KAWA SPECIALITY
( ilość produktów: 124 )![Hard Beans Brazylia Fazenda Samambaia Yellow Catucai Natural In Pile 250g](/pol_il_Hard-Beans-Brazylia-Fazenda-Samambaia-Yellow-Catucai-Natural-In-Pile-250g-4536.jpg)
Hard Beans Brazylia Fazenda Samambaia Yellow Catucai Natural In Pile 250g
Brazylia Fazenda Samambaia Yellow Catucai Natural In Pile
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Campo das Vertentes |
Wysokość upraw: | 1200 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Yellow Catucai |
Obróbka: | Natural in a pile |
Profil sensoryczny: | Karmel, pieczona brzoskwinia, czereśnia |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jasno palone ziarna arabiki odmiany Yellow Catuai, które rosną na wysokości 1200 m n.p.m. w regionie Campo das Vertentes przechodzące obróbkę metodą natural, ale po uprzednim ułożeniu owoców kawowca na betonowym patio nie na jednej warstwie, lecz w stosach (“piles”) o wysokości około 30-40 cm.
Palarnia zaleca nieco grubsze mielenie i odpowiednio dłuższy czas ekstrakcji.
![Hard Beans KOLUMBIA Los Rosales Taza Platino 250g](/pol_il_Hard-Beans-KOLUMBIA-Los-Rosales-Taza-Platino-250g-4537.jpg)
Hard Beans KOLUMBIA Los Rosales Taza Platino 250g
KOLUMBIA Los Rosales Taza Platino
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Acevedo, Hulia |
Wysokość upraw: | 1600 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Pink Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa Kolumbia Los Rosales wygrała w 2024 roku prestiżowy konkurs Taza Platino organizowany przez kooperatywę Cafefihuila.
W profilu sensorycznym wyczuwalne kwiaty, cytrusy, kajmak.
![kawa ziarnista HAYB Rwanda Rushashi Washed 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-HAYB-Rwanda-Rushashi-Washed-250g-4574.jpg)
kawa ziarnista HAYB Rwanda Rushashi Washed 250g
Rwanda Rushashi
Skład 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Rwanda |
---|---|
Region: | Gakenke |
Wysokość upraw: | 1700-2000 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Brzoskwinia, mirabelka, mleczna czekolada |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Kawa z plantacji jest zawsze sortowana aż pięciokrotnie - tak, aby wybrać jedynie najbardziej czerwone wiśnie. Dzięki starannemu doborowi surowca, napar jest niezwykle jednolity i powtarzalny. W smaku dominuje mirabelka z brzoskwinią, doskonale sprawdzi się klasycznie, na ciepło, ale też (albo przede wszystkim) w wersji cold brew.
![kawa ziarnista KAFAR | KOLUMBIA El Vergel Natural Anaerobic 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-KAFAR-KOLUMBIA-El-Vergel-Natural-Anaerobic-250g-4624.jpg)
kawa ziarnista KAFAR | KOLUMBIA El Vergel Natural Anaerobic 250g
KOLUMBIA El Vergel
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region:Tolima
Odmiana botaniczna:Pink Bourbon
Metoda obróbki:Natural anaerobic
Profil sensoryczny: Borówki, czekolada, śliwka
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Soczysta, owocowa, gładka.
Przede wszystkim subtelnie kwaskowa, z nutami czerwonych jabłek i śliwek. Kwasowość złagodzona słodyczą o charakterze marcepanu i czekolady.
![kawa ziarnista KAFAR | BURUNDI Yandaro 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-KAFAR-BURUNDI-Yandaro-250g-4627.jpg)
kawa ziarnista KAFAR | BURUNDI Yandaro 250g
BURUNDI Yandaro
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Burundi |
---|---|
Region: | Kayanza |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon |
Obróbka: | Fully Washed |
Profil: | Miód, brzoskwinia, limonka |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jedwabista, herbaciana.
W charakterze przypomina przede wszystkim herbatę z miodem i cukrem, całość uzupełniona nutami owoców takich jak brzoskwinie i czerwone owoce. Rześka o owocowym charakterze.
![Hard Beans NITRO- TONIC COLD BREW 200 ML](/pol_il_Hard-Beans-NITRO-TONIC-COLD-BREW-200-ML-4631.jpg)
Hard Beans NITRO- TONIC COLD BREW 200 ML
Hard Beans NITRO- TONIC COLD BREW
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii i wymieszał ją z cytrusowym tonikiem. Finalnie możemy się delektować orzeźwiającym, lekko kwasowym napojem z nutą chininowej goryczki.
Pojemność: 200 ml
Skład: tonik (woda, syrop tonik [skarmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, wyciąg kory chinowca, polski miód pszczeli, skórka z cytryny i limonki]), kawa cold brew (24%) (woda, kawa arabika [Brazylia]), regulator kwasowości – kwas cytrynowy. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 25mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.
![kawa ziarnista HAYB HONDURAS EVIN MORENO 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-HAYB-HONDURAS-EVIN-MORENO-250g-2777.jpg)
kawa ziarnista HAYB HONDURAS EVIN MORENO 250g
Honduras HONDURAS EVIN MORENO
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Honduras,
Region: Las Vegas, El Cedral, Santa Barbara
Odmiana botaniczna: Pacas
Wysokość upraw: 1620 m.n.p.m
Metoda obróbki: Anaerobic washed
Profil sensoryczny: krem limonkowy, brązowy cukier,liczi
Przeznaczenie: metody alternatywne
Pacas to bardzo rzadkie ziarno (oryginalnie wywodzące się z Salwadoru), tutaj też eksperymentalnie obrobione. Odmiana-rarytas w połączeniu z eksperymentalną obróbką dają niesamowicie soczysty produkt finalny. W smaku wyczuwalne nuty kremu limonkowego, brązowego cukru i limonki. Palarnia zaleca nieco grubsze mielenie i zalewanie kawy wrzątkiem.
![kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 250g PRZELEW](/pol_il_kawa-ziarnista-Hard-Beans-PERU-Cajamarca-SHB-250g-PRZELEW-3307.jpg)
kawa ziarnista Hard Beans PERU Cajamarca SHB 250g PRZELEW
Peru Cajamarca SHB 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Peru
Region: Jaen, Cajamarca
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Typica, Bourbon
Metoda obróbki: Washed
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Klasyczna (ale na pewno nie nudna) kawa przeznaczona do zaparzania metodami alternatywnymi takimi jak dripper, Chemex czy Aeropress. Znakomicie zbilansowana, o średnim body. W smaku delikatna, przyjemna kwasowość cytrusów doskonale współgra ze słodyczą karmelu.
![kawa ziarnista COFFEE PLANT Kenia Ruka AB 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-COFFEE-PLANT-Kenia-Ruka-AB-250g-3950.jpg)
kawa ziarnista COFFEE PLANT Kenia Ruka AB 250g
Kenia Ruka AB
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Region: Nyeri
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru
Wysokość upraw: 1600-1780 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: dżem porzeczkowy, wiśnie, rabarbar, cytrusy
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawowiec uprawiany w wulkanicznej, czerwownej glebie, w klimacie równikowym. Kawa czerpie z żyznej gleby to, co najlepsze - zyskuje złożony profil smakowy i wysoką jakość.
W profilu sensorycznym nuty dżemu porzeczkowego, wiśni, rabarbaru, cytrusów.
![kawa ziarnista COFFEE PLANT Tanzania Mondul Estate AA 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-COFFEE-PLANT-Tanzania-Mondul-Estate-AA-250g-3951.jpg)
kawa ziarnista COFFEE PLANT Tanzania Mondul Estate AA 250g
Tanzania Mondul Estate AA
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Tanzania
Region: Arusha
Odmiana botaniczna: Blue Mountain, Kent, Bourbon
Wysokość upraw: 1600-1765 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Jaśmin, czerwona porzeczka, cytrusy, miód, zioła
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawowiec uprawiany w sercu ziemi Masajów, na zboczach góry Mondul zlokalizowanej w północno-wschodniej Tanzanii. Po zbiorach kawa obrabiana jest na mokro z użyciem wody z własnego źródła plantacji, następne 7 dni leżakuje na afrykańskich łożach.
Napar czysty, orzeźwiający, w profilu sensorycznym pojawiają się nuty cytrusów i żółtych owoców, czerwonej porzeczki i miodu.
![Hard Beans GWATEMALA San Martin Jilotepeque Washed 250g](/pol_il_Hard-Beans-GWATEMALA-San-Martin-Jilotepeque-Washed-250g-3973.jpg)
Hard Beans GWATEMALA San Martin Jilotepeque Washed 250g
GWATEMALA San Martin Jilotepeque Washed
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | San Martín Jilotepeque |
Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Bourbon, Typica, Caturra, Catuai |
Obróbka: | Washed |
Profil sensoryczny: | Syrop klonowy, pistacje, jabłko |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jasno palone ziarna arabiki rosnące na wysokości około 1800 m n.p.m. w departamencie Chimaltenango, w pobliżu miasta San Martin Jilotepeque. Kawa z tego regionu pochodzi od małych producentów i obrabiana jest w mokrym młynie o nazwie „Beneficio Catalan”.
W naparze pojawiają się nuty syropu klonowego, jabłek i pistacji.
![kawa ziarnista Coffee Pro KENIA Gitugu 250g | PRZELEW](/pol_il_kawa-ziarnista-Coffee-Pro-KENIA-Gitugu-250g-PRZELEW-4093.png)
kawa ziarnista Coffee Pro KENIA Gitugu 250g | PRZELEW
KENIA Gitugu
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Meru County
Producent: Meru Central
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Sl28, SL34, Ruiru 11, Batian
Obróbka: Natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Malina, kiwi, trawa cytrynowa, karmel
![kawa ziarnista KAFAR | ETIOPIA Duwancho 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-KAFAR-ETIOPIA-Duwancho-250g-4140.jpg)
kawa ziarnista KAFAR | ETIOPIA Duwancho 250g
ETIOPIA Duwancho
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Etiopia
Region:Keramo village, Bensa, Keramo, Sidama region
Odmiana botaniczna:mixed varietals
Metoda obróbki:Natural
Profil sensoryczny: Ananas, limonka, jaśmin
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Soczysta, jedwabista, lekka.
Kawa, której nazwa (Duwancho) oznacza dosłownie "wybuch owocowości" i nazwa ta doskonale oddaje charakter ten propozycji gliwickiego Kafara. W naparze wyczuwalne tropikalne owoce, zioła, kwiaty.
![kawa ziarnista COFFEE PLANT Peru El Corazon 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-COFFEE-PLANT-Peru-El-Corazon-250g-4149.jpg)
kawa ziarnista COFFEE PLANT Peru El Corazon 250g
Peru El Corazon
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Peru
Region: Chirinos
Odmiana botaniczna: Caturra, Pache
Wysokość upraw: 1850-2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Żółte owoce, czerwona porzeczka, mango, toffi
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa uprawiana na dużej wysokości, w okolicy wioski El Corazon. W smaku wyczuwalna słodycz żółtych owoców, toffi i subtelnie kwaskowatej czarnej porzeczki.
![kawa Hard Beans KOLUMBIA El Vergel DECAF 250g](/pol_il_kawa-Hard-Beans-KOLUMBIA-El-Vergel-DECAF-250g-4161.jpg)
kawa Hard Beans KOLUMBIA El Vergel DECAF 250g
KOLUMBIA El Vergel DECAF
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region:Tolima
Wysokość upraw:1450 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Red & Yellow Caturra
Metoda obróbki: Sugarcane Decaf
Przeznaczenie: Metody przelewowe
Kofeina z ziaren wyciągana jest przy użyciu metody Sugarcane - jednego z najdelikatniejszych sposobów dekofeinizacji, który jest szybki, ekologiczny i świetnie zachowuje smak kawy. W smaku królują nuty czerwonych owoców i przypraw.
![kawa COFFEE PLANT Brazylia Zinfandel Espresso 250g | 5 urodziny](/pol_il_kawa-COFFEE-PLANT-Brazylia-Zinfandel-Espresso-250g-5-urodziny-4275.webp)
kawa COFFEE PLANT Brazylia Zinfandel Espresso 250g | 5 urodziny
Brazylia Zinfandel | 5 urodziny
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Brazylia
Region: Cerrado, Minais Gerais
Odmiana botaniczna: Bourbon, Mundo Novo
Wysokość upraw: 980-1300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Likier wiśniowy, kakao, czerwone wino
Przeznaczenie: espresso
Brazylijskie ziarna macerowane w czerwonym winie ze szczepu Zinfandel. W naparze znajdziemy lekko wyczuwalne nuty alkoholowe, ale kawa pozbawiona jest ciężkości typowych dla kaw barrel aged czy kaw fermentowanych. W profilu pojawiają się nuty rodzynek i likieru wiśniowego.
![kawa COFFEE PLANT FLOW Birthday Edition 250g | 5 urodziny](/pol_il_kawa-COFFEE-PLANT-FLOW-Birthday-Edition-250g-5-urodziny-4277.jpg)
kawa COFFEE PLANT FLOW Birthday Edition 250g | 5 urodziny
FLOW Birthday Edition | 5 urodziny
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Tanzania, Brazylia
Profil sensoryczny: czerwone owoce, czerwone wino
Obróbka: myta, sucha & zinfandel
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Mieszanka brazylijskich i tanzańskich ziaran macerowanych w czerwonym winie ze szczepu Zinfandel. W naparze znajdziemy lekko wyczuwalne nuty alkoholowe, ale kawa pozbawiona jest ciężkości typowych dla kaw barrel aged czy kaw fermentowanych.
![Coffee Pro KENIA Meru 250g | PRZELEW](/pol_il_Coffee-Pro-KENIA-Meru-250g-PRZELEW-4303.jpg)
Coffee Pro KENIA Meru 250g | PRZELEW
KENIA Meru
Skład: 100% arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Meru County
Producent: Baragwi FCS
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Kenya SL, Ruiru 11
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: Wiśnie, czerwone winogrona, porzeczki
![kawa ziarnista KAFAR | NIKARAGUA Bridazul Carbonic Maceration 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-KAFAR-NIKARAGUA-Bridazul-Carbonic-Maceration-250g-4343.jpg)
kawa ziarnista KAFAR | NIKARAGUA Bridazul Carbonic Maceration 250g
NIKARAGUA Birdazul 250g
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Nikaragua
Region:Nueva Segovia
Odmiana botaniczna: Caturra, Catuai
Metoda obróbki:Carbonic Maceration
Profil sensoryczny: jagody, rum, fermentowane kakao
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Ziarna z północnej części Nikaragui poddane eksperymentalnej obróbce carbonic maceration. Bardzo soczysta i rześka. W naparze wyczuwalny szeroki wachlarz nut smakowych, na pierwszy plan wybijają się jagody w rumie, wszystko uzupełnione wanilią, fermentowanym kakao i lekko kwaśną suszoną żurawiną.
![kawa Awaken BURUNDI Gahahe 1000g | PRZELEW](/pol_il_kawa-Awaken-BURUNDI-Gahahe-1000g-PRZELEW-4359.jpg)
kawa Awaken BURUNDI Gahahe 1000g | PRZELEW
BURUNDI Gahahe
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Burundi |
---|---|
Region: | Kayanza |
Farmer: | wiele drobnych farmerów z regionu |
Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon |
Obróbka: | washed |
Nuty smakowe: | czerwona jagoda, wiśnia, kwiaty |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
![kawa Awaken COLOMBIA La Muralla 200g | PRZELEW](/pol_il_kawa-Awaken-COLOMBIA-La-Muralla-200g-PRZELEW-4360.jpg)
kawa Awaken COLOMBIA La Muralla 200g | PRZELEW
COLOMBIA La Muralla
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 200g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | San Agustín, Huila |
Plantacja: | wiele drobnych farmerów z regionu |
Odmiana botaniczna: | Pink Bourbon |
Obróbka: | Washed |
Nuty smakowe: | malina, różowy grajpfrut, brzoskwinia |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Hulia to region słynący z bardzo dobrych i jakościowych kaw (dzięki optymalnym warunkom geograficznym i atmosferycznym), jednocześnie zdominowany przez drobne, rodzinne plantacje (aż 80% upraw ma mniej niż 3 hektary). La Muralla to nieformalna grupa producentów z jednej z najbardziej wysuniętych na południe gmin regionu, San Agustín. Grupa składa się przede wszystkim z bardzo młodych producentów - większość z nich jest w wieku około 20 lat. Wraz z tą młodością przychodzi energia i pasja do produkcji najwyższej jakości kaw speciality.
![kawa Awaken BRAZYLIA Pe De Cedro 1000g | ESPRESSO](/pol_il_kawa-Awaken-BRAZYLIA-Pe-De-Cedro-1000g-ESPRESSO-4364.jpg)
kawa Awaken BRAZYLIA Pe De Cedro 1000g | ESPRESSO
BRAZIL Pe De Cedro
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
---|---|
Region: | Mantiqueira de Minas |
Plantacja: | Edson Morais de Barros |
Wysokość upraw: | 1000-1200m |
Odmiana botaniczna: | Red Bourbon, Yellow Bourbon |
Obróbka: | Pulped Natural |
Nuty smakowe: | Śliwka, orzech laskowy, kakao |
Przeznaczenie: | espresso |
Właściciel Pe de Cedro, Edson Morais de Barros, ściśle współpracuje z zespołem agronomów przy produkcji kawy. Gospodarstwo przestrzega praktyk przyjaznych dla środowiska i używa wyłącznie zatwierdzonych odmian kawy. Zbiory prowadzone są ręcznie, a ziarna obrabiane są w ten sam dzień, w którym zostały zebrane.
![kawa COFFEE PLANT Papua Nowa Gwinea Sigri 250g](/pol_il_kawa-COFFEE-PLANT-Papua-Nowa-Gwinea-Sigri-250g-4391.jpg)
kawa COFFEE PLANT Papua Nowa Gwinea Sigri 250g
Papua Nowa Gwinea Sigri
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Papua Nowa Gwinea
Region: Jiwaka, Waghi Valley
Odmiana botaniczna: Typica
Wysokość upraw: 1400-2200 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Mango, wiśnia, miód, czerwone wino
Przeznaczenie: metody alternatywne
Wysokojakościowa kawa segmentu speciality z Papui Nowej Gwinei trafia na rynek europejski jeszcze rzadko, dlatego ta propozycja powinna zainteresować miłośników rarytasów. Propozycja warszawskiego Coffee Plant-u daje czysty i złożony napar. W profilu sensorycznym słodycz przełamana jest z cierpkością jak w czerwonym winie.
![kawa ziarnista HAYB Kenia Kimandi 250g](/pol_il_kawa-ziarnista-HAYB-Kenia-Kimandi-250g-4512.jpg)
kawa ziarnista HAYB Kenia Kimandi 250g
HAYB Kenia Kimandi
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kenia
Region: Kirinyaga
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru, Batian
Wysokość upraw: 1900 - 2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Rabarbar, czarna porzeczka, wanilia
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress)
Napar z nietypowym dla kaw kenijskich finiszem - w aftertaste pojawiają się nuty wanilii. W smaku dominują jednak czerwone owoce. Kawa doskonała na co dzień. Szczególnie w formie coldbrew.
- 1
- 2