KAWA ZIARNISTA

( ilość produktów: 295 )

Warto, żeby w domu prawdziwego miłośnika kawy zawsze była kawa ziarnista. Jeśli tylko mamy młynek: czy to ręczny czy automatyczny, to niezależnie jaką metodą zaparzamy naszą poranną lub popołudniową kawę – zawsze najlepiej będzie smakować ta przygotowana na bazie świeżo zmielonych ziaren. Poniżej znajdą Państwo wybór kaw ziarnistych najlepszego pochodzenia do różnych metod zaparzania.

W ofercie Cafe Silesia wybierać można spośród najlepszych kaw z całego świata, które otrzymujemy z palarni świeżo po ich wypaleniu. Po część z kaw ziarnistych nasi bariści regularnie jeżdżą do różnych regionów Włoch. Wszystko po to, by kawa, która trafia do naszych klientów zachowywała świeżość, a przez to znacznie zyskiwała na jakości. Jeśli szukasz ziarnistej kawy, z której będziesz mógł przygotować klasyczne espresso lub zbilansowanego w smaku chemexa, tutaj znajdziesz coś dla siebie, a także swoich najbliższych. Kawy ziarniste doskonale nadają się do przygotowywania kawy z ekspresu oraz kaw przygotowywanych metodą alternatywną, czyli kaw przelewowych. Jednym z czynników, które mają wpływ na zaparzenie aromatycznej kawy jest moment zmielenia ziaren.

Aby zachować aromat i walory smakowe najlepiej będzie zmielić ziarna tuż przed przygotowywaniem kawy. Właśnie dzięki temu wszystkie jej walory zostaną wydobyte i podkreślone podczas procesu zaparzania. Kawę ziarnistą możesz zmielić za pomocą młynka w swoim zaciszu domowym, ale od niedawna możesz ją także zmielić na życzenie w naszych kawiarniach, a także w sklepie firmowym. Dzięki temu zaraz po złożeniu zamówienia na jedną z kaw ziarnistych, które mamy w ofercie, zmielimy Twoją kawę, a następnie wyślemy ją zapakowaną tak, by jak najdłużej zachowała świeżość. Należy pamiętać, by dostosować rodzaj mielenia do metody parzenia – do alternatywnych metod parzenia ziarna powinny być grubiej zmielone.

Warto, żeby w domu prawdziwego miłośnika kawy zawsze była kawa ziarnista. Jeśli tylko mamy młynek: czy to ręczny czy automatyczny, to niezależnie jaką metodą zaparzamy naszą poranną lub popołudniową kawę – zawsze najlepiej będzie smakować ta przygotowana na bazie świeżo zmielonych ziaren. Poniżej znajdą Państwo wybór kaw ziarnistych najlepszego pochodzenia do różnych metod zaparzania.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel