140ml-73.jpg)
Filiżanka CAPPUCCINO La Brasiliana Alba 140ml
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
![Czajniczek na herbatę 250ml La Brasiliana](/pol_il_Czajniczek-na-herbate-250ml-La-Brasiliana-75.jpg)
Czajniczek na herbatę 250ml La Brasiliana
Porcelanowy czajniczek do serwowania napojów gorących takich jak herbata czy kawa.
Pojemność ok. 250 ml
![Filiżanka La Brasiliana ESPRESSO Vienna](/pol_il_Filizanka-La-Brasiliana-ESPRESSO-Vienna-202.png)
Filiżanka La Brasiliana ESPRESSO Vienna
Filiżanka do espresso, z grubej porcelany, o pojemności 80ml z logo palarni LA BRASILIANA.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
![Filiżanka LaBrasiliana szklaneczka CAFFEINO](/pol_il_Filizanka-LaBrasiliana-szklaneczka-CAFFEINO-1231.jpg)
Filiżanka LaBrasiliana szklaneczka CAFFEINO
Filiżanka (shot) do espresso (lub wody źródlanej) ze szkła żaroodpornego, o pojemności 70 ml, z nadrukowanym logo palarni La Brasiliana.
![kawa La Brasiliana MARFISA (t) 6 x 250g ziarnista](/pol_il_kawa-La-Brasiliana-MARFISA-t-6-x-250g-ziarnista-1797.jpg)
kawa La Brasiliana MARFISA (t) 6 x 250g ziarnista
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 250g x6
Najważniejsze cechy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/sklad/90.png)
Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/2.png)
Zawartość kofeiny: niska
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/kolowe/4.png)
Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/automat.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kolba.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/kawiarka.png)
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/ikony/przelew.png)
Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/mapy/br.png)
Profil smakowy
![](/data/include/cms/produkty/kawy_wloskie/wykresy/labrasiliana/brmar.jpg)
Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
![Dzbanuszek na mleko 80ml La Brasiliana](/pol_il_Dzbanuszek-na-mleko-80ml-La-Brasiliana-74.jpg)
Dzbanuszek na mleko 80ml La Brasiliana
Elegancki dzbanuszek na mleko lub śmietankę o pojemności 80 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
![Zestaw 6x Filiżanka 140ml La Brasiliana CAPPUCCINO](/pol_il_Zestaw-6x-Filizanka-140ml-La-Brasiliana-CAPPUCCINO-1975.jpg)
Zestaw 6x Filiżanka 140ml La Brasiliana CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
Wyprodukowana przez fabrykę FAC SpA / Porcellane ACF w miejscowości Albisola Superiore (w Ligurii).
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
![Filiżanka CAPPUCCINO La Brasiliana Vienna 140ml](/pol_il_Filizanka-CAPPUCCINO-La-Brasiliana-Vienna-140ml-201.png)
Filiżanka CAPPUCCINO La Brasiliana Vienna 140ml
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml z logo palarni LA BRASILIANA.
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
![Cukier trzcinowy La Brasiliana 10 saszetek 10x5g](/pol_il_Cukier-trzcinowy-La-Brasiliana-10-saszetek-10x5g-1416.jpg)
Cukier trzcinowy La Brasiliana 10 saszetek 10x5g
Niektórzy nie wyobrażają sobie porannej kawy bez odrobiny cukru. Jeżeli też należysz do tych osób, na Twoim stole nie może zabraknąć tego słodkiego dodatku. Odrobina cukru potrafi wzmocnić smak naszego espresso i wydobyć z niego całkiem nowe nuty smakowe. Znakomicie sprawdzi się także do przygotowania innych specjałów kawowych jak cappucinno, late machiato, czy mocha.
Forma pojedynczych porcji pakowanych w eleganckie saszetki z logo palarnia La Brasiliana sprawdzi się szczególnie jeżeli chcemy go zabrać ze sobą. Jest bardzo wygodny w użyciu a także ułatwia precyzyjne dozowanie cukru
Opakowanie: 10 saszetek cukru trzcinowego (10x5g).
![Zestaw filiżanek Espresso i Cappuccino La Brasiliana Alba](/pol_il_Zestaw-filizanek-Espresso-i-Cappuccino-La-Brasiliana-Alba-1586.jpg)
Zestaw filiżanek Espresso i Cappuccino La Brasiliana Alba
Zestaw filiżanek do cappuccino i espresso, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml - cappuccino, 50 ml - espresso z logo palarni LA BRASILIANA.
Wyprodukowana przez fabrykę FAC SpA / Porcellane ACF w miejscowości Albisola Superiore (w Ligurii).
W komplecie wraz ze spodeczkami.