Kawa
( ilość produktów: 599 )Najlepsza kawa ziarnista i mielona, którą zawsze warto pić.
Kawa to bogata kultura, to jedno z najmilszych przyzwyczajeń, a więc to jedno z najsilniej oddziałujących na wyobraźnie słów. Jaka powinna być kawa większość z nas wie najlepiej, ale czasem warto spróbować jednej z kaw, którą Państwo znajdziecie w naszym sklepie, by przekonać się, że o kawie można dowiedzieć się dużo więcej dobrego. Jesteśmy najdłużej istniejącym sklepem internetowym z kawą w Polsce - posiadamy ogromną wiedzę na temat kaw, ale również tego jak dobrać je pod indywidualne kubki smakowe każdego Klienta.
Kawa ma doskonały wpływ na nasze zdrowie.
Kawa jest dla wielu z nas jedną z najważniejszych części śniadania, popołudniowym relaksem czy nawet wieczornym odprężeniem. Kawy najwyższej jakości nie wywołują skutków ubocznych, a wręcz pozytywnie wpływają na nasze zdrowie: pobudzają, rozluźniają mięśnie, poprawiają humor, przyspieszają metabolizm i posiadają przeciwutleniacze, dzięki którym jesteśmy mniej narażeni na choroby nowotworowe. Nie ma przesady w tym, że właśnie wypijana filiżanka kawy jest tą najważniejszą. Niezależnie od tego, czy pijemy ją w domu czy biurze - dla nas jest najważniejsze, żeby każdy wybierając kawę z naszego asortymentu wiedział, że dokonuje najlepszego wyboru. Wybiera smak kawy, który będzie jego ulubionym i będzie mu codziennie towarzyszył. Nasze kawy dobieramy w taki sposób, żeby móc zadowolić przede wszystkim tych, którzy przy wyborze nie kierują się jedynie nazwą, ale wiedzą, której są głodni. Lubią nie tylko kawę, ale lubią również o kawie rozmawiać, uczyć się jej i uczyć się o niej. Nie tylko piszemy dużo o kawie, bo to niewyczerpany temat, ale również rozumiemy jak ważne jest by sposób znalezienia odpowiedniej kawy był prosty jak jedno kliknięcie.
Jak wybrać kawę idealną dla siebie?
Doskonale wiemy, że w pośpiechu nie wszyscy mają czas, by zapoznawać się z naszą bazą wiedzy o kawie i dzięki temu potem móc określić, która z kaw jest ich ulubioną. Dlatego zastosowaliśmy podział na kategorie, które stworzone są nie tylko na podstawie oczywistych kryteriów (czyli np. podział ze względu na miejsce produkcji), ale przede wszystkim na podstawie wiedzy, jaką nabywamy również dzięki naszemu ciągłemu kontaktowi z klientem. Bowiem naszą wiedzę nieustannie uzupełniamy także o to, co mówią nam klienci. Nie tylko zachęcamy ich, by wystawiali każdej z kaw subiektywną ocenę, ale również, gdy w opisie lub filtrze wyboru sugerujemy metodę zaparzania kawy, bierzemy pod uwagę ich przeważające opinie, co do najlepszych metod zaparzania danej mieszanki kawy. A dla najbardziej niezdecydowanych mamy próbki kaw, które można albo po prostu kupić albo otrzymać w gratisie przy okazji nieco większych zakupów. Dzięki temu, że próbki kaw są nieoznaczone, nasi klienci mają szansę przeprowadzić u siebie w domu tak zwane „ślepe testy”, w których nie można zasugerować się ani nazwą, ani marką kawy ani podanym składem. W taki sposób bardzo łatwo odpowiedzieć sobie na pytanie, jaka jest nasza ulubiona kawa, bo obsługa naszego sklepu mając punkt odniesienia w postaci ocenionej próbki, potrafi dobrać dla klienta kawę idealnie nadającą się czy to ekspresu automatycznego, czy to ekspresu kolbowego, czy wreszcie kawiarki.
Twoja ulubiona kawa zawsze świeżo-palona.
Doskonale wiemy, że kawa smakująca najlepiej to ta świeżo-palona. Wielu naszych klientów od lat wymaga tego, by kawa, która przypadła im do gustu i którą regularnie zamawiają zawsze pochodziła z jak najświeższej dostawy. I dlatego nie szczędzimy starań, by kawa – zarówno ziarnista jak i mielona była kawą, która niedawno opuściła silosy, w jakich jest przechowywana tuż po uprażeniu. Dodatkowo dzięki bardzo atrakcyjnym cenowo opcjom wysyłki kawy w naszym sklepie nasi klienci mogą zamawiać mniejsze ilości kawy, ale za to częściej, w ten sposób uzupełniając swoje kawowe zapasy, gdy tylko tego potrzebują i by kupowali tylko te kawy, które do kolejnych zakupów, zrobionych u nas, będą smakowały wspaniale.

kawa ziarnista La Brasiliana MARFISA 1000g
La Brasiliana MARFISA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 90% ARABICA / 10% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Świetnie zrównoważony i delikatny smak. Mieszanka znakomitych odmian arabiki pochodzących z Ameryki południowej z niewielką domieszką wysokojakościowej robusty która dodaje mieszance charakteru. Zaspokoi najbardziej wymagające
podniebienia.
Najwyższa półka wśród kaw.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia

kawa ziarnista Pura Vita CARAVAGGIO 1000g
Pura Vita CARAVAGGIO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 15% ARABICA / 85% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren indyjskiej robusty i brazylijskiej arabiki, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Kawę charakteryzuje wysokie, gęste, trwałe body, w naparze wyczuwalne nuty gorzkiej czekolady, drewna i przypraw korzennych. Mieszanka dla smakoszy bardzo mocnej, intensywnej kawy. Idealna jako stawiające na nogi espresso, wyrazista jako baza dla kaw mlecznych.

kawa mielona Pura Vita CAPITOLIUM 250g
Pura Vita CAPITOLIUM
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Zmielona dosyć grubo, idealna do kawiarki. W naparze wyczuwalne nuty czekolady i migdałów. Aromatyczna, intensywna propozycja palarni Dolce Vita z dużą zawartością kofeiny, świetnie sprawdzi się jako szybkie, stawiające na nogi espresso, a także jako baza do wszelkich kaw mlecznych i kawowych napojów.

kawa mielona Dolce Vita DECAFFEINATED 250g
Dolce Vita DECAFFEINATED
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: brak

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. Jest to aromatyczna mieszanka wyśmienitych ziaren amerykańskiej arabiki i indyjskiej robusty, skomponowane tak, abyśmy mogli cieszyć się wysokojakościową kawą, bez konieczności martwienia się o kofeinę. Wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii, zmielona dosyć grubo, idealna do kawiarki. W naparze wyczuwalne nuty czekolady i migdałów. Proces dekofeinizacji zielonego ziarna przebiega w ściśle kontrolowanych warunkach przy użyciu chlorku metylenu klasy spożywczej. Kawa następnie jest poddawana działaniu wysokiej temperatury (ok 200° C,), aby usunąć wszelkie pozostałości dichlorometanu (tolerancja związku na temperaturę wynosi bowiem jedynie 40° C). Dzięki temu proces jest całkowicie bezpieczny i nie wpływa na smak kawy. Metoda w bardzo znikomym stopniu ma wpływ na środowisko i postrzegana jest jako ekologiczna. Zgodnie w włoskimi przepisami kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.

kawa VARESINA TOP QUALITY 1000g ziarnista
VARESINA TOP QUALITY
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 95% ARABICA / 5% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Varese, Lombardia

Profil smakowy

Ewenement wśród kawowych mieszanek. Kawa, która posiada zaledwie 5% Robusty, co stanowi jedynie delikatne podkreślenie lekkiej kwasowatości, jaka rozwija się w espresso. Tak uzyskane bogactwo skusi nawet tych, którzy wolą wyłącznie 100% Arabiki. Jej jedwabistość pozwala długo rozkoszować się idealnym połączeniem owocowego charakteru z czekoladą.

kawa VARESINA MARTIN 1000g ziarnista
VARESINA MARTIN
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Varese, Lombardia

Profil smakowy

Tradycjny skład o wybitnej jakości. Doskonała ugandyjska Robusta czyni mieszankę wyrasitą i intensywną. Wyraźna czekolada i orzechy stanowią dominującą nutę, ale nie na tyle, by nie móc docenić wspaniałego smaku fenomenalnych Arabik. Kompozycja idealna dla tych, którzy nie tolerują kwasowatości w kawie. Wspaniale sprawdzi się, gdy dodać do niej odrobinę mleka.

kawa Cavallo Z PROWINCJI 250g ziarnista
Cavallo Kawa z Prowincji
Skład 100%
Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa
ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Mieszanka wysokogatunkowych arabik jakości
speciality. Większość ziaren pochodzi z bezpośredniego importu z plantacji -
pochodzą więc ze sprawdzonych źródeł. Ziarna są następnie wypalane w
rzemieślniczym piecu w Kamyku.
Mieszanka jest równa i powtarzalna.
Charakteryzuje się zbilansowanym smakiem o niskiej kwasowatości i aromacie
prażonych orzechów laskowych i czekolady. Znakomicie komponuje się z
mlekiem.

kawa ziarnista Hard Beans GORILLA BLEND 250g ESPRESSO
Gorilla Blend
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Skład szczegółowy:
75% Peru Cajamarca SHB
Kraj Pochodzenia: Peru,
Region: Jaen, Cajamarca,
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Bourbon, Typica,
Metoda obróbki: Washed.
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
Region: Santa Barbara
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Caturra
Metoda obróbki: Washed.
Starannie skomponowana mieszanka o złożonym, znakomicie zbilansowanym smaku i średnim body. Wyczuwalna jest delikatna kwasowość, dopełniona słodyczą. Pełnię smaku i aromatu wydobędziemy z tej kawy zaparzając ją w ekspresie kolbowym lub kawiarce. Znakomicie komponuje się z mlekiem, tworząc delikatne mleczne kompozycje. W smaku można wyczuć nuty orzechy włoskie, suszone śliwki, karmel.

Zestaw promocyjny 2 kg kawy Essse Selezione ESSSE ziarnista + Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse 170ml
Zestaw dwóch kilogramów kawy Essse Selezione ESSSE + Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse
Promocyjny zestaw kawy Essse Selesione ESSSE 1000g ziarnista ze szklaną filiżanką do cappuccino z palarni Essse!
W skład zestawu wchodzą:
Szklana filiżanka CAPPUCCINO Essse 170ml
Przezroczysta filiżanka do cappuccino, wykonana ze szkła, z nadrukowanym logo palarni ESSSE Café.
Filiżanka ma pojemność 170ml,
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Essse Selezione ESSSE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite, powtarzalne espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy ogon.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.

Zestaw promocyjny 5kg kawy Meseta SUPER ORO + 3 filiżanki Meseta CAPPUCCINO
Zestaw pięciu kilogramów kawy Meseta CREMA D'ORO + 3 filiżanki Meseta Cappuccino
Promocyjny zestaw kawy Meseta CREMA D'ORO 1000 gram ziarnista, tylko teraz w raz z trzema gratisowymi filiżankami do cappuccino z palarni Meseta!
W skład zestawu wchodzą:
Filiżanka Meseta CAPPUCCINO
Filiżanka do cappuccino, z grubej porcelany, o pojemności 140 ml, z logo palarni MESETA.
Wyprodukowana przez fabrykę porcelany FAC SpA / Porcellane ACF w miejscowości Albisola Superiore (w Ligurii).
W komplecie wraz ze spodeczkiem.
Meseta SUPER ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Topowa mieszanka z palarni z Castel-Maggiore (k. Bolognii). Świetnie zbalansowana mieszanka skomponowana z ziaren, których dobór poprzedza niezwykle staranna selekcja oraz drobiazgowe testy zielonych ziaren (począwszy od wielkości i zapachu a skończywszy na testach morfologicznych). Słodycz pochodzi z brazylijskich Arabik, z których wydobywa się pełnię orzeźwiającego smaku. Natomiast aromaty kwiatowo-miodowe i owocowe pochodzą z Arabik z plantacji wyszukiwanych w Ameryce Centralnej i Południowej (Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui) i Etiopii. Dopełnieniem są wybrane ziarna Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii, Indonezji, które stanowią zdecydowaną nutę w rozpływającej się na podniebieniu syropowatości.
Posiada certyfikat jakości: Espresso Italiano Certificato przyznawany przez Instituto Nazionale Espresso Italiano.

kawa ziarnista Hard Beans BRAZYLIA Samambaia Yellow Bourbon 1000g PRZELEW
SAMAMBAIA Yellow Bourbon
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Region: Campo das Vertentes
Wysokość upraw: 1200 m.n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Brazylia Samambaia to niezwykle uniwersalna, bardzo przyjemna kawa. O doskonale zbilansowanym smaku. Ze względu na swój charakter, sprawdzi się w różnych metodach alternatywnego zaparzania kawy takich jak dripper, Chemex czy Aeropress, ale również ekspresy przelewowe. Dzięki niskiej kwasowości, docenią ją zarówno osoby rozpoczynające swoją przygodę z alternatywnymi metodami przenia, jak i bardziej doświadczeni home bariści.
Suchy aromat przywodzi na myśl ciasteczka oraz orzechy nerkowca. Natomiast po zaparzeniu, w smaku pojawiają się nuty czerwonych jabłek, orzechowych ciasteczek oraz krówek.

kawa ziarnista Agust Evo RISERVA 100% arabica 250g
Agust Evo RISERVA 100
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka w 100% składająca się arabik segmentu specialty. Ziarna selekcjonowane elektronicznie jedno po drugim. Niespotykana słodycz, którą wyczujemy łączy sie ze złożoną kwasowością. Pod lśniącą cremą kryją się przyjemne nuty marcepanu, zapach borówek, mlecznej czekolady oraz aksamitne body.
Pochodzenie ziaren:
- Kolumbia - Antioquia San Cayetano
- Brazylia - Sul De Minas Samambaia
- Peru – Chanchamayo Alto Palomar
- Salwador - La libertad San Luis

kawa ziarnista Trismoka Brasil 250g
Trismoka Brasil
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA/30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

To idealny wybór dla miłośników kawy o zdecydowanym smaku i konsystencji przypominającej rozpływającą się w ustach mleczną czekoladę, w której zatopione są rodzynki, suszone figi, a to wszystko z zwieńczone słodyczą karmelu. Przez przewagę smaków bardziej przypominających ciemne owoce, aniżeli te cytrusowe ta mieszanka nie tylko sprawdzi się w formie mocno kofeinowego espresso, ale jest wręcz stworzona do kaw mlecznych takich jak espresso czy cappuccino.

kawa ILLY bezkofeinowa 250g ziarnista
ILLY bezkofeinowa 250g ziarnista
Skład: 100% Arabica,
Zawartość kofeiny:
brak
Kawa ziarnista, opakowanie 250g.
Illy bezkofeinowa to ciemno wypalona kawa, w której stężenie kofeiny nie przekracza 0.1%. W smaku wyczuwalny karmel, czekolada i podpieczony chleb, z nieco słodszym aftertaste-em.

kawa mielona TRISMOKA Gourmet 250g
Trismoka Gourmet
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

100% Arabica będąca połączeniem 6 różnych arabik wyselekcjonowanych spośród najlepszych na świecie. Znajdziemy tu ziarna z Ameryki Centralnej, Afryki oraz Indii. Ale na szczególną uwagę zasługują składające się na tę kawę ziarna z Gwatemali, Kolumbii, Brazylii oraz Tanzani, dobrane ze szczególna pieczołowitością przez ekspertów z Trismoki. To razem składa się na espresso o intensywnym aromacie z aksamitnym body, powoli uwalniającym nuty kakao i czekolady, ostatecznie – po wypiciu – zostawiając na podniebieniu cytrusowy posmak.
Ze względu na jej doskonale kremową konsystencję i teksturę, kawa ta szczególnie polecana jest koneserom, którzy szczególnie docenią przed wypiciem idealnie cętkowaną jasno orzechową cremę.

kawa ziarnista HAYB PINK espresso blend 1000g
Palarnia: HOW ARE YOU BREWING, dawniej Coffee Republic (Warszawa)
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
W skład mieszanki PINK wchodzą dwie arabiki z Etiopii:
Region: Yirgacheffe / Guji Producent: Idido / Zelalem Alemu Odmiana: Heirloom / 74110, 74112 Metoda obróbki: Washed / Natural Położenie upraw: 2250 m n.p.m. / 2020 m n.p.m.
Wybuchowo intensywna słodko-kwaśna propozycja pod espresso. W smaku kwiecista, miodowa z nutami dżemowymi. Na pierwszy plan wybijają się nuty czerwonych owoców, jagód i mlecznej czekolady.
Kawa jest przeznaczona do przygotowania metodami ciśnieniowymi - ekspres
ciśnieniowy, kawiarka. Doskonale sprawdzi się zarówno w espresso i kawach mlecznych, idealnie odnajdzie się też w espresso tonic.

Gimoka Professional SUPREMO 1000g
Gimoka Professional SUPREMO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: ARABICA/ROBUSTA

Zawartość kofeiny: ŚREDNIA

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Anddalo Valtllino, Lombardia

Wypalona w średnim stopniu mieszanka pozwalająca uzyskać gładką, kremową kawę o aromatach migdałów, karmelu i gorzkiej czekolady.

kawa Kimbo AROMA GOLD 100% ARABICA 250g mielona
Kimbo AROMA GOLD
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Aromatyczna mieszanka arabik pochodzących z Południowej i Środkowej Ameryki, starannie wypalona w neapolitańskim stylu. Zaspokoi gusta każdego miłośnika intensywnego, włoskiego espresso. Głęboki, intensywny smak i gęsta, orzechowa crema pozwolą poczuć klimat wakacji w Neapolu bez wychodzenia z domu.

kawa ziarnista Bazzara GUSTOITALIANO 1kg
Skład: 100% Robusta
Zawartość
kofeiny: średnia
Stopień palenia:
średni
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym
świeżość
Typ: Kawa ziarnista
Bazzara Gusto Italiano to kompozycja wysokiej jakości ziaren Robusty z Indii i Wietnamu. Mieszanka o mocnym smaku i kremowej konsystencji, której aromat przywodzi na myśl prażone płatki zbożowe i gorzką czekoladę. W smaku uwalniają się mocne aromaty orientalnych przypraw i świeżych migdałów.
Bazzara Gusto Italiano charakteryzuje się gęstym, intensywnym body oraz trwałą, grubą cremą. Bardzo wysoka zawartość kofeiny doskonale sprawdzi się, gdy potrzebne będzie silne kawowe pobudzenie.

kawa ziarnista HAYB Peru Cajamarca 1000g | ESPRESSO
PERU CAJAMARCA ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Peru |
---|---|
Odmiana botaniczna: | Cajamarca |
Obróbka: | Washed |
Profil: | kandyzowane owoce, migdały, biała czekolada |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Doskonale zbalansowana, kremowa, wyraziście słodka propozycja do espresso. W naparze pojawiają się kandyzowane owoce, a aftertaste przywodzi na kubki smakowe aromaty białej czekolady. Nieprzesadnie orzechowa, nieprzesadnie owocowa.

kawa ziarnista KAFAR GWATELAMA El Llano 250g
GWATELAMA El Llano
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Gwatemala |
---|---|
Region: | Acatenango |
Farma: | El Lliano |
Odmiana botaniczna: | Catuai |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Wanilia, owoce leśne, kakao |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Jedwabista, rześka, gładki, lekki posmak.
W aromacie wyczuwalne nuty cukru trzcinowego, wanilii i owoców leśnych. W smaku wyczuwalna czarna herbata, nuty orzechów i mlecznej czekolady, delikatna nuta kwiatu hibiskusa.

kawa ziarnista HAYB Kolumbia 1000g | ESPRESSO
Kolumbia San Sebastian
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Cauca |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Castillo |
Wysokość upraw: | 1700-2000m.n.p.m. |
Obróbka: | Washed |
Profil: | Cytrusy, pomarańcze, morele, mleczna czekolada |
Przeznaczenie: | metody ciśnieniowe (espresso, kawiarka) |
Kawa z okolic miasta San Sebastian, które, oprócz doskonałymi widokami, zachwyca również świetnymi warunkami do uprawy kawowca. Propozycja pozwala na uzyskanie soczyście owocowego espresso, gdzie słodycz doskonale miesza się z kwasowością.
Wypalona dość jasno, typowo w stylu warszawskiego HAYB-a. Doskonale sprawdzi się przede wszystkim w espresso i małej czarnej na podwójnym shocie, ale i miłośnicy lekkich cappuccino znajdą coś dla siebie.

LOKALNA PALARNIA KAWY Etiopia Sidamo Nansebo 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia
Metoda obróbki: Washed
Wysokość upraw: 1950-2300 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: herbata czarna, cytryna, karmel
Przeznaczenie: metody przelewowe
Etiopskie ziarno, wypalane z myślą o alternatywnych metodach parzenia. Kawa o herbacianym charakterze, przypomina w smaku earl greya z cytryną i cukrem. Świetna propozycja dla miłośników sprawdzonych rozwiązań kawowych.

LOKALNA PALARNIA KAWY Tanzania Ngila Coffee Estate 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Tanzania
Metoda obróbki: Washed
Wysokość upraw: 1600-1800 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: herbata czarna, czerwona porzeczka, brązowy cukier
Przeznaczenie: metody przelewowe
Tanzańskie ziarno, wypalane z myślą o alternatywnych metodach parzenia. Kawa o herbacianym charakterze, przypomina w smaku czarną herbatę z syropem porzeczkowym, z wyczuwalnymi nutami trzcinowego cukru.

kawa ziarniasta TRISMOKA Miss Moka 250g
Trismoka Miss Moka
kawa ziarnista
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Łańcuch dostaw kawy do palarni jest bardzo długi, a zaczyna się on w zasadzie w krajach globalnego Południa, gdzie ok 70% siły roboczej stanowią kobiety. Nie mają one równych szans względem mężczyzn, nie mają dostępu do odpowiedniej edukacji, opieki i możliwości rozwoju. Aby poprawić warunki życia tych kobiet, Trismoka stworzyła projekt Miss Moka: inicjatywę mającą na celu nawiązywanie współpracy opartej na wartościach z kobietami pracującymi na plantacjach, z których pochodzi kawa wykorzystywana przez palarnię.
Urzeka przyjemną, harmonijną kwasowością i umiarkowaną słodyczą, w posmaku wyczuwalne są nuty gorzkiej czekolady.

kawa COFFEE PLANT Gwatemala Huehuetenango 250g
Gwatemala Huehuetenango
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Gwatemala
Odmiana botaniczna: Mix
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Zielone jabłko, morela, toffi
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawy z Gwatemali wyróżniają się unikalnym charakterem – ich naturalna słodycz i doskonale wkomponowane akcenty są uwielbiane przez miłośników tego regionu. Kawa z Huehuetenango nie jest wyjątkiem.
Ziarna pochodzą zarówno z małych, jak i średnich farm, co nadaje im różnorodność botaniczną, a jednocześnie spójny i bogaty profil smakowy. W każdej filiżance czuć harmonię – karmelową słodycz, jabłkowe nuty zapachowe oraz posmak dojrzałej moreli. To klasyczna, a zarazem niezwykle przyjemna odsłona gwatemalskiej kawy.

MK Cafe CREMA mielona 500g
MK CAFE
CREMA
kawa mielona
opakowanie 500g,
Skład: Arabica, Robusta
Intensywność: 3/6
MK Cafe Crema to kawa mielona stworzona z myślą o tych, którzy cenią sobie perfekcyjne cappuccino i zbalansowane espresso. To harmonijne połączenie delikatnej Arabiki z bardziej zdecydowaną Robustą tworzy mieszankę o aksamitnym ciele i wyważonym profilu smakowym.
Polecana przez baristów, świetnie sprawdza się nie tylko jako intensywne espresso, ale też jako baza do mlecznych klasyków, takich jak cappuccino czy latte macchiato. Jej aromatyczny bukiet zachwyca nutami karmelu, miodu i prażonych migdałów, oferując łagodną, a zarazem bogatą kompozycję bez dominującej kwasowości czy goryczy.

MK Cafe PREMIUM GOLD rozpuszczalna 175g
MK CAFE
PREMIUM GOLD
kawa rozpuszczalna
opakowanie 175g
MK Cafe Premium Crema to kawa rozpuszczalna stworzona z myślą o miłośnikach łagodnych i dobrze zbalansowanych smaków. Jej znak rozpoznawczy to delikatna, aksamitna pianka – crema – która nadaje każdej filiżance wyjątkowej lekkości i subtelnej elegancji. Idealna zarówno na energetyzujące rozpoczęcie dnia, jak i chwilę relaksu w ciągu popołudnia, zachwyca harmonijnym profilem smakowym z minimalną goryczką.
Przygotowanie tej kawy jest szybkie i wygodne – wystarczy wsypać łyżeczkę produktu do filiżanki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą. Już po chwili możesz delektować się naparem o kremowej konsystencji i głębokim aromacie.

MK Cafe PREMIUM CREMA rozpuszczalna 130g
MK CAFE
PREMIUM CREMA
kawa rozpuszczalna
opakowanie 130g
MK Cafe Premium Crema to kawa rozpuszczalna stworzona z myślą o miłośnikach łagodnych i dobrze zbalansowanych smaków. Jej znak rozpoznawczy to delikatna, aksamitna pianka – crema – która nadaje każdej filiżance wyjątkowej lekkości i subtelnej elegancji. Idealna zarówno na energetyzujące rozpoczęcie dnia, jak i chwilę relaksu w ciągu popołudnia, zachwyca harmonijnym profilem smakowym z minimalną goryczką.
Przygotowanie tej kawy jest szybkie i wygodne – wystarczy wsypać łyżeczkę produktu do filiżanki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą. Już po chwili możesz delektować się naparem o kremowej konsystencji i głębokim aromacie.

kawa ziarnista KAFAR | KOLUMBIA Felipe Restrepo 250g
KOLUMBIA Felipe Restrepo
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Kolumbia |
---|---|
Region: | Chinchina |
Odmiana botaniczna: | Caturra, Colombia |
Obróbka: | Anaerobic Natural |
Profil: | Kwiat bzu, winogrono, papaja |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Intensywny aromat słodkich, tropikalnych owoców przeplata się z delikatnymi, kwiatowymi nutami. W smaku dominuje rześka, rabarbarowa kwasowość o wielowarstwowym, żywym charakterze. Całość dopełnia gładkie, krągłe body, które nadaje naparowi harmonijną strukturę.

kawa Hard Beans RWANDA Beloved Coffee 250g
RWANDA Beloved Coffee
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: | Rwanda |
---|---|
Region: | Gakenke District |
Wysokość upraw: | 1760 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Bourbon |
Obróbka: | Natural |
Przeznaczenie: | metody alternatywne |
Ta kawa pochodzi z Rwandy, ze stacji obróbki Abakundakawa – nazwa ta oznacza „ludzi kochających kawę”, a tę pasję można wyczuć w każdej filiżance. Napar zaskakuje nutami czarnej herbaty, suszonej śliwki i mango, oferując słodki profil z delikatną, dobrze zbalansowaną kwasowością.
Za tę wyjątkową kawę odpowiada grupa kobiet z Hingakawa – stowarzyszenia będącego częścią spółdzielni Abakundakawa, zrzeszającej ponad 360 młodych producentów. Kooperatywa ta zdobyła uznanie na arenie międzynarodowej, m.in. dzięki sukcesom w konkursach Cup of Excellence.
To kawa tworzona przez niezwykłą społeczność kobiet – z pewnością zasługuje na uznanie.

BeMyBean Kolumbia Alonso Bustos 250g | PRZELEW
Kolumbia Alonso Bustos
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila
Odmiana botaniczna: Tabi
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Profil sensoryczny:
czarny bez, owoce leśne, grenadina
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa pochodzi z farmy El Mirador, położonej w malowniczym regionie Huila w Kolumbii – miejscu znanym z wyjątkowo sprzyjających warunków do uprawy kawowca. Żyzne, wulkaniczne gleby oraz wysokogórski klimat sprzyjają powolnemu dojrzewaniu owoców, co przekłada się na złożony i intensywnie owocowy profil smakowy ziaren. Alonso Bustos, właściciel farmy, z dużą starannością prowadzi swoje plantacje, wykorzystując metody zrównoważonej uprawy, które wspierają zarówno jakość produktu, jak i lokalny ekosystem.
W uprawie zastosowano rzadką i cenioną odmianę Tabi, opracowaną przez Cenicafé – Kolumbijski Narodowy Instytut Kawy – jako odpowiedź na zagrożenie rdzą kawową. Odmiana ta powstała w latach 60. poprzez skrzyżowanie Typica, Bourbon i Timor Hybrid. Jej nazwa, pochodząca z języka rdzennych kolumbijskich społeczności, oznacza „dobry” – co odzwierciedla zarówno odporność roślin na choroby, jak i ich doskonałe walory smakowe. Tabi wyróżnia się w filiżance złożoną kwasowością, owocową słodyczą i czystym, delikatnym body.
Ziarna poddano obróbce naturalnej, polegającej na suszeniu całych wiśni kawowca na słońcu, bez wcześniejszego usuwania miąższu. Proces ten trwa kilka tygodni i wymaga precyzyjnego nadzoru – owoce są regularnie obracane, by zapewnić równomierne suszenie i kontrolowany poziom fermentacji. Dzięki tej metodzie ziarna wchłaniają naturalne cukry z miąższu, co nadaje kawie intensywnie owocowy charakter, głębię oraz wyraźną słodycz.

Pedro's ACTIVE mielona 500g
PEDRO'S ACTIVE
kawa mielona
opakowanie 500g,
Skład: Arabica, Robusta
Intensywność: Wysoka
Pedros Active to kawa o intensywnym charakterze, której wyjątkowy smak zawdzięczamy starannie dobranym ziarnom oraz precyzyjnemu procesowi palenia. Dzięki temu każda filiżanka oferuje pełnię aromatu i głębi smaku.
To doskonały wybór dla osób żyjących w szybkim tempie, potrzebujących solidnej dawki energii i motywacji do działania. Pedros Active sprawdzi się zarówno w parzeniu tradycyjnym, jak i w ekspresie, gwarantując niezawodne pobudzenie i przyjemność z każdej chwili z kawą.

kawa EASY DECAF 250g mielona
EASY DECAF
kawa mielona, bezkofeinowa
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 65% ARABICA / 35% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: brak

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Propozycja dla osób, które muszą ograniczać ilość spożywanej kofeiny, ale wciąż nie chcą sobie odmawiać znakomitej kawy. Jest to aromatyczna mieszanka wyśmienitych ziaren arabiki i robusty, skomponowane tak, abyśmy mogli cieszyć się wysokojakościową kawą, bez konieczności martwienia się o kofeinę. Jest to kawa o znakomicie zbalansowanym smaku i kremowym body, przykrytym piękną cremą. Znakomicie sprawdzi się zarówno jako espresso, jak i podstawa do zachwycających mlecznych kompozycji.
Proces dekofeinizacji zielonego ziarna przebiega w ściśle kontrolowanych warunkach przy użyciu chlorku metylenu klasy spożywczej. Kawa następnie jest płukana parą wodną, aby usunąć wszelkie pozostałości dichlorometanu. Dzięki temu proces jest całkowicie bezpieczny i nie wpływa na smak kawy.
Zgodnie w włoskimi przepisami kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.

FIGA Kolumbia Finca Juan Martin 250g | PRZELEW
FIGA Kolumbia Finca Juan Martin 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Region: Sotara, Cauca
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Wysokość upraw: 1050 m.n.p.m. Profil sensoryczny: wanilia, suszone owoce, cola Metoda obróbki: washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Finca Juan Martin to nowatorska farma należąca do firmy Banexport, która służy jako centrum eksperymentów i innowacji w zakresie uprawy kawy. Jej głównym celem jest testowanie i rozwijanie metod uprawy, zbioru i przetwarzania różnych odmian kawy botanicznej, aby opracować najlepsze praktyki zapewniające wysoką jakość ziaren. Gospodarstwo to koncentruje się na zrównoważonej produkcji, uwzględniającej ochronę środowiska oraz wspieraniu lokalnej społeczności poprzez tworzenie miejsc pracy i możliwość edukacji.
Na farmie każde ziarno kawy jest uprawiane, zbierane i przetwarzane zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości i organizacji. Procesy są dostosowywane do warunków środowiskowych oraz specyfiki poszczególnych odmian – z uwzględnieniem takich parametrów jak poziom Brix, zawartość wilgoci czy oczekiwane walory smakowe.

FIGA Bali Karana 250g | PRZELEW
FIGA Bali Karana 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Region: Batukaang, Kintamani, Bali
Odmiana botaniczna: S795, Kartika
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m. Profil sensoryczny: toffi, suszone morele, suszone śliwki, gorzka czekolada Metoda obróbki: washed
Przeznaczenie: metody alternatywne
Społeczność Karana to inicjatywa zrzeszająca 377 drobnych plantatorów z regionu Kintamani na indonezyjskiej wyspie Bali. Ich działalność opiera się na idei równowagi między uprawą a poszanowaniem lokalnej tradycji i kultury. Plantacje znajdują się na średniej wysokości około 1200 m n.p.m. i zajmują łącznie powierzchnię blisko 477 hektarów.
Rolnicy z tego obszaru wykorzystują zróżnicowane techniki obróbki kawy – naturalną, fully washed, beztlenową, honey oraz mokrą – co pozwala wydobyć unikalne cechy smakowe wynikające z lokalnego terroir. Oprócz kawy, na farmach uprawiane są także pomarańcze, warzywa oraz inne rośliny, co wspiera bioróżnorodność i sprzyja zrównoważonemu rozwojowi.

FIGA Rwanda Horizon Kigoma 250g | PRZELEW
FIGA Rwanda Horizon Kigoma 250g | PRZELEW
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Region: Kigoma
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1650 m n.p.m. Profil sensoryczny: jagody, owoce tropikalne, ciemna czekolada Metoda obróbki: natural
Przeznaczenie: metody alternatywne
Stacja obróbki Horizon Supreme położona jest na malowniczych wzgórzach południowej Rwandy. Wysokogórskie warunki oraz korzystne opady deszczu sprzyjają tu uprawie kawy o wyjątkowej jakości. Właścicielem stacji jest Leo Fidele Ndagijimana, który przejął ją pod koniec 2018 roku, po okresie zaniedbania przez poprzedniego właściciela. Fidele, bazując na swoim doświadczeniu w pracy ze stacjami w zachodniej Rwandzie, przeprowadził modernizację sprzętu i wprowadził nowe standardy przetwarzania. Nazwa „Horizon” symbolizuje jego aspiracje związane z produkcją kawy najwyższej klasy.
W Rwandzie większość kawy pochodzi od drobnych rolników – jest ich około 500 tysięcy. Każdy z nich zazwyczaj uprawia kawę na działce o powierzchni około 1 hektara, a zbiory przekazuje do lokalnych stacji przetwórczych, takich jak Horizon Supreme.

kawa COFFEE PLANT Kenia Githaiti 250g
Kenia Githaiti
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj:Kenia
Odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Miód, cytryna, granat, rabarbar
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa pochodzi z regionu Murang’a w centralnej Kenii, gdzie żyzne gleby wulkaniczne, duże wysokości oraz staranna praca lokalnych rolników tworzą idealne warunki do uprawy wysokiej jakości ziaren. Githaiti wyróżnia się jasnym, złożonym profilem – cytrynowe i grejpfrutowe nuty przeplatają się z granatem i dzikim miodem. Kwasowość jest wyraźna, ale dobrze zbalansowana, podkreśla owocową soczystość i nadaje lekkości. Smak jest czysty, a finisz intensywny i pobudzający.

kawa COFFEE PLANT Peru Perlamayo 250g
Peru Perlamayo
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Peru
Odmiana botaniczna: Caturra
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Morela, brzoskwinia, syrop klonowy, róża
Przeznaczenie: metody alternatywne
Peru Perlamayo to kawa specialty pochodząca z niewielkiej kooperatywy rolników, którzy uprawiają kawę na wysokości przekraczającej 2000 m n.p.m. – co w Peru stanowi niemałe wyzwanie dla całego procesu produkcji. To w 100% odmiana Caturra, przetwarzana metodą mokrą.
W jej profilu sensorycznym dominuje intensywna słodycz i złożoność. Wyczuwalne są nuty owoców pestkowych, takich jak morela i brzoskwinia, syropu klonowego oraz subtelny aromat róż. Smak wyróżnia się eleganckim połączeniem soczystej kwasowości i głębokiej słodyczy, tworząc zbalansowany, pełny napar o aksamitnej teksturze.

kawa COFFEE PLANT Indonezja Sukasari 250g
Indonezja Sukasari
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Indonezja
Odmiana botaniczna: Komatsi, Bourbon, Kartika
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Borówka, śliwka, mango, ciemna czekolada
Przeznaczenie: metody alternatywne
Ta indonezyjska kawa specialty pochodzi z plantacji w okolicach Sukasari na wschodniej Jawie. Jej profil smakowy wyróżnia się słodyczą i subtelną owocowością. W aromacie dominują dojrzałe owoce, takie jak borówka i delikatna śliwka. Smak jest pełny, z wyraźnymi akcentami brązowego cukru i ciemnej czekolady, które stanowią słodką podstawę całego naparu.

kawa COFFEE PLANT Kolumbia El Rincon 250g
Kolumbia El Rincon
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Kolumbia
Odmiana botaniczna: Colombia, Castillo
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Dojrzałe mango, jagody, rum, ciemna czekolada
Przeznaczenie: metody alternatywne
Ta kawa specialty pochodzi z farmy El Rincon w kolumbijskim regionie Huila i została poddana obróbce naturalnej, która nadała jej intensywną słodycz oraz owocowy, głęboki charakter. W aromacie wyczuwalne są nuty dojrzałego mango i jagód, uzupełnione ciepłymi akcentami rumowymi i wyrazistą ciemną czekoladą. Bogata i złożona w smaku, pozostawia pełne, aksamitne wrażenie.

Coffee Pro KOLUMBIA Condor DECAF 250g | PRZELEW
Coffee Pro KOLUMBIA Condor DECAF 250g | PRZELEW
Skład: 100% arabica
Brak kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem
chroniącym świeżość kawy
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Tolima
Producent: Shady Bayter
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: Caturra
Obróbka: Washed / Sugar Cane
Przeznaczenie: metody alternatywne
Profil sensoryczny: brzoskwinia, sliwki, karmel

kawa ziarnista HAYB Colombia Finca Mahusa 250g
KOLUMBIA Finca Mahusa
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Kolumbia
Region: Caicedonia
Odmiana botaniczna: Wush Wush
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural anaerobic 72h
Profil sensoryczny: Miód pitny, morela, kiwi
Przeznaczenie: metody alternatywne
Za tę kawę odpowiada wielopokoleniowe doświadczenie rodziny Hurtado, jednak bezpośrednio sygnuje ją John Hurtado. Wychował się na farmie swoich rodziców, ale jako nastolatek wyemigrował do Stanów Zjednoczonych. Po trzydziestu latach spędzonych za oceanem zdecydował się wrócić do korzeni i przejął zarządzanie gospodarstwem. Farma położona jest w wyjątkowym miejscu – pomiędzy trzema wodospadami – co stanowi istotną zaletę, ponieważ dostęp do wody jest kluczowy w uprawie kawy, a natura nie obdarza tym zasobem wszystkich jednakowo. To prawdopodobnie dzięki temu owoce z jego plantacji cechują się wyjątkową zdrowotnością i naturalną słodyczą.
Ziarna zostały poddane 72-godzinnej fermentacji beztlenowej. Połączenie tej metody z odpowiednim wypałem przyniosło profil smakowy przywodzący na myśl miód pitny, dojrzałe kiwi i morele. Kawa jest wyraźnie słodka, z lekkim, energetyzującym charakterem.

kawa ziarnista HAYB Costa Rica Hacienda Sonora SL28 250g
KOSTARYKA Hacienda Sonora SL28
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Kostaryka
Region: Alajuela, Central Valley
Odmiana botaniczna: SL28
Wysokość upraw: 1300 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Aronia, dzika róża, wiśnie
Przeznaczenie: metody alternatywne
W filiżance dominuje soczysty, intensywny pierwszy łyk, w którym wyraźnie wyczuwalne są suszone owoce oraz cała gama owoców. Bogaty, owocowy profil sensoryczny to rezultat połączenia cenionej kenijskiej odmiany SL28 z naturalną metodą obróbki, która potęguje słodycz i nadaje naparowi głębi. Wyrazista owocowość, zbalansowana kwasowość oraz pełne, aksamitne body tworzą harmonijny i wielowymiarowy charakter kawy, który utrzymuje się długo po wypiciu.

kawa ziarnista HAYB Costa Rica Hacienda Sonora Geisha 250g
KOSTARYKA Hacienda Sonora Geisha
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Kostaryka
Region: Alajuela, Central Valley
Odmiana botaniczna: Geisha
Wysokość upraw: 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Truskawka, róża, dżem jagodowy
Przeznaczenie: metody alternatywne
Kawa wyróżnia się wyjątkową delikatnością i bogactwem kwiatowych aromatów. Pomimo subtelności, zachowuje wyrazisty kawowy charakter – jest soczysta, naturalnie słodka i posiada lekką, przyjemną kwasowość, która nadaje naparowi świeżości i równowagi. Całość tworzy spójną, elegancką kompozycję smakową, w której lekkość nie odbiera głębi.

kawa ziarnista HAYB Peru La Lucuma 250g
Peru La Lucuma
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Peru
Region: San Ignacio
Odmiana botaniczna: Marshell
Wysokość upraw: 1750 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural
Profil sensoryczny: Ciastka Jaffa, kardamon, sok winogronowy
Przeznaczenie: metody alternatywne
Klasyczny profil kawy wzbogacony został intensywną, soczystą owocowością i wyjątkową złożonością smaku. To rezultat wieloletniego doświadczenia Don Marcelino Chinguela, który niemal całe życie poświęcił uprawie kawy i nieustannie poszukuje nowych rozwiązań. Potwierdzeniem tego podejścia jest ta konkretna partia – pierwsza uprawa odmiany Marshell na jego farmie.
Farma La Lucuma to rodzinne przedsięwzięcie, gdzie praca opiera się na ścisłej współpracy i podziale obowiązków. W okresie zbiorów zatrudnianych jest zaledwie ośmiu zbieraczy, a każdy członek rodziny ma jasno określoną rolę. Marcelino odpowiada za administrację i sprzedaż, jego żona zajmuje się procesami pozbiorczymi, starszy syn Franklin koordynuje zbiory, a młodszy syn Yocner pełni funkcję kierownika ds. kontroli jakości. Taka organizacja pracy i dbałość o każdy etap produkcji przekłada się na jakość, która wyczuwalna jest w każdej filiżance.

kawa ziarnista HAYB Rwanda Muyongwe 250g
Rwanda Muyongwe
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Rwanda
Region: Gakenke
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1800-2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Profil sensoryczny: Biała porzeczka, mirabelka, brzoskwinia
Przeznaczenie: metody alternatywne
W Rwandzie zdecydowana większość farm, bo aż około 90%, uprawia odmianę botaniczną Red Bourbon – nie inaczej jest w przypadku tej kawy. Kooperatywa Muyongwe, odpowiedzialna za jej produkcję, od lat zdobywa uznanie na arenie międzynarodowej, regularnie triumfując w prestiżowych konkursach jakościowych, takich jak Cup of Excellence, gdzie wykwalifikowani sędziowie oceniają profil smakowy kaw specialty.

kawa ziarnista HAYB Colombia Las Hortensias 250g
Colombia Las Hortensias
Skład: 100% ARABICA
Niska zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, wyposażone w specjalny zaworek, gwarantujący świeżość kawy.
Kraj: Kolumbia
Region: Palmito, Bruselas
Odmiana botaniczna: Bourbon Aji
Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: Anaerobic washed
Profil sensoryczny: Hibiskus, brązowy cukier, truskawka
Przeznaczenie: metody alternatywne
Ta kawa pochodzi z farmy prowadzonej przez Luisę Fernandę Nieto Zárate, która zanim całkowicie poświęciła się uprawie kawy, pracowała jako szefowa kuchni. Jej kulinarne doświadczenie przełożyło się na otwartość na eksperymenty, szczególnie w zakresie fermentacji. Prezentowana kawa została poddana obróbce Anaerobic Washed. Proces ten rozpoczyna się od 24-godzinnej fermentacji całych owoców w plastikowych workach. Następnie usuwa się miąższ, a ziarna umieszczane są w zamkniętych pojemnikach z zaworami, które umożliwiają odprowadzenie gazów powstających w czasie fermentacji. W tych warunkach fermentacja trwa kolejne 80 godzin. Po jej zakończeniu ziarna są dokładnie myte w celu usunięcia resztek miąższu, a następnie suszone na słońcu przez 20 dni w tradycyjnej suszarni.

kawa ziarnista KAFAR | KOLUMBIA Las Marias 250g
KOLUMBIA Las Marias
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Kolumbia
Region:Hulia
Odmiana botaniczna:Pink Bourbon
Metoda obróbki:Natural
Profil sensoryczny: Czarna herbata, marakuja, winogrono
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Herbaciana, tropikalna, głęboka.
Kawa w swoim charakterze przypomina mocną herbatę Darjeering z dodatkiem ananasa i figi. W smaku lekko winna.

kawa ziarnista KAFAR | RWANDA Mbizi 250g
RWANDA Mbizi
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Rwanda
Region:Kamonyi
Odmiana botaniczna: Bourbon
Metoda obróbki:Washed
Profil sensoryczny: zioła, czerwone owoce, czekolada
Przeznaczenie: Metody alternatywne
W profilu smakowym kawy wyczuwalne są przede wszystkim zioła oraz słodkie czerwone owoce. Kwasowość jest delikatna, o owocowym, słodkim charakterze. Napar cechuje się lekkim body i gładką, jedwabistą teksturą.

HAYB NITRO- Barrel Aged Cold Brew 200ml
HAYB NITRO- Barrel Aged Cold Brew
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew HAYB sięgnął po kawę z Etiopii poddanej obróbce na mokro, a następnie leżakowanej w beczkach po bourbonie i imperialnym stoucie. W profilu sensorycznym wanilia, rodzynki i aromat alkoholowej pralinki z aksamitną gładkością, dzięki wysyceniu azotem.
Pojemność: 200 ml
Skład: woda, kawa arabika (Etiopia), inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 60mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.

Hard Beans NITRO- TONIC COLD BREW 200 ML
Hard Beans NITRO- TONIC COLD BREW
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii i wymieszał ją z cytrusowym tonikiem. Finalnie możemy się delektować orzeźwiającym, lekko kwasowym napojem z nutą chininowej goryczki.
Pojemność: 200 ml
Skład: tonik (woda, syrop tonik [skarmelizowany cukier, woda, świeży sok cytrynowy, wyciąg kory chinowca, polski miód pszczeli, skórka z cytryny i limonki]), kawa cold brew (24%) (woda, kawa arabika [Brazylia]), regulator kwasowości – kwas cytrynowy. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 25mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.

Hard Beans NITRO- EXTRA KICK 200 ML
Hard Beans NITRO- EXTRA KICK
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii. Napój wzmocniony dodatkiem trzcinowego cukru, co podkręca zarówno smak, jak i efekt pobudzający.
Pojemność: 200 ml
Skład:woda, kawa arabika (Brazylia) 9,5%, cukier, inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 90mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.

Hard Beans NITRO- VEGAN FLAT WHITE 200 ML
Hard Beans NITRO- VEGAN FLAT WHITE
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii. Do kawy dodano napój owsiany - delikatna, słodka kawa o długim i przyjemnym czekoladowym finiszu.
Pojemność: 200 ml
Skład:kawa cold brew (62,45%) (woda, kawa arabika [Brazylia]), napój owsiany (35,4%) (woda, owies, olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól morska, witamina E, witamina B6, witamina B2, witamina A, kwas foliowy, witamina D, witamina B12), cukier, inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 60mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.

Hard Beans NITRO- VEGAN LATTE LIGHT 200 ML
Hard Beans NITRO- VEGAN LATTE LIGHT
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Do swojego Cold Brew Hard Beans sięgnął po kawę z Brazylii. Do kawy dodano napój owsiany - delikatna, słodka kawa, z nutami nugatu, czekolady oraz suszonej śliwki..
Pojemność: 200 ml
Skład:kawa cold brew (62,45%) (woda, kawa arabika [Brazylia]), napój owsiany (35,4%) (woda, owies, olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól morska, witamina E, witamina B6, witamina B2, witamina A, kwas foliowy, witamina D, witamina B12), erytrytol, inulina. Bardzo wysoka zawartość kofeiny: 60mg/100ml, nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.

Hard Beans NITRO- CRAFT ICE TEA 200 ML
Hard Beans NITRO- CRAFT ICE TEA
Kawa Nitro Cold Brew to kawa macerowana na zimno i z dodatkiem ciekłego azotu.
Kto w dzieciństwie nie sięgał po litry zimnej herbaty? Teraz ten smak powraca w nieco bardziej dopracowanej formie.
Propozycja dla miłośników klasycznej ice tea to czarna herbata z wyraźnymi nutami brzoskwini i miodu. To połączenie przywołuje wspomnienia beztroskich chwil, oferując jednocześnie intensywne orzeźwienie i naturalną słodycz. Craft Ice Tea to napój musujący. Dodatek dwutlenku węgla podkreśla jego orzeźwiający charakter.
Idealna na każdą porę dnia – można pić bez ograniczeń.
Pojemność: 200 ml
Skład: macerat cold brew z herbaty (woda, herbata Cejlon) 90,5%, cukier, regulatory kwasowości - kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, naturalny aromat

Hard Beans NITRO- HIPPIESCUS 200 ML
Hard Beans NITRO- HIPPIESCUS
Nitro Cold Brew to napój typu cold brew, który powstaje w procesie zimnej ekstrakcji. Metoda ta pozwala wydobyć z naparu to, co najcenniejsze – intensywny, zrównoważony smak oraz wartościowe składniki odżywcze, takie jak przeciwutleniacze i lipidy.
Wakacyjny luz, intensywne barwy, poczucie wolności i beztroski stały się inspiracją do stworzenia Hippiescusa – bezkofeinowego, lekkiego i doskonale orzeźwiającego napoju o smaku lata. To harmonijne połączenie truskawek, hibiskusa i czerwonych owoców, które przywołuje wspomnienia ciepłych dni i swobody.
Feel free to enjoy – bez ograniczeń.
Idealna na każdą porę dnia – można pić bez ograniczeń.
Pojemność: 200 ml
Skład: macerat cold brew z hibiskusa (woda, hibiskus) 91,5%, cukier, naturalny aromat, inulina

MOKITO -Cold Brew 200ml
MOKITO -Cold Brew 200ml
Doskonale sprawdzi się w upalne dni i w podróży. Zamknięta w puszcze, jest łatwa w transporcie, dzięki czemu bez wysiłku można cieszyć się pobudzającą kawą podczas wakacyjnych wycieczek.
Mieszanka powstała z wyselekcjonowanych ziaren pochodzących z najlepszych plantacji w Brazylii i Ameryce Środkowej. To kawa, która łączy w sobie kunszt marki Mokito, szacunek do natury oraz tradycję mediolańskiej metody palenia kawy.
Pojemność: 200 ml
Skład: woda, kawa, cukier. Bardzo wysoka zawartość kofeiny; nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Zaleca się przechowywanie w lodówce.

kawa ziarnista Agust CREMOSO 1000g
Agust CREMOSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Wspaniałym wyróżnikiem tej mieszanki jest moc zamknięta w gęstym body, które na długo utrzymuje na podniebieniu doskonały posmak czekolady.
Rozpływające się na języku aromaty orzechów i karmelu doskonale odczuwalne są w espresso, zaś mleko uwydatnia ich delikatną słodycz.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka Cremoso podlega elektronicznej selekcji i kontroli jakości.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.

kawa ziarnista Kafar BRAZYLIA Monte Carmelo Espresso 1000g
BRAZYLIA Monte Carmelo Espresso
Skład 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000 g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj Pochodzenia: Brazylia
Farma: Monte Carmelo i Chapado de Ferro
Odmiana botaniczna: Mundo Novo, Paraiso
Metoda obróbki: Natural
Przeznaczenie: espresso
Kawa pochodzi z plantacji Monte Carmelo i Chapado de Ferro położonych w północno-zachodniej części regionu Minas Gerais we wschodniej części Brazylii. Minas Gerais jest regionem znanym na całym świecie z produkcji wysokojakościowej kawy.
Jak przystało na kawy brazylijskie, kawa charakteryzuje się bardzo niską kwasowością. W smaku dominują deserowa czekolada i toffi, przełamane delikatnymi nutami suszonych owoców. Body jest pełne i gładkie.
Znakomicie komponuje się z mlekiem, co sprawia, że stanowi doskonałą bazę do takich specjałów jak cappuccino czy latte. Jednak świetnie sprawdzi się również w ekspresach przelewowych.
Opakowanie kawy może być kolorowe, białe ze świąteczną naklejką lub czarne z kolorową naklejką - palarnia rotuje opakowaniami.

kawa ziarnista Meseta SUPER ORO 1000g
Meseta SUPER ORO
Dawniej Meseta CREMA D'ORO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Topowa mieszanka z palarni z Castel-Maggiore (k. Bolognii). Świetnie zbalansowana mieszanka skomponowana z ziaren, których dobór poprzedza niezwykle staranna selekcja oraz drobiazgowe testy zielonych ziaren (począwszy od wielkości i zapachu a skończywszy na testach morfologicznych). Słodycz pochodzi z brazylijskich Arabik, z których wydobywa się pełnię orzeźwiającego smaku. Natomiast aromaty kwiatowo-miodowe i owocowe pochodzą z Arabik z plantacji wyszukiwanych w Ameryce Centralnej i Południowej (Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui) i Etiopii. Dopełnieniem są wybrane ziarna Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii, Indonezji, które stanowią zdecydowaną nutę w rozpływającej się na podniebieniu syropowatości.
Posiada certyfikat jakości: Espresso Italiano Certificato przyznawany przez Instituto Nazionale Espresso Italiano.

kawa ziarnista Agust NATURA EQUA 1000g
Agust Natura Equa
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Niezwykle ceniona mieszanka ze względu na jej łagodność i zbalansowanie smakowe. Kompozycja ziaren pochodzących z krajów Ameryki Centralnej i Południowej. Ziarna zbierane są na niewielkich plantacjach na wysokości od 1400 do 1900 m n.p.m. Jej wyjątkowość polega na "zdolności do tworzenia" zarówno balsamicznego espresso jak i aksamitnych kompozycji mlecznych, w których na pierwszy plan wybijają się nuty czekoladowe zamiast kwaskowato-owocowych - tak silnie dominujących w espresso.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Posiada certyfikat FairTrade(Sprawiedliwy Handel), przyznawany przez Fairtrade Labelling Organizations Internationalez, jest on nie tylko symbolem, ale również gwarancją, że kawa pochodzi z upraw, gdzie nie są stosowane nawozy sztuczne. A jej uprawa pociągnęła za sobą również działania aktywizujące społeczność Trzeciego Świata w tym między innymi edukację podstawową.
Dlatego jest to kawa nie tylko dla poszukujących w pełni naturalnych ziaren, ale również dla tych, którym leży na sercu wszelkie działanie pro-ekologiczne i pro-ludzkie.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2008 oraz 2010.

kawa ziarnista Mokito BIANCO 1000g
Mokito BIANCO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia

Profil smakowy

Kawa o ziarnach najlepszego pochodzenia, których mądry sposób palenia i dobór proporcji pozwala uzyskać espresso o intensywnym a przy tym delikatnym smaku. Szlachetne pochodzenie arabiki podkreślone niezwykle rozważnym sposobem palenia niezbędnym dla uzyskania delikatności i intensywnego smaku.

Kapsułki Meseta SUPREMO 10szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabica
Niska zawartość kofeiny
Unikalna mieszanka delikatnych, aromatycznych Arabik. Kawa ma charakterystyczny, lekko kwiatowo-owocowy aromat. W smaku subtelnie słodka.
Opakowanie: 10 szt.

Kapsułki Fantino START zero 20szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabika Bio
Niska zawartość kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów pochodzenia roślinnego.
Opakowanie: 20 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany we Włoszech. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.

Kapsułki Fantino BIODECA zero 20szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 100% Arabika Bio bezkofeinowa
Brak kofeiny
Jedna kapsułka zawiera jedną porcję kawy; kapsułki wykonane z w pełni kompostowalnych materiałów pochodzenia roślinnego.
Opakowanie: 20 szt.
Kompatybilne z Nespresso.
Kawa pochodzi spoza UE, produkt produkowany i pakowany we Włoszech. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła i źródeł ciepła.

Kapsułki Caffen INTENSA 50szt. | NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 50% Arabica, 50% Robusty
Wysoka zawartość kofeiny
Mieszanka Arabiki i Robusty. Kawa ciemnopalona,w stylu południowowłoskim. Propozycja dla fanów mocnego, pobudzającego espresso.
Opakowanie: 50 szt.

Kapsułki ESSSE FORTE10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 60% Arabica, 40% Robusta
Wysoka zawartość kofeiny
Palony w stopniu średnim, ale nieco ciemniej, wysokiej jakości blend wyselekcjonowanych ziaren arabiki i robusty. Kawa w espresso jest idealnie zbalansowana i wyrazista, z każdym kolejnym łykiem kawa odsłania swoje oblicze. W smaku możemy spodziewać się przyjemnej, stonowanej goryczki, a w posmaku uzyskamy delikatną gorzką czekoladę. Kawa idealna dla osób pragnących wyrazistego smaku i większej dawki kofeiny.
Opakowanie: 10 szt.

Kapsułki ESSSE INTENSO 10szt.| NESPRESSO
Kawa mielona, w kapsułkach
Skład: 80% Arabica, 20% Robusta
Średnia zawartość kofeiny
Palona w stopniu średnim, ale nieco ciemniej, znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy posmak.
Opakowanie: 10 szt.

kawa Meseta SUPERCREMA 1000g ziarnista
Meseta SUPERCREMA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 95% ROBUSTA / 5% ARABIKA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

To ziarna Robusty i domieszki Arabiki o różnej charakterystyce smakowej i
odmiennej intensywności tworzą bogactwo aromatów zdolnych skusić każdego, kto
nawet w zgiełku dnia pracy musi mieć pod ręką dawkę wyśmienitej
kofeiny.
Polecana dla wszystkich zapracowanych!

kawa ziarnista Agust GENTILE 100% ARABICA 1000g
Agust GENTILE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Bogactwo kwiatowych aromatów w mieszanceziaren z Ameryki Centralnej stworzonej dla wrażliwego podniebienia łaknącego szlachetnych smaków. Naturalnie niska zawartość kofeiny napełnia energią i łagodnie pobudza w sposób charakterystyczny dla ziaren arabikowych. Orzechowa trwała crema stanowi ukoronowanie gęstego body pozostawiającego na języku wspomnienie dojrzałych egzotycznych owoców. Niesłychane zestawienie kwaskowatości i głębi smaku. Ani jednego niewłaściwego ziarna i w rezultacie ani jednej niepożądanej kropli.
Palarnia Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.

kawa ziarnista Agust ELEGANTE 1000g
Agust ELEGANTE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 85% ARABICA / 15% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Ciepłe miodowo-czekoladowe aromaty kuszą intensywnym zapachem. Owoce wyczuwalne w orzeźwiającej gamie przechodzą od świeżej kwaskowatości do delikatnie muskającej podniebienie słodyczy. Przedłużeniem kolejnych łyków jest doskonały posmak pozostający na podniebieniu.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE

kawa ziarnista Mokito VERDE 1000g
Mokito VERDE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Mediolan, Lombardia

Profil smakowy

Mieszanka ta w sposób niepowtarzalny łączy intensywny aromat z konsystencją, w jakie powinno być bogate perfekcyjne espresso. Mocno aromatyczna z wieloma aromatami owocowymi, świetnie wyczuwalnymi w każdej filiżance doppio espresso.

kawa ziarnista COFFEE LAB GWATEMALA HUEHUETENANGO 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Gwatemala
Region:San Pedro Necta Huehuetenango
Obróbka: Washed
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, migdał, malina
Odmiany botaniczne:Bourbon, Typica, Caturra

kawa ziarnista Meseta ESPRESSO BAR 1000g
Meseta ESPRESSO BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 25% ARABICA / 75% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

To kawa wyłącznie dla tych, którzy w porannym pędzie pragną szybkiego
pobudzenia ciała i umysłu. Rozgrzać je mogą wyłącznie najwyższe gatunkowo ziarna
Robusty z Kongo, Wietnamu, Kamerunu i Indonezji wzbogacone o najlepsze ziarna
arbik z Brazylii, Kolumbii, Gwatemali i Nikaragui.
Dodatkowo jest to
mieszanka niezwykła o tyle, że choć palona na północy trafia w gusta tych,
którzy najbardziej cenią sobie południowy sposób prażenia.

kawa ziarnista Meseta 100% ARABICA 1000g
Meseta SUPREMO 100% ARABICA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Pierwszy łyk wydobywa słodycz dojrzałych owoców cytrusowych, których kwasowość wyłania się powoli pozostawiając wyrafinowany posmak. Głębi bukietu nie zakłóca nawet najlżejsza nuta goryczki. Smak wzmaga jedwabiste body wyraziście odczuwalne na podniebieniu. Wyjątkowość tej mieszanki polega na tym, że jej bogactwo powstało ze zbioru wyłącznie Arabik z plantacji brazylijskich z obszarów Cerrado, Mogiana i Sud de Minas.

kawa ziarnista La Brasiliana ISABELLA (ORO BLU) 1000g
La Brasiliana ISABELLA (ORO BLU)
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej z domieszką
indyjskiej robusty. Poddanych drobiazgowej selekcji.
W smaku raczej delikatna
i lekko słodkawa. Dobrze się sprawuje jako podstawa do
cappuccino.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
Od 2025 r. Oro Blu zmieniła nazwę na Isabella.

kawa ziarnista Caffen VESUVIO 1000g
Caffen Vesuvio
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Orzechowa crema w espresso przygotowanego na bazie tej mieszanki oraz jej konsystencja najlepiej odzwierciedla dominujące jej nuty: orzechy w połączeniu ze złocistym miodem.

kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA CEMORRADO CHOCO 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: CERRADO, MOGIANA
Obróbka: Natural
Profil sensoryczny: czekolada, nugat
Odmiany botaniczne: Mundo Novo, Catuai.

kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA CEMORRADO CHOCO 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: CERRADO, MOGIANA
Obróbka: Natural
Profil sensoryczny: czekolada, nugat
Odmiany botaniczne: Mundo Novo, Catuai.

kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA CEMORRADO SWEET EDITION 250g ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: CERRADO, MOGIANA
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: 1150 -1350 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: maliny, migdał, mleczna czekolada
Odmiany botaniczne: Yellow Catuai, Yellow Bourbon

kawa ziarnista La Brasiliana ELEONORA (EXTRA) 1000g
La Brasiliana ELEONORA (EXTRA)
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 60% ARABICA / 40% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Ferrara, Emilia-Romania

Profil smakowy

Znakomita i bardzo popularna propozycja z palarni z Ferrary. Połączenie 6 najdoskonalszych rodzajów Arabik i Robusty w sposób zachowujący głębię i równowagę smaku. Idealna mieszanka do typowego włoskiego espresso. Świetnie nadaje się do ekspresów ciśnieniowych.
Data palenia na opakowaniu podana jest za pomocą liter zgodnie z włoskim alfabetem:
a - styczeń
b - luty
c - marzec
d - kwiecień
e - maj
f - czerwiec
g - lipiec
h - sierpień
i - wrzesień
l - październik
m - listopad
n - grudzień
Kawę najlepiej spożyć do 1,5 roku od daty palenia
Od 2025 r. Extra zmieniła nazwę na Eleonora.

kawa ziarnista Fantino EXTRA BAR 1000g
Fantino EXTRA BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Niewielka domieszka Robusty znakomitej jakości ubogaca tę mieszankę o aromat korzenno-orzechowy. Od kwasowości do słodyczy smaki mieszają się tutaj w doskonałej proporcji. Gęste body sprawia, że finisz daje nam więcej frajdy, a owoce i czekolada, jakie niesie ze sobą aftertaste, odczuwamy nieco dłużej.
Dodanie już niewielkiej ilości spienionego mleka do espresso na bazie tej mieszanki mocno uwypukli jej czekoladowy smak

kawa ziarnista JOLLY CAFFE CREMA 1000g
JOLLY CAFFE CREMA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Florencja, Toskania

Profil smakowy

Jedna z najbardziej rozchwytywanych kaw we Florencji. Smak potwierdzony certyfikatem jakości INEI. Esencjonalna i delikatna zarazem. Chociaż jest to 100% Arabica nie ma tu przewagi cytrusów czy pomarańczy. Dominuje za to gorzka czekolada przykryta słodyczą suszonych owoców. Krągła i przyjemnie rozpływająca się po języku.

kawa ziarnista COFFEE LAB BRAZYLIA CEMORRADO SWEET EDITION 1kg ESPRESSO
Skład 100% Arabica
Mała zawartość
kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 1000
g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Brazylia
Region: CERRADO, MOGIANA
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: 1150 -1350 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: maliny, migdał, mleczna czekolada
Odmiany botaniczne: Yellow Catuai, Yellow Bourbon

kawa bezkofeinowa Fantino DECAFFEINATO BIO 500g ziarnista
Fantino DECAFFEINATO BIO
kawa bezkofeinowa, ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABIKA

Zawartość kofeiny: BRAK

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Aromatyczna kawa bezkofeinowa. Znakomita propozycja dla osób, które nie mogą spożywać koffeiny lub muszą ją ograniczać, a nie chcą rezygnować ze wyśmienitego smaku kawy.
Kawa posiada certyfikat ICEA przyznawany produktom, które powstają w poszanowaniu środowiska i ludzkiej pracy.
W smaku słodka i delikatna. Kawa została pozbawiona kofeiny za pomocą dwutlenku węgla - proces ten jest neutralny nie tylko dla kawy, lecz także dla środowiska.
Zgodnie w włoskim prawem, kawa bezkofeinowa nie może zawierać więcej niż 0,1% kofeiny.

kawa ziarnista Caffen BAR 1000g
Caffen Bar
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia Neapol, Kampania

Profil smakowy

Wyrafinowany, a przy tym mocny akcent z gęstym body i długim finiszem pozostawiającym na podniebieniu gorzką czekoladę z domieszką chili.
Mieszanka odznaczona ZŁOTYM MEDALEM, podczas International Coffee Tasting 2006 oraz 2010.

kawa ziarnista Fantino INTENSO 1000g
Fantino INTENSO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 20% ARABICA / 80% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Wytrawna mieszanka dla miłośników mocno kofeinowego espresso. Obfita crema i body o konsystencji, która pozwala orzechowym smakom długo utrzymywać się na języku. Pomimo niewielu owocowych doznań zaskakuje delikatną kwasowością dzięki ziarnom Robusty wybitnej jakości.

kawa ziarnista Fantino SUPER BAR 1000g
Fantino SUPER BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Cuneo, Piemont

Profil smakowy

Arabica nie zdominowana przez Robustę, a wyłącznie przez nią uzupełniona. Mieszanka pozbawiona mocnych kontrastów, a po zaparzeniu dająca bardzo złożony, doskonale zbalansowany smak. Wyrazistość korzennych aromatów znakomicie komponuje się z przyjemną goryczką, razem tworząc idealne zestawienie dla każdego, kto ceni sobie kremowe espresso i cappuccino. Po zaparzeniu gęsta i wspaniale rozpływająca się na podniebieniu.

kawa Pellini Espresso Bar VIVACE 1000g ziarnista
Pellini Espresso Bar VIVACE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Werona, Veneto

Profil smakowy

Znakomicie zbilansowana mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren arabiki, wzmocniona dodatkiem wysokiej jakości ziaren robusty. Aromatyczna i wyrazista w smaku. Zarówno kwasowość, jak i goryczka zostały w tej mieszance zminimalizowane. Kawa nadaje się znakomicie do przyrządzenia klasycznego włoskiego espresso, ale doskonale sprawdzi się także jako baza do kaw mlecznych - jak latte czy cappuccino.

kawa Essse Selezione ESSSE 1000g ziarnista
Essse Selezione ESSSE
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Znakomicie zbilansowana mieszanka najlepszych ziaren arabiki, uzupełnionych wysokiej jakości ziarnami robusty. Pozwala ona uzyskać nam wyśmienite, powtarzalne espresso o pełnym smaku i orzeźwiającym aromacie, które pozostawia po sobie długi czekoladowy ogon.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.

kawa Essse Selezione CLASSICA 1000g ziarnista
Essse Selezione CLASSICA
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Starannie dobrana mieszanka najlepszych ziaren arabiki i robusty, skomponowana tak aby uzyskać znakomicie zbilansowane, intensywne espresso o pełnym body, wyrafinowanym aromacie. Pozostawia po sobie czekoladowy posmak.
Najwyższą jakość smaku prawdziwego włoskiego espresso potwierdza certyfikat INEI.

kawa ziarnista Pura Vita DONATELLO 1000g
Pura Vita DONATELLO
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Doskonale zbalansowana mieszanka ziaren arabiki pochodzących z Brazylii i Nikaragui oraz indyjskiej robusty, wypalona w średnim stopniu we wschodniej części Lombardii. Kawę charakteryzuje wysokie body, w naparze wyczuwalne nuty migdałów i kakao. Klasycznie włoska, trzydziestoprocentowa domieszka robusty dostarcza niemałą dawkę kofeiny, jednocześnie zapewniając czekoladowe nuty smakowe. Świetna propozycja na szybkie, stawiające na nogi espresso, sprawdzi się równie dobrze jako baza do kaw mlecznych.

kawa ziarnista COFFEE PLANT Flow Verry Berry 250g
FLOW - VERY BERRY
Skład: 100% Arabica
Mała zawartość kofeiny
Kawa ziarnista
Opakowanie: 250g, z wentylkiem chroniącym świeżość kawy
Kraj: Etiopia
Profil sensoryczny: czerwone owoce, owoce pestkowe
Przeznaczenie: metody alternatywne (drip, Chemex, Aeropress, ekspres przelewowy),
Flow Very Berry to starannie wyselekcjonowane, suszone na słońcu ziarna, które po odpowiednim wypaleniu przez warszawską palarnię pozwalają na uzyskanie naparu z wyrazistymi nutami owoców czerwonych i pestkowych. Kawa dedykowana metodom przelewowym, świetnie sprawdzi się w przelewowym ekspresie, jak i w metodach ręcznych.

kawa ziarnista Bazzara DODICIGRANCRU 250g
Bazzara DODICIGRANCRU 250g
Skład:
Jamaica Blue Mountain, Puerto Rico Yauco Selecto, Santo Domingo Barahona AAA, Meksyk Altura Superior, Honduras SHG Marcala, Kostaryka SHB Tarrazu, Salvador Pacamara Gigante, Gwatemala Antigua Pastores, Nikaragua Matagalpa Cavallino, Brazylia Sul De Minas Pergamino, Indie Plantation Peaberry Bababudan, Etiopia Sidamo Lavado.
W smaku wyczuwalne są nuty korzenne migdałowe i rumowe. Wyczuć można również aromaty kwiatowe oraz liści tytoniu.
Bazzara Dodicigrancru to znakomita baza do espresso. Jest to mieszanka 12 różnych odmian najlepszych arabik na świecie. Staranny dobór i połączenie ziaren oraz umiejętne wypalenie sprawiają, że jest to kawa absolutnie wyjątkowa.

kawa ziarnista Meseta ORO BAR 1000g
Meseta ORO BAR
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 50% ARABICA / 50% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: wysoka

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Bolonia, Emilia-Romania

Profil smakowy

Mieszanka doskonale oddająca prawdziwy smak włoskiego espresso. Meseta ORO BAR to wyjątkowe sposoby palenia ziaren, dobieranych niezwykle restrykcyjnie dla uzyskania niebywałej kompozycji z wysokogatunkowych Arabik z Brazylii, Kolumbii, Gwatemali i Kostaryki, Nikaragua oraz szlachetnych ziaren Robusty z Kongo, Togo, Kamerunu, Indii i Indonezji. Tak powstaje kawa o wyrazistym charakterze i aksamitnej syropowatości.
Stałość tej mieszanki polega na tym, że nawet niewykwalifikowany barista jest w stanie uzyskać z niej świetne espresso.
Dzieje się tak za sprawą zarówno odpowiedniej kompozycji ziaren jak i całego procesu palenia.
Posiada certyfikat INEI przyznawany wyłącznie tym kawom, które spełniają niezwykle wysokie wymagania.

kawa ziarnista Caffen MAXIMA 1000g
Caffen Maxima
kawa ziarnista
opakowanie 1000g
Najważniejsze cechy

Skład: 100% ARABICA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: ciemny
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Neapol, Kampania

Profil smakowy

Delikatność 100% Arabiki w Neapolitańskim zdecydowanym duchu. Pośród kaw z południa Włoch charakteryzuje się nieco jaśniejszym paleniem, który nie przykrywa owocowej słodyczy tak charakterystycznej dla wysokogatunkowych Arabik. Bardzo wyraziste body. Niezwykle długi i szlachetny posmak.

kawa ziarnista Agust CREMOSO 500g
Agust CREMOSO
kawa ziarnista
opakowanie 500g
Najważniejsze cechy

Skład: 70% ARABICA / 30% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: średnia

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Wspaniałym wyróżnikiem tej mieszanki jest moc zamknięta w gęstym body, które na długo utrzymuje na podniebieniu doskonały posmak czekolady.
Rozpływające się na języku aromaty orzechów i karmelu doskonale odczuwalne są w espresso, zaś mleko uwydatnia ich delikatną słodycz.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka Cremoso podlega elektronicznej selekcji i kontroli jakości.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE.

kawa Agust ELEGANTE 250g mielona
Agust ELEGANTE
kawa mielona
opakowanie 250g
Najważniejsze cechy

Skład: 85% ARABICA / 15% ROBUSTA

Zawartość kofeiny: niska

Stopień palenia: średni
Najlepsze metody parzenia




Miejsce palenia
Brescia, Lombardia

Profil smakowy

Ciepłe miodowo-czekoladowe aromaty kuszą intensywnym zapachem. Owoce wyczuwalne w orzeźwiającej gamie przechodzą od świeżej kwaskowatości do delikatnie muskającej podniebienie słodyczy. Przedłużeniem kolejnych łyków jest doskonały posmak pozostający na podniebieniu.
Co więcej, Caffe' Agust należy do tej niewielkiej liczby palarni we Włoszech, które stosują optyczną selekcję zielonych ziaren, gdzie odrzucane są te, których kolor świadczy o braku jednorodności dojrzałego ziarna.
Mieszanka posiada certyfikat CSC (Caffe' Speciali Certificati) przyznawany przez organizację Associazione Caffe` Speciali Certificatii - gwarantujący, że cały proces: począwszy od wyboru plantacji a skończywszy na procesie palenia jest ściśle monitorowany przez niezależnych ekspertów dbających o przestrzeganie restrykcyjnych wymagań.
CAFE' SILESIA JEST OFICJALNYM IMPORTEREM PALARNI AGUST W POLSCE

kawa ziarnista Bazzara DODICIGRANCRU 1kg
Dawniej Top12 Gran Cru
Skład:100% Arabica
Zawartość kofeiny: niska
Stopień palenia:
średni
Opakowanie: 1000g z zaworkiem gwarantującym
świeżość
Skład:
Jamajka
Blue Mountain (5%), Puerto Rico Yauco Selecto, Santo Domingo Barahona AAA,
Meksyk Altura Superior, Honduras SHG Marcala, Kostaryka SHB Tarrazu, Salvador
Pacamara Gigante, Gwatemala Antigua Pastores, Nikaragua Matagalpa
Cavallino, Brazylia Sul De Minas Pergamino, Indie Plantation Peaberry Bababudan,
Etiopia Sidamo Lavado.
W smaku wyczuwalne są nuty korzenne migdałowe i rumowe. Wyczuć można również aromaty kwiatowe oraz liści tytoniu. Bazzara Dodicigrancru to znakomita baza do espresso. Jest to mieszanka 12 różnych odmian najlepszych arabik na świecie. Staranny dobór i połączenie ziaren oraz umiejętne wypalenie sprawiają, że jest to kawa absolutnie wyjątkowa.