Podstawowe wyposażenie kawiarni, czyli młynki Fiorenzato i ekspresy Bezzera

2018-02-11
Podstawowe wyposażenie kawiarni, czyli młynki Fiorenzato i ekspresy Bezzera

O ile zakup profesjonalnego młynka i ekspresu kolbowego do domu nie jest koniecznością, gdyż w zupełności wystarczy młynek ręczny oraz jedno z urządzeń służących alternatywnym metodom parzenia kawy, o tyle w profesjonalnych kawiarniach nie może ich zabraknąć. Tak, jak kucharzom potrzebny jest zestaw porządnych garnków i patelni, mistrzom cukiernictwa solidne miksery i blachy do pieczenia ciast i tortów, tak baristom niezbędne są najwyższej jakości ekspresy i młynki. A za takie z pewnością możemy uznać sprzęty firmy Fiorenzato i Bezzera.

Młynki żarnowe Fiorenzato

Produkowane z myślą o branży gastronomicznej profesjonalne młynki Fiorenzato od lat 30-tych ubiegłego wieku powstają we Włoszech, w miejscowości Padwa. Założycielem firmy był Pietro Fiorenzato (stąd nazwa). Jako, że od początku swojego istnienia przedsiębiorstwo konstruowało wysokiej klasy sprzęt, wśród kawoszy cieszyło się dużym uznaniem. Co więcej dziś, marka ta jest jedną z najbardziej cenionych na międzynarodowym rynku kawy. Urządzenia te doceniają szczególnie właściciele i pracownicy kawiarni na całym świecie, dla których szybkość, niezawodność i jakość mielenia ziaren kawowca stanowią czynniki kluczowe. Decydują nie tylko o smaku serwowanego przez nich napoju, ale również o jakości pracy. Poza tym, świadczą o klasie lokalu, przekładają się na jego wizerunek i opinie wśród konsumentów i ekspertów.

Ekspresy Bezzera

Jak wiadomo, dobra kawa to świeżo mielona kawa. Niestety, nie oznacza to, że solidny młynek jest wystarczający. Na smak małej czarnej wpływa również proces parzenia. Stąd, szczególnie w kawiarniach, gdzie każdego dnia serwuje się kilkadziesiąt, a nawet kilkaset kaw nie może zabraknąć profesjonalnego ekspresu do kawy, czyli jednego z kolbowych ekspresów Bezzera. To one, wraz ze swym pierwszym konstruktorem, Luigim Bezzera ustanowiły historię ekspresów ciśnieniowych, czyli najdoskonalszych urządzeń do przygotowywania kofeinowego naparu. Ponad 100-letnia tradycja, nieustanne dążenie do perfekcji, wkraczanie na coraz to wyższe poziomy innowacyjności są wynikiem doświadczenia i nowoczesnego podejścia. Jak dotąd nie stworzono lepszego ekspresu.

Pokaż więcej wpisów z Luty 2018
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel