LA PAVONI
( ilość produktów: 6 )Ekspres do kawy kolbowy La Pavoni Europiccola ELH
Największą zaletą ekspresu Europiccola jest fakt, że zaparzanie kawy odbywa się wyłącznie siłą naszych własnych mięśni. To od nas zależy smak kawy. Aby otrzymać idealne espresso, potrzebujemy młynka z dużą skalą grubości mielenia. To dzięki niemu ustawimy idealną grubość mielonej kawy, tak by otrzymać powierzchnię w grupie parzącej na tyle nieprzepuszczalną aby woda zderzając się z nią wytworzyła ciśnienie 9bar. Ponadto, jako że ekspres działa przede wszystkim dzięki nam, jest sprzętem na długie lata – o czym także świadczy fakt, iż Europiccola została stworzona w 1950r i aż do tej pory jest produkowana właściwie bez zmian.
W wyposażeniu
Europiccoli są: 2 sitka - na jedną kawę (7g) i na dwie (14g),
miarka, czyli specjalna łyżka do dozowania kawy, tamper (ubijak) oraz poza
tradycyjną dyszą do spieniania - automat do spieniania mleka, dzięki któremu
przyrządzanie kaw mlecznych stanie się dziecinnie proste.
DANE
TECHNICZNE:
-
bojler o pojemności 0,8 l
-
czas gotowości do pracy - 10 min
-
ciśnienie w bojlerze 0,7-0,8 Bar
-
3-stopniowy poziom zabezpieczenia: presostat, termostat i zawór bezpieczeństwa
-
włącznik główny wraz z lampką kontrolną
-
wskaźnik poziomu wody
-
automat do spieniania mleka
-
uchwyty w kolorze drewna
-
moc: 1000 W
-
wymiary: szer. 200 x gł. 290 x wys. 320 mm
-
waga: 5,5 kg
-
zasilanie: 230V, 50Hz
Ekspres do kawy kolbowy La Pavoni Professional PLQ
W 1970r został zaprojektowany model Professional – ekspres dźwigniowy, dzięki któremu smak kawy zależy wyłącznie od nas. Dzięki użyciu wysokiej klasy elementów, a także prostocie jego wykonania, sprzęt działa bez zarzutu przez bardzo długie lata. Większy bojler (1,6l) pozwala na większą ilość zaparzonych kaw bez konieczności dolewania wody, natomiast zauważalny zegar (manometr) pokazuje gotowość ekspresu do pracy.
Do prawidłowego działania ekspresu zalecany jest młynek z rozległą skalą grubości mielenia, który pozwoli nam na ustawienie idealnej grubości mielonej kawy.
W wyposażeniu Professional są: 2 sitka - na jedną kawę (7g) i na dwie (14g), miarka, czyli specjalna łyżka do dozowania kawy, tamper (ubijak) oraz poza tradycyjną dyszą do spieniania - automat do spieniania mleka, dzięki któremu przyrządzanie kaw mlecznych stanie się dziecinnie proste.
DANE TECHNICZNE:
- bojler o pojemności 1,6 l.
- czas gotowości do pracy - 15 min.
- ciśnienie w boilerze 0,7-0,8 Bar
- 3-stopniowy poziom zabezpieczenia: presostat, termostat i zawór bezpieczeństwa
- włącznik główny wraz z lampką kontrolną
- manometr pokazujący ciśnienie w boilerze
- wskaźnik poziomu wody
- uchwyty w kolorze czarnym
- moc: 1000 W
- wymiary: szer. 200 x gł. 290 x wys. 320 mm
- waga: 6 kg
- zasilanie: 230V, 50H
Ekspres do kawy kolbowy La Pavoni Professional PRG
W 1970r został zaprojektowany model Professional – ekspres dźwigniowy, dzięki któremu smak kawy zależy wyłącznie od nas. Dzięki użyciu wysokiej klasy elementów, a także prostocie jego wykonania, sprzęt działa bez zarzutu przez bardzo długie lata. Większy bojler (1,6l) pozwala na większą ilość zaparzonych kaw bez konieczności dolewania wody, natomiast zauważalny zegar (manometr) pokazuje gotowość ekspresu do pracy.
Do prawidłowego działania ekspresu zalecany jest młynek z rozległą skalą grubości mielenia, który pozwoli nam na ustawienie idealnej grubości mielonej kawy.
W wyposażeniu
Professional są: 2 sitka - na jedną kawę (7g) i na dwie (14g),
miarka, czyli specjalna łyżka do dozowania kawy, tamper (ubijak) oraz poza
tradycyjną dyszą do spieniania - automat do spieniania mleka, dzięki któremu
przyrządzanie kaw mlecznych stanie się dziecinnie proste.
DANE
TECHNICZNE:
-
bojler o pojemności 1,6 l
-
czas gotowości do pracy - 15 min.
-
ciśnienie w boilerze 0,7-0,8 Bar
-
3-stopniowy poziom zabezpieczenia: presostat, termostat i zawór bezpieczeństwa
-
włącznik główny wraz z lampką kontrolną
-
manometr pokazujący ciśnienie w boilerze
-
wskaźnik poziomu wody
-
Obudowa miedziano - złota
-
uchwyty w kolorze drewna
-
moc: 1000 W
-
wymiary: szer. 200 x gł. 290 x wys. 320 mm
-
waga: 6 kg
-
zasilanie: 230V, 50H
Ekspres do kawy kolbowy La Pavoni Stradivari SPL
W 2005r na dokładnie setną rocznicę powstania firmy La Pavoni, producent tej genialnej marki stworzył ekspres dźwigniowy o designie inspirowanym czystością dźwięków skrzypiec Stradivariusa. Piękny, ponadczasowy kształt łączacy się z niezawodnością, sprawia, że ekspres nie tylko doskonale spełnia funkcję do jakiej został stworzony, ale stanie się ozdobą każdego wnętrza. Wysokiej klasy elementy z jakich Stradivari został zbudowany pozostawiają wrażenie solidności. Stradivari działa w pełni manualnie, a kawa wyciskana jest siłą naszych własnych mięsni.
Aby mieć pewność, że espresso będzie doskonałej jakości, rekomendowany jest młynek o szerokiej skali grubości mielenia.
W wyposażeniu Stradivari są: 2 sitka - na jedną kawę (7g) i na dwie (14g), miarka, czyli specjalna łyżka do dozowania kawy, tamper (ubijak) oraz poza tradycyjną dyszą do spieniania - automat do spieniania mleka, dzięki któremu przyrządzanie kaw mlecznych stanie się dziecinnie proste.
DANE TECHNICZNE:
- bojler o pojemności 1,6 l
- czas gotowości do pracy - 15 min
- ciśnienie w bojlerze 0,7-0,8 Bar
- 3-stopniowy poziom zabezpieczenia: presostat, termostat i zawór bezpieczeństwa
- włącznik główny wraz z lamką kontrolną
- manometr pokazujący ciśnienie w boilerze i informujący o gotowości ekspresu do pracy
- wskaźnik poziomu wody
- uchwyty w kolorze czarnym
- moc: 1000 W
- wymiary: szer. 200 x gł. 290 x wys. 320 mm
- waga: 6,5kg
- zasilanie: 230 V, 50 Hz
Ekspres kolbowy La Pavoni Stradivari STL
W 2005r na dokładnie setną rocznicę powstania firmy La Pavoni, producent tej genialnej marki stworzył ekspres dźwigniowy o designie inspirowanym czystością dźwięków skrzypiec Stradivariusa. Piękny, ponadczasowy kształt łączacy się z niezawodnością, sprawia, że ekspres nie tylko doskonale spełnia funkcję do jakiej został stworzony, ale stanie się ozdobą każdego wnętrza. Wysokiej klasy elementy z jakich Stradivari został zbudowany pozostawiają wrażenie solidności. Stradivari działa w pełni manualnie, a kawa wyciskana jest siłą naszych własnych mięsni.
Aby mieć pewność, że espresso będzie doskonałej jakości, rekomendowany jest młynek o szerokiej skali grubości mielenia.
W wyposażeniu Stradivari są: 2 sitka - na jedną kawę (7g) i na dwie (14g), miarka, czyli specjalna łyżka do dozowania kawy, tamper (ubijak) oraz poza tradycyjną dyszą do spieniania - automat do spieniania mleka, dzięki któremu przyrządzanie kaw mlecznych stanie się dziecinnie proste.
DANE TECHNICZNE:
- bojler o pojemności 0,9 l
- czas gotowości do pracy - 10 min
- ciśnienie w bojlerze 0,7-0,8 Bar
- 3-stopniowy poziom zabezpieczenia: presostat, termostat i zawór bezpieczeństwa
- włącznik główny wraz z lamką kontrolną
- wskaźnik poziomu wody
- uchwyty w kolorze czarnym
- moc: 1000 W
- wymiary: szer. 200 x gł. 290 x wys. 320 mm
- waga: 6kg
- zasilanie: 230 V, 50 Hz
Ekspres kolbowy La Pavoni Europiccola ELQ
La Pavoni Europiccola ELQ
Ekspres La Pavoni Europicola to niezwykle stylowy i trwały ekspres. Powstał w 1950r i do tej pory jest produkowany w prawie niezmienionej wersji.
Największą zaletą ekspresu Europiccola jest fakt, że zaparzanie kawy odbywa się wyłącznie siłą naszych własnych mięśni. To od nas zależy smak kawy. Aby otrzymać idealne espresso, potrzebujemy młynka z dużą skalą grubości mielenia. To dzięki niemu ustawimy idealną grubość mielonej kawy, tak by otrzymać powierzchnię w grupie parzącej na tyle nieprzepuszczalną aby woda zderzając się z nią wytworzyła ciśnienie 9bar. Ponadto, jako że ekspres działa przede wszystkim dzięki nam, jest sprzętem na długie lata.
Mosiężżny bojler o pojemności 800ml zapewnia stabilność termiczną pozwalając na przygotowanie wyśmienitego espresso. Umożliwa także sprawne spienianie mleka - zarówno za pomocą ręcznej dyszy, jak i automatycznego cappuccinatora.
W wyposażeniu Europiccoli są: 2 sitka - na jedną kawę (7g) i na dwie (14g), miarka, czyli specjalna łyżka do dozowania kawy, tamper (ubijak) oraz poza tradycyjną dyszą do spieniania - automat do spieniania mleka, dzięki któremu przyrządzanie kaw mlecznych stanie się dziecinnie proste.Zasilanie | 230V, 50Hz |
---|---|
moc: | 1000W |
Bojler | mosiężny, 0,8l |
wskaźnik poziomu wody | ✓ |
Dysza wrzątku | ✓ |
Dysza pary | ✓ |
Automatyczny Cappuccinator | ✓ |
Zabezpieczenie, przed pracą bez wody | ✓ |
Włącznik z lampką kontrolną | ✓ |
Wymiary |
wysokość: 320 mm szerokość: 200 mm głębokość: 290 mm |
Waga | 5,5 kg |