AWAKEN
( ilość produktów: 4 )![kawa Awaken BURUNDI Gahahe 1000g | PRZELEW](/pol_il_kawa-Awaken-BURUNDI-Gahahe-1000g-PRZELEW-4359.jpg)
kawa Awaken BURUNDI Gahahe 1000g | PRZELEW
BURUNDI Gahahe
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Burundi |
---|---|
Region: | Kayanza |
Farmer: | wiele drobnych farmerów z regionu |
Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon |
Obróbka: | washed |
Nuty smakowe: | czerwona jagoda, wiśnia, kwiaty |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
![kawa Awaken COLOMBIA La Muralla 200g | PRZELEW](/pol_il_kawa-Awaken-COLOMBIA-La-Muralla-200g-PRZELEW-4360.jpg)
kawa Awaken COLOMBIA La Muralla 200g | PRZELEW
COLOMBIA La Muralla
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 200g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | San Agustín, Huila |
Plantacja: | wiele drobnych farmerów z regionu |
Odmiana botaniczna: | Pink Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Nuty smakowe: | malina, różowy grajpfrut, brzoskwinia |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Hulia to region słynący z bardzo dobrych i jakościowych kaw (dzięki optymalnym warunkom geograficznym i atmosferycznym), jednocześnie zdominowany przez drobne, rodzinne plantacje (aż 80% upraw ma mniej niż 3 hektary). La Muralla to nieformalna grupa producentów z jednej z najbardziej wysuniętych na południe gmin regionu, San Agustín. Grupa składa się przede wszystkim z bardzo młodych producentów - większość z nich jest w wieku około 20 lat. Wraz z tą młodością przychodzi energia i pasja do produkcji najwyższej jakości kaw speciality.
![kawa Awaken BRAZYLIA Pe De Cedro 1000g | ESPRESSO](/pol_il_kawa-Awaken-BRAZYLIA-Pe-De-Cedro-1000g-ESPRESSO-4364.jpg)
kawa Awaken BRAZYLIA Pe De Cedro 1000g | ESPRESSO
BRAZIL Pe De Cedro
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Mantiqueira de Minas |
Plantacja: | Edson Morais de Barros |
Wysokość upraw: | 1000-1200m |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon, Yellow Bourbon |
Obróbka: | Pulped Natural |
Nuty smakowe: | Śliwka, orzech laskowy, kakao |
Przeznaczenie: | espresso |
Właściciel Pe de Cedro, Edson Morais de Barros, ściśle współpracuje z zespołem agronomów przy produkcji kawy. Gospodarstwo przestrzega praktyk przyjaznych dla środowiska i używa wyłącznie zatwierdzonych odmian kawy. Zbiory prowadzone są ręcznie, a ziarna obrabiane są w ten sam dzień, w którym zostały zebrane.
![kawa Awaken BURUNDI Gahahe 200g | PRZELEW](/pol_il_kawa-Awaken-BURUNDI-Gahahe-200g-PRZELEW-4358.jpg)
kawa Awaken BURUNDI Gahahe 200g | PRZELEW
BURUNDI Gahahe
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 200g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Burundi |
---|---|
Region: | Kayanza |
Farmer: | wiele drobnych farmerów z regionu |
Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon |
Obróbka: | washed |
Nuty smakowe: | czerwona jagoda, wiśnia, kwiaty |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |