Blog

Różowa czekolada (ruby chocolate) – brakujące ogniwo w świecie czekolady.

Różowa czekolada (ruby chocolate) – brakujące ogniwo w świecie czekolady.Czekolada jest niekwestionowaną królową wśród słodyczy. Jest słodka, rozpływa się w ustach, dodaje energii i poprawia humor, więc nie sposób jej nie lubić. Jeszcze do niedawna znaliśmy cztery rodzaje czekolady – gorzką, deserową, mleczną oraz białą, choć ta ostatnia przez wielu nie jest uznawana za „prawdziwą” czekoladę. Na horyzoncie pojawiła się jednak nowość - różowa czekolada. Jej kolor rozbudza wyobraźnię, a smak zaskakuje świeżością. Skąd się wzięła, jak się ją wytwarza i co sprawia, że jest różowa?
Przeczytaj więcej

Tani młynek do kawy – czym się kierować przy zakupie?

Tani młynek do kawy – czym się kierować przy zakupie?Osoby, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z kawą, nie od razu chcą inwestować duże kwoty w sprzęt do przygotowywania kawowego naparu. Urządzenia dla profesjonalistów, w tym młynki do kawy, potrafią być drogie, co niektórych już na starcie mocno zniechęca. Jednak wcale nie trzeba wydawać bajońskich sum, by przygotować porządną kawę. Czy tani młynek do kawy to dobre rozwiązanie dla początkujących kawoszy? Jakimi kryteriami kierować się przy wyborze niedrogiego młynka?
Przeczytaj więcej

Kawiarnia w domu? Nic prostszego.

Kawiarnia w domu? Nic prostszego.Aktualna sytuacja sprawia, że wypicie kawy, nie mówiąc już o przesiadywaniu w ulubionej kawiarni trzeba odłożyć na później. Czy to oznacza, że przez ten czas mamy pić niesmaczną kawę lub przestawić się na herbatę? Nic bardziej mylnego! Przygotowanie kawy w domu nie jest sztuką tajemną, choć wymaga nieco wprawy. Sprawdźcie, jak zaparzyć idealną kawę w domu i cieszcie się filiżanką pysznej kawy z dodatkiem mleka, kiedy tylko najdzie Was ochota!
Przeczytaj więcej

Biała herbata – najdelikatniejsza wśród herbat

Biała herbata – najdelikatniejsza wśród herbatWśród wszystkich rodzajów herbat to herbata biała uważana jest za najszlachetniejszą i najzdrowszą odmianę. Produkuje się ją z pąków oraz młodych listków wiecznie zielonego krzewu Camellia sinensis, co sprawia, że przygotowany z niej napar jest niezwykle delikatny. Niegdyś była uprawiana wyłącznie w cesarskich ogrodach herbacianych, dzisiaj każdy może delektować się jej wyjątkowym smakiem. Jakie właściwości posiada biała herbata i jak poprawnie ją zaparzać?
Przeczytaj więcej
    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel