DOUBLESHOT
( ilość produktów: 4 )![DoubleShot Kolumbia La Serrania DECAF | ESPRESSO](/pol_il_DoubleShot-Kolumbia-La-Serrania-DECAF-ESPRESSO-3006.jpg)
DoubleShot Kolumbia La Serrania DECAF | ESPRESSO
Skład: 100% Arabica,
Zawartość kofeiny:
brak,
Kawa ziarnista, opakowanie 300g.
Kraj pochodzenia:
Kolumbia,
Plantacja: La Serrania
Metoda
obróbki: Washed,
Odmiana:
Caturra,
Przeznaczenie: metody alternatywne.
Bezkofeinowa kawa jakości speciality. Ziarna pochodzą od 15 producentów z kolumbijskiego regionu Huila. Proces usuwania kofeiny jest całkowicie naturalny. Odbywa się przy użyciu naturalnego rozpuszczalnika - Octanu etylu. Proces ten nie wpływa negatywnie na smak kawy. W filiżance możemy oczekiwać dużo słodyczy i bardzo niewiele kwasowości.
![DoubleShot Kostaryka Finca Sumava 300g | PRZELEW](/pol_il_DoubleShot-Kostaryka-Finca-Sumava-300g-PRZELEW-1538.jpg)
DoubleShot Kostaryka Finca Sumava 300g | PRZELEW
Costa Rica Finca Šumava
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 300g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kostaryka |
---|---|
Odmiana botaniczna: | Pacamara / Caturra |
Obróbka: | Natural |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Farma Šumava de Lourdes znajduje się w Kostaryce regionie Lourdes de Naranjo, około godziny jazdy od stolicy kraju – San Jose. Jest to niezwykle ambitny projekt powstały przy współpracy czeskiego inwestora oraz doświadczonego i znanego producenta i eksportera kawy z Kostaryki – Fracisa Meny. Projekt łączy znakomite warunki klimatyczne i środowiskowe (tzw terroir) wraz z solidnym zapleczem ekonomicznym, ogromną wiedzą i doświadczeniem Francesco, zdobytą na ponad wieloletniej współpracy z wieloma plantatorami z całej Kostaryki.
Na plantacji stosowane są najnowsze technologie i cały czas wprowadzane są różne nowinki zgodnie z najnowszymi trendami w rolnictwie oraz ekologii. Na farmie dużą uwagę przywiązuje się także do zrównoważonego rozwoju, ochrony środowiska i recyklingu. Zastosowany jest między innymi system przetwarzania ścieków po płukaniu wiśni kawowca. Materiał organiczny powstały w tym procesie jest wykorzystywany jako nawóz.
Bardzo przyjemna, soczysta kawa o wyczuwalnej owocowej kwasowości i zdecydowanej słodyczy.
Uwaga: Pacamara to ponadprzeciętne duże ziarenka, może się zdarzyć, że niektóre prostsze młynki mogą mieć problem z odpowiednim przemiałem.
![DoubleShot Brazylia Anderson 300g | PRZELEW](/pol_il_DoubleShot-Brazylia-Anderson-300g-PRZELEW-4335.jpg)
DoubleShot Brazylia Anderson 300g | PRZELEW
Brazylia Anderson
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 300g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Farma: | Sítio Vale das Cabras, Caparaó |
Odmiana botaniczna: | Catucai 758 |
Obróbka: | Natural |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Małżeństwo Anderson i Joyce są producentami kawy z Caparaó we wschodniej części Brazylii. Zajmują się oni uprawą kawy od 1996 roku, jednak dopiero w 2015 r. zaczęli kierować się w kierunku kaw segmentu speciality. Z uwagi na wysokie położenie upraw i związane z tym niższe temperatury, ich produkt jest słodszy niż większość brazylijskich kaw.
Jest to słodka, owocowa i czysta kawa. Doskonały bilans sprawia że kawa jest bardzo uniwersalna i zasmakuje zarówno osobom zaczynającym swoją przygodę z kawami specialty, jak i bardziej doświadczonym miłośnikom metod alternatywnych.
![DoubleShot El Salvador Aguacatal 300g | PRZELEW](/pol_il_DoubleShot-El-Salvador-Aguacatal-300g-PRZELEW-4336.jpg)
DoubleShot El Salvador Aguacatal 300g | PRZELEW
Salvador Aguacatal
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 300g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Salwador |
---|---|
Odmiana botaniczna: | Pacas |
Obróbka: | Fully Washed |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Aguacatal zrzesza 5 plantacji kawy z najwyżej położonego i niezwykle malowniczego obszaru regionu Chalatenango. Kawa jest mieszanką ziaren typowej dla tego regionu odmiany Pacas, pochodzących z 5 plantacji.
Kawa charakteryzuje się wyrazistą, złożoną kwasowością owoców, z delikatną nutą karmelowej słodyczy. W smaku dominują nuty czerwonych owoców, cytrusów i karmelu.